I oktober 2011 er det Sigrid Merethe Hanssen som er månedens forfatter her hos oss på Skrivebua.

Sigrid (f. 1966) debuterte i 2007 med novellesamlinga Sprang, ei bok hun fikk Blixprisen for. Etter å ha gitt ut Ingen heime i 2009, fikk hun Sigmund Skard-stipendet for «starten på ein original, solid og spennande forfattarskap». 

Novellesamlinga Sprang (2007) imponerte med psykologisk innsikt og sensitivitet for samspill mellom mennesker. Det er varierte noveller, lagt til ulike miljø, og vi følger kvinner og menn, barn, ungdom, voksne og eldre. I en nøktern og nådeløst avslørende tone tematiserer tekstene overgangsfaser, fra fellesskap til ensomhet, fra klaustrofobi til frihet, fra liv til død. Kritikerne var alle enige om at debutboka var stilsikker, solid og velskrevet.

Med Ingen heime (2009) etablerte hun seg som en ny, spennende novelleforfatter, da hun med stø hand og stor innlevelse skrev om mennesker som ikke kjenner seg hjemme i sine egne liv, og som på hver sin måte tar steget ut fra de faste rammene – med de konsekvensene dette får. 

Høsten 2011 debuterer Sigrid som barnebokforfatter med historia om Detektiv Smartbart og sabotasjen på badet. Hun har tidligere publisert noveller for barn og ungdom i Norsk Barneblad.

Hun skriver også sangtekster for Silje Nergaard.

Sigrid  bor på Finnsnes, og arbeider som lektor i videregående skole. Hun har sin studert faga nordisk, engelsk og religionshistorie ved Universitetet i Oslo.

Les mer på hennes hjemmeside

Hanssen, Sigrid Merethe(forf.)
Troms

Kommentar til Awadal

Kommentar til Felandrim Armenienton

Kommentar til Kakeboksen

Kommentar til Modea

Kommentar til MariamAwesome

Kommentar til megahwatt

Kommentar til Olympia

Kommentar til snowrose

Kommentar til Sunrose

Kommentar til Tustehue

Brukerens bilde