I mars-08 er det Pål Gerhard Olsen som er månedens forfatter her hos oss på Skrivebua. Les mer om Forfatterstafetten på Oppslagstavlen.

Han er utdannet cand.mag. med fagene sosiologi, norsk og litteraturvitenskap. Siden debuten som forfatter i 1985 har han også arbeidet som litteraturkritiker i Bergens Tidende. Pål Gerhard Olsen er født i Bergen 1. november 1959, og vokste opp i Åsane. Nå bor han på Hvalstad i Asker.

Mange stiller spørsmålet om hva som skaper en forfatter. For Pål Gerhard Olsens vedkommende er det nærliggende å beskrive det som et resultat av en ”mangelsykdom”. Det som driver folk til å skrive, er ofte følelsen av en sult (eller tørst, for den del) etter noe større, sterkere og mer fargesprakende enn det virkeligheten umiddelbart synes å by på. Kall det gjerne eksistensiell kjedsomhet. Noe må skje. Og setter man så lite som to ord sammen, skjer det noe. Da er man, i enhver forstand, i en annen verden. Slik sett er det å skrive en form for virkelighetsflukt, men vel å merke med det formål å vende tilbake til dagliglivet med en forhåpentligvis bevissthetsutvidende og livsbekreftende meddelelse. Fra første stund har Pål Gerhard Olsens bøker vært preget av en høyoktan uttrykkskraft, en utstrakt vilje til språk, ikke for språkets egen del, men drevet av den overbevisning at bare den språklige nyskapning kan holde tritt med tiden, og tilværelsens galopperende gange.

Les mer om Pål Gerhard Olsen på Gyldendal norsk forlag: Les mer om Pål Gerhard her

Olsen, Pål Gerhard (forf.)
Akershus

Kommentar til >shøpølsa

Kommentar til Jon'tan

Kommentar til FrustratedFlower

Kommentar til Engletårer

Kommentar til svart rose

Kommentar til Diide

Kommentar til HelliHøna

Kommentar til Selius

Kommentar til TH-Ingrid

Kommentar til Stardust

Kommentar til Swanel

Kommentar til latent

Kommentar til L'Angelo Dei Segreti

Kommentar til iki

Kommentaren finner du under teksten til Alperosen

Kommentar til The Iceprincess 94

Kommentar til smilende.alv

Kommentar til Slotta

Kommentar til Moonwish

Kommentar til cathrine90

Brukerens bilde