Referat fra styremøte 28. 09. 10

Deltakere
Ingrid Marie Bragdø (Alperosen)
Daniel Krutå Enge (DanielKE)
Ingrid Syvertsen (ompabop)
Jenny Sandmo Ellefsen (Dancer) – referent

Saksliste
1. Når skal saken opp i fylkestinget?
2. Organisasjonsnummer, konto
3. Framdrift
4. Medlemsfordeler – Panthera
5. T-skjorter
6. Eventuelt

Når skal saken opp i fylkestinget?
Vi har fått beskjed av Mona at saken ikke skal opp i fylkestinget i Nordland i det hele tatt, og at de har søkt om støtte fra m. a. Fritt Ord. Daniel vil likevel ringe hun som er kulturansvarlig i fylkeskommunen og høre hva som egentlig skjer.

Organisasjonsnummer og konto
Vi har fått en litt tvetydig mail fra Altinn om at det var noe galt med søknaden. Siden vi sammen ikke klarte å tyde helt hva det var Altinn mente, bestemmer vi at Daniel skal ringe dit også.

Framdrift
Vi har fått en medlemsliste der det er oppført litt over 26 medlemmer (noe som ifølge Ingrid Marie er awesome). Så langt har vi ett støttemedlem – moren til Jenny – men Jenny skal verve norsklæreren sin også og da har vi to. Vi tar imot så mange medlemmer som mulig, så hvis du gjerne vil bli medlem eller støtte oss blir vi ufattelig glade!

Vi beveger oss fra medlemmene til statsministerens kontor, der vi har fått brev om at de har videresendt henvendelsen vår (som du kan lese på profilen vår på Skrivebua) til Kulturdepartementet. Dette er ingen garanti for at saken vår blir behandlet, men vi vet at vi er inne i systemet og at folk får vite om saken vår.

Vi valgte Arbeidsutvalget forrige gang, men de har enda ikke hatt et møte. Derfor innkaller vi arbeidsutvalget til møte søndag 2. oktober klokka 19.00. Hvis du er i AU og ikke har mulighet for å komme, vil vi gjerne at du melder fra. Alle 8 trenger ikke være til stede på møtet, men det er greit at vi har noen. På møtet kommer vi til å ta opp framdriftsrelaterte ting, arrangementer som forfatterseminar og demonstrasjoner, utdeling av forskjellige oppgaver og evt info om AU på nettsidene.

Medlemsfordeler
Vi har ikke hørt noe mer fra Pantheraforlaget. Vi bestemmer oss for at hvis vi ikke hører noe innen neste uke, sender vi en mail med påminnelse. Hvis du har en idé til en fordel for Crearemedlemmer som er mulig å gjennomføre, skriv det i kommentarfeltet eller send oss en mail! Alle forslag mottas med takk! Det viktigste er at det er gjennomførbart og relevant til skriving.

T-skjorter
Vi diskuterer pris og størrelse. Vi har fått et tilbud fra et trykkeri som tilbyr oss 100 t-skjorter for 4450 kr, noe som betyr at vi kan selge hver T-skjorte for 69,50 og likevel gå i overskudd. Vi regner med at siden vi også skal ha Panthera- og Skrivebualogoen vil det bli litt dyrere, men det blir sannsynligvis en overkommelig pris.
Vi bestemmer oss også for at vi vil ha svarte T-skjorter, siden det både er en nøytral farge og siden det vil gå best med logoene. Jenny og Ingrid S fikser Crearelogoen slik at den blir hvit med svart bakgrunn, siden dette nok vil tas best imot av trykkeriet.

Logo
Skal logoen vår ha fancy farger eller ikke? Heftig diskusjon ensues. Etter å ha dreid innom tofarga, regnbue, enspora høyrefolk, gult, rødt, grønt, lilla, assosiasjoner, elsk-hat-forhold til farger, om komplementærfarger funker på plakater eller ikke og så videre bestemmer vi at logoen i utgangspunktet skal være i svarthvitt, men med rom for fleksibilitet. Altså at hvis vi noen gang får behov for at logoen skal være regnbuefarget, har vi lov til det.

Eventuelt
Vi må gjøre ferdig leserinnlegget vi begynte på for lenge siden og spre det ut i aviser. Jenny skal også skrive et leserinnlegg til Bergens Tidende sin debattside.
Daniel skal prøve å få til en Skrivebuastand i Trondheim.
Vi diskuterer også at styremedlemmene må begynne med skoleforedrag. Jenny setter opp en mal til forskjellige typer foredrag vi kan holde, og prøver å pønske ut ulike morsomme skriveoppgaver.

Ingrid Marie har laget mal til mailadresser for styret i Creare, så nå skal alle fire i styret få sin egen mail knyttet til domenenavnet skriveglede.

Vi må snart ha et styremøte hvor vi møtes personlig, så vi diskuterer fram og tilbake og finner ut at det enkleste blir å holde det i Oslo, men Creare må dekke litt av reiseutgiftene.

Medlemskap i Hyperion: Vi er akkurat for sene til fristen om å søke medlemskap, men Daniel er freidig og sender dem en mail likevel.

Vi bestemmer ikke når vi skal ha neste styremøte, men sannsynligvis bestemmer vi det på AU-møtet på søndag.

Husk møte i Arbeidsutvalget søndag 2. oktober klokka 19.00!
Har du forslag til Creare om hva vi kan gjøre? Skriv det i kommentarfeltet eller send en mail til creare@skriveglede.com.
Du kan også besøke oss og melde deg inn på www.skriveglede.com


- Jenny

Creare 19 år  Oslo

 

    Alperosen
Det er søndag 3. oktober, ikke 2., men ellers et
praktfullt referat som alltid :D

- Ingridmarie

28/09/2010 21:50

 
    DanielKE
Det er heller ingen frist for å søke medlemskap i
Hyperion, men det er Forbundsstyret som avgjør
om man får innvilget søknaden og de har nettopp
hatt møte. Neste Forbundstyremøte er i slutten av
November så vi vil ikke få svar på søknaden, som
forresten er sendt, før da.

Mvh,

Daniel

01/10/2010 13:08

 
    Ompabop
I Aftenpostens kulturmagasin fredag den 1. oktober kan en lese en flott, liten spalte om Skrivebua, skrevet av Nattens Dronning. Artikkelen kan leses på nett her: http://www.aftenposten.no/meninger/sid/article3835361.ece

03/10/2010 15:53

 
    Mona (red.)
Med stor logo sammen med det flotte leserinnlegget =0)

Bare en liten misforståelse, som jeg føler jeg må korrigere: Nordland fylkeskommune skal ikke legge ned ABM-utvikling. ABM-utvikling, Statens senter for arkiv, bibliotek og museum driver utviklingsarbeid og man kan få støtte til prosjekt - ikke til vanlig drift. Prosjekttiden vår på 3 år er over, og det er derfor vi står uten penger. Men vi er evig takknemmelig for den tiden vi fikk prosjektmidler =0)

04/10/2010 13:09

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.