Honningfellen - Av Beliar

Tittel: Honningfellen
Forfatter: Unni Lindell
Forlag: Aschehoug
År: 2007
Sjanger: Krim

Vi står overfor opptil flere merkverdige saker. Syv år gamle Patrik Øye er forsvunnet, og latviske Elna Druzika er blitt kjørt ihjel. Dessuten driver hundene i distriktet og forsvinner hele tiden. Wiggo Nyman var Elna Druzikas kjæreste, og kjører isbil i distriktet der Patrik Øye forsvant. Nyman og den eldre gretne damen Vera Mattson, som har sett etter eller annet, står sentralt i en handling bestående av et hav av tråder.

Det blir ikke bedre av at førstebetjent Cato Isaksen har fått en ny og plagsom kollega som han verken kan eller vil like. Hun er skarp og brautende og tar seg til rette, og er på toppen av alt svært dyktig.

*

I "Honningfellen" hopper vi fra hode til hode, i alt er det mange hoder å holde styr på, men de fleste hodene er særdeles interessante og gjør boken mye tykkere enn den ser ut til. Karakterene er forskjellige fra hverandre og fulle av liv, slik at det etter hvert ikke er noen utfordring å skille dem fra hverandre.

Boken er skrevet med et typisk krim-språk der alle personene har både fornavn og etternavn, hele tiden, men det er nødvendig for å huske hvilken familie vi befinner oss i. Språket i seg selv er spennende, skildringene er mange og varierte, karakterene har alle nokså forskjellige måter å snakke på. Boken er fargerik, riktig nok i svært mørke toner.

Boken overrasker meg med sin mørkhet, og i slutten synes jeg at jeg kan se det moraliserende budskapet "det er best å samarbeide med politiet".

Unni Lindell er en av Norges mestsellende forfattere, og dette er den sjette boken hun skriver om Cato Isaksen, og gir kraftig mersmak. For meg var dette en topp innledning til en sjanger jeg har sterke fordommer mot, og jeg har lyst til å gå så langt som å gi boka terningkast 6.

Buabrukernes bokanmeldelser   Nordland

 

    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.