Skrivebua – Her er vi, men hvor vil vi?


Redaksjonen får utrolig mange positive tilbakemeldinger på Skrivebua. Samtidig har vi merket oss at noen synes Skrivebua har endret seg og er ikke helt fornøyd. Slike tilbakemeldinger tar vi på alvor. Kanskje er det flere som opplever det samme, men som ikke sier noe om det.

Vi planlegger ytterligere forandringer på Skrivebua. Derfor passer det godt med en diskusjon slik at dere får sagt hva dere mener. Vi kan alltid bli bedre og trenger tilbakemeldinger fra dere for å kunne imøtekomme ønskene deres.

At ting endrer seg er naturlig. Men alle er vi med på å forme Skrivebua, og påvirker dermed hvordan den oppleves.

Vi ønsker at Skrivebua skal bestå. Det er plass til alle skriveglade som har lyst å være her. Det tar tid å tilpasse seg et nytt sted, og ferske brukere kan trenge veiledning for å finne seg til rette. Siden aldersspennet er som det er nå, fra 10 til 20 år, har de som er eldre og mer erfarne Bua-brukerne rettledet/veiledet nye brukere. Det har vært en indre justis, som vi i redaksjonen har dratt nytte av. De som har vært medlem lenge og vet hvordan Skrivebua fungerer best, har dermed gått foran som et godt eksempel. Dette har fungert veldig bra.
Skrivebua er stor, og man behøver ikke gå i veien for hverandre, eller la seg forstyrre av noe(n) man ikke liker. Vi har faktisk medlemmer fra 2005 som ikke kjenner til hverandre.

Hvis du er en av de som mener Skrivebua har endret seg, ber vi deg utdype hva du mener har endret seg og hvorfor.

Hva mener du redaksjonen kan gjøre for at det skal bli mer attraktivt å være her? Har du noe å utsette på driften eller redaksjonen må du gjerne komme med dine synspunkt.
Kanskje må vi endre litt på det vi kaller strukturen. Hva med sjangerinndelinger, chatterom og aldersinndeling? Har du andre forslag?

Diskusjonstorget   Nordland

 

    Nattfall
Jeg syns det aller meste er veldig fint som det er, helt ærlig :) Jeg er ikke her så mye som jeg gjerne skulle ønske for tida, rett og slett fordi jeg ikke får tid, men jeg er likevel utrolig glad i Skrivebua, og prøver i det minste å få tid litt innimellom :) Det eneste jeg egentlig vil ha annerledes, er muligheten til å endre egne kommentarer. Jeg trur jeg har nevnt det før, men det er så irriterende hvis du oppdager noe du har glemt eller har gjort feil, og så må du sende inn enda en kommentar. Personlig føler jeg at aldersinndeling blir litt dumt, i og med at det fort kan oppstå et glippe mellom de yngre brukerne og de eldre, men sjangerinndeling hørtes bra ut. For eksempel at man kan idet man sender inn en ny tekst krysse av for om det er dikt, novelle, serie eller annet (som essays, kåserier, artikler, osv). Samtidig er det litt dumt, det og, for det er ikke alle sjangre som er like klart definerte. For eksempel veit jeg at jeg har mange tekster som er novelleaktige i forma, men diktaktige i innhold. Er de da dikt eller novelle? Men chatterom hadde vært innmari moro! :3

Jo, har forresten ett forslag... Det høres kanskje litt negativt og sytete ut, men som jeg allerede har nevnt i den nyeste strøtanken min, plager det meg litt at enkelte brukere sender inn flere deler av en serie på én dag, og dermed tar de opp veldig mye av plassen på Nye tekster, og dytter andre brukeres tekster kjapt ut av den. Kanskje det kunne ha vært ei begrensning på én tekst om dagen? Veit ikke om det er så aktuelt, men, og det er sikkert mange som ikke ville ha likt det...

Grunnen til at mange medlemmer føler at bua har forandra seg, trur jeg rett og slett har med medlemmene å gjøre... jeg merker det sjøl. Men det trur jeg ganske enkelt er fordi at de brukerne vi er vant med, blir mindre aktive eller sletter profilen sin. Derfor er det ekstra viktig at vi tar vare på de nye! ^^ (Jeg har faktisk vært medlem helt siden 2004! Du verden som tiden flyr...)

28/01/2009 14:26

 
    Mona (red.)
Ah, da er vi i gang.

Ja, tiden flyr, og det at du ennå opprettholder profilen på Skrivebua er i seg selv et komplement, vil jeg si. Men det er klart vi kan utvikle konseptet, og takker for dine innspill, Nattfall =0)


28/01/2009 15:03

 
    Helenora
Hm... Jeg liker Nattfalls ide med bare en tekst om dagen, bare at jeg ville ha utvidet det litt til tre eller noe. Jeg er heller ikke så glad i når mange deler av noe dukker opp på en gang, men når det gjelder dikt og sånt kan det godt hende at personen har vært borte i tre dager og kommet på... fem dikt, f. eks. og må vente i FEM dager for å få lagt ut en om gangen og finner på en del på en fortsettelsesfortelling i samme tidsrom. Chatterom hadde vært fint. kanskje muligheten til å kommentere strøtanker, men da blir det jo mye mer arbeid for redaksjonen :/ Jeg ville også likt å se sjangerinndeling, men også f. eks. hva ting handler om. Hvis man gikk på "les tekster" og så kommer det en herskare tekster fra hele måneden, og man har veldig lyst til å lese enten en serie eller tekster om kjærlighet så kunne man klikke på "serier" eller "kjærlighet" eller... Eller at man kunne legge til noen stikkord til hver tekst, og hvis man søkte på "klokke" så ville alle tekstene som har et stikkord "klokke" så ville det dukke opp. Eller hvis man leste en tekst, og nederst ville det kanskje være de stikkordene som kanskje ville vært linker, og hvis man trykket på "klokke" ville alle tekster med stikkord "klokke" dukke opp?
nei jeg vet ikke. Egentlig liker jeg Skrivebua som den er :)

28/01/2009 15:20

 
    izzie
Ja, bua har forandrett seg. Eller kanskje er det bare vi?
Husker da jeg startet her, og syntes at flere her var kjempe flinke! En del av dem holder faktisk enda på, og uten at jeg skal legge press eller såre noen, så må jeg si at pooh er en av favorittene min ^^
Merket her i høst, da jeg kom tilbake, at det var en del som hadde byttet navn, av en eller en annen grunn som jeg ikke forstår.

Men det med aldersinndeling er jeg ikke videre for. Det står, som oftest, hvor gammel forfatteren er, og dette må man ta hensyn til, i en viss grad. Det med sjanger, synes jeg heller ikke er noe smart for min del. Jeg kikker ofte innom en tekst pågrunn av titellen, og oppdager at det var en annen sjanger enn jeg pleier å lese. Er litt redd for at sjangerinndeling da kan fjerne de få ikke-diktene jeg leser ;)

Chaten er det bare å komme med. Det kunne hvertfall vært artig å prøve å finne ut om det ville virket.
Det samme med forslaget til Nattfall. Å kunne redigere egne kommentarer hadde ike vært ille. Er faktisk enig med det at man ikke får sende inn, la oss si to tekster, hver dag. Så alle har 'lik' sjanse.

Ja dette er mine meninger, svart på hvitt. Håper det er flere her som benytter seg av denne diskusjonen. Det er en fin sjanse til å få si det du mener.

Ps; Jeg har vært medlem siden 2006, så jeg står på Nattfall ;)

28/01/2009 15:20

 
    Brukernavn
Jeg er enig i hele Nattfalls første avsnitt. Ikke noe å trekke fra eller legge til.

Det er sant at det er litt ehm... irriterende når noen legger ut mange deler av en serie på samme dag og på den måten fyller neste hele Nye tekster-boksen.
MEN å sette en begrensning på en tekst pr dag tror jeg ikke er lurt. På den måten vil vi få mange færre tekster ettersom det er en del som skriver flere tekster hver dag. Og er det noe vi ikke vil ha, så er det nettopp færre tekster, eller hva?28/01/2009 15:25

 
    Helenora
... Og JA til chatterom og sjangerinndelig og NEI til aldersinndeling. det er fakta at mange elleveåringer kan være like flinke som mange tjueåringer og motsatt.
Og så kom jeg på en ting til (to sekunder etter at jeg klikket på "send kommentar" på min forrige kommentar): hva med at man kan sende noen tekster noen dager i forveien? I det minste for gullbrukere/sølvbrukere, at hvis man da f. eks. lager en julekalender, og man skal bort i--- to dager, men man har skrevet delene og vil legge det ut på riktig dag, så kan man velge at det skal legges ut f. eks. den 22. 12. 09 og 23. 12. 09 og sånt, så folk får med seg kalenderen til riktig dato :) og hvis man skriver en serie, så kunne det være greit å legge ut en del om gangen, så kan man legge de ut i forveien. Men det burde også vært begrensninger, man burde ikke kunne legge ut en tekst man skrev nå og ville ha den publisert i år 2016. det ville vært dumt. Men hvis man kunne f. eks. lagt foran max. to uker i forveien eller en dag samme måned...
Ja, kanskje det ikke var en god ide men det er da en ide.

28/01/2009 15:26

 
    Nattfall
Liker forslaget til Helenora om stikkord! :)

28/01/2009 15:42

 
    Swanel
Eg syns det er mange gode forslag over her. Likte spesielt chatteromet og kommentarer på strøtankene.Vil bli ein endå meir sosial plass enn det allrede er, og det er bra. :) Samtidig må ein ikkje gløyme at det i hovudsak er for å legge ut tekstar og få kommentarar me har Skrivebua! Ja, også likte eg også Helenoras forslag med søkefelt for stikkord. :)

Ein ting eg har tenkt litt på er kommentarar på gamle tekstar. Kunne det vore ein idè å hatt ein slags form for varsel når nokon har kommentert tekstane dine? Eller blir det bare tull? For eg merkar eg ikkje alltid greier å hugse kor mange kommentarar det var på dei forskjellige tekstane, og då ser eg jo heller ikkje om det har komme nokre nye kommentarar. Og eg er jo tross alt ikkje av dei som har flest tekstar her inne, så tenkte kanskje det var andre som hadde det på samme måte. :) Jaja, uansett. Nå har eg fått sagt mitt i alle fall!

Også vil eg bare tilføye at Skrivebua er eit veldig flott og nyttig verktøy eg brukar så mykje eg kan!
Stå på Redaksjon! ;)

28/01/2009 15:43

 
    Alperosen
En tekst (eller ihvertfall et begrenset antall) om dagen støttes veldig! kvalitet, ikke kvantitet. nemlich.

også, no offense, men grunnen til at jeg ikke er her så mye mer er at de fleste "vennene" mine på Bua har forsvunnet. Har snakka om dette ved flere anledninger, og vi er mange som føler at "de nye" på en måte tar opp all plassen, da gjerne med veldig mange tekster og innholdsløse kommentarer. Ikke ment som fornærmelse eller noe, det er også mange "nye" som er kjempeflinke og som jeg ser opp til, jeg ville bare forklare at det er mange "gamle" bubeboere som føler det sånn.

However, det har vi følt mange ganger før. Jeg husker en periode i 2006, for eksempel. Og det er på en måte vårt ansvar mer enn redaksjonen sitt. så jeg ville bare nevne det? :]

28/01/2009 16:09

 
    Høstrose
Ja, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Liker ideen med chaterommet. Ville fått vekk noen unødvendige kommentarer på tekster. Og også stikkord. jempebra forslag:) Man kunne hatt et søkefelt øverst i les tekser også kunne de som ville skrevet stikkord på tekstene sine. Det kunne vært gøy.

Jeg har vært medlem i litt over et år, så jeg vet ikke om jeg er helt ny eller ei. Men en ting jeg tenker over når Alperosen snakker om det. Det med nye medlemer og sånn. Jeg syns at alle må bli flinkere til å kommentere alles tekster, ikke bare de på vennelista. For noen ting jeg legger merke til er at de litt gamle og mer erfarne brukere får kommentarer av andre gamle og erfarne brukere. Mens de nye bare kommenterer hverandres. Litt sånn grovt sett, men jeg oppfatter det i hvert fall sånn. Hva med at alle utivdet bekjentskapet litt?For når jeg ser på de gamle tekstene mine, ser jeg at jeg hadde en del kommentarer fra folk som er her ennå, fortsatt aktive. Jeg tror kanskje at det holder på å komme bort litt. At folk ikke må skygge unna de mer uerfarene brukerne og omvendt.

Og jeg husker såvidt fra gamle bua at det var en lang liste med nye kommentarer, stemmer ikke det, eller er jeg helt på bærtur? Jeg likte det. Og siden noen snakker om at mange legger ut flere tekster daglig, kunne ikke en lang liste med nye tekster vært en ide?

Men først og fremst syns jeg bua er et kjempefint skrivested. Jeg har utviklet meg veldig mye på den tiden jeg har vært her og jeg håper på masse fine stunder til:)

28/01/2009 17:03

 
    Wolf of infinity
Nå har jeg lest dette, og alle kommentarene, og selvfølgelig må jeg komme med en kommentar.

For det første mener jeg slett ikke at èn tekst om dagen er ideelt. Det er ikke alle som har mulighet til å logge seg inn når som helst, og hvis man da bruker, si, dataen på skolen for eksempel er det dumt om man har skrevet flere tekster man gjerne vil legge ut.

Kanskje er det dumt at seriedelene tar opp plassen på Nye tekster-lista, men på den annen side finnes det en herlig link oppe på menyen hvor det står:

Les tekster/sms

Der finner man alle tekstene, så at tekstene ikke "får plass på nye-tekster-lista" synes jeg ikke er noe større problem. Ærlig preika. ^.^

Chatterom kunne blitt artig, HVIS brukerne ikke begynner med krangling og drittslenging der. Sier ikke dette for at noen skal føle seg truffet, men jeg tror vi alle vet at det er lett for å glemme seg. Det er så mye lettere å uttrykke seg skriftlig enn muntlig, ikke sant?

Hm... neste punkt på lista ;) Jeg vil slett ikke ha noen aldersinndeling. Jeg frykter at det vil bli veldig lett å lese av de eldre, og til tider mer erfarne brukerne og de yngre vil bli dyttet litt til side fordi de er "for unge til å kunne skrive". Igjen, no offence, men det er mange som tenker sånn, noe som er veldig dumt!

Trenger vel ikke begynne på tiraden om at de yngre ofte kan skrive like bra som de eldre, det har blitt sagt før og jeg tror de fleste innser det.

Så var det sjangerinndeling... hm... vet ikke helt jeg. Jeg tror faktisk ikke at dette nødvendigvis trenger å være bra.

For å ta et eksempel: Jeg går inn og skal lese, og får opp en hel del sjangre. Hm... ser "Novelle", "artikkel" og "dikt". Nå har det seg slik, at jeg ikke liker artikler eller sakprosa generelt (med unntak av kåseri), og derfor trykker jeg meg inn på novelle eller dikt.

Resultatet...? Vel, en hel del tekster som kan være flotte og herlig skrevet blir ikke gitt en sjanse på grunn av sjangeren og ikke av om man blir fenget når man leser det.

Dette gjelder også om man skulle velge sjanger etter innhold, som kjærlighet, spenning etc.

Dessuten (blir lang denne kommentaren, men pytt sann...) så ville jeg fått STORE problemer med å velge sjanger for mine tekster, fordi de ofte går inn under flere tema og sjangre og det er ganske vanskelig å plassere dem.

Så, for å oppsummere poengene til nå:

NEI til begrensing av tekster.
NEI til Aldersinndeling
NEI til Sjangerinndeling
JA til chatterom (med regler og orden, vel og merke...!)

Oi... tre nei og en ja... ^_^' Ikke det mest positive, kanskje, men det er nå min mening ;3

Det var det jeg hadde å si (for denne gang ;) Takk for oppmerksomheten (for dem som gadd å lese hele kommentaren)~<3

28/01/2009 17:07

 
    LilleMeg xD
Likte ikke heelt det med bare en tekst hver dag.. for da blir det så få tekster.. på en måte.. Men man kunne jo kanskje ha sånn "kun EN tekst" som kommer i den boksen og at det er sånn av kryssing når man sender inn teksten som det er på om det er månedenstema.

Jeg likte ideen om chatterom, men i så fall med regler o.l. som Wolf of infinity skreiv=)

Ideen om aldersindelig er jeg ikke helt for, fordi det kan jo være ekstremt flinke 10-åringer osv... =)=)

Har ikke mer å si daa...
LM


28/01/2009 19:30

 
    Eplefe
Jeg synes personlig ideen om en begrensning av tekster kan være en god idé. Selv har jeg vært her siden 2005, tror jeg.

Nå er jeg en av dem som savner gamle skrivebua med folk som jobbet aktivt for å forbedre seg, og synes nok det er mange som muligens produserer mer for å produsere enn å faktisk skape ordkunst (ikke for å tråkke noen på tærne).

På ungdomsskolen lærte jeg mye om at mange kan kalle seg en poet, men et fåtall kjenner ordene i magen sin før de skriver dem ned.

For meg var skrivebua en plass hvor jeg oppdaget vennskap på tvers av landet, hvor jeg oppdaget talentfulle ungdommer som inspirerte meg, og ga meg den kritikken jeg trengte.

Nå har snillismen inntatt skrivebua, og konstruktiv kritikk er tilnærmet et fremmedord, og når man gir det føler man seg nesten slem som ikke hopper på bølgen av "ååååh, så flink du er!"-kommentarer.

Jeg føler jeg blir mindre aktiv her, rett og slett fordi det ikke er like fristende å gi og få kommentarer på arbeidet mitt når jeg merker at det er de masseproduserende sjelene der ute som får oppmerksomhet, mens de som gjerne legger litt arbeid i det de gjør blir forbigått.

Mulig jeg begynner å bli gammel, men jeg har ikke lenger ork til å surfe profiler for å finne tekster som er verdt tiden min lenger, og jeg kikker innom bua sjeldnere og sjeldnere. Dette er trist mtp. alderen min, jeg har fremdeles to år igjen, og selv da er jeg i tvil om at jeg vil gi opp skrivebua.

Jeg har tenkt flere ganger at jeg skal ta meg sammen og skrive noen gode, konstruktive kommentarer, men hver gang faller det ut av tankene mine igjen.

kort oppsummert: Jeg vil ha mer oppfordring til konstruktiv kritikk. Vi vil jo alle utfolde og ikke minst utvikle oss, vil vi ikke?

28/01/2009 19:59

 
    Eiketreet
åh, orker ikke lese gjennom alle kommentarene:S Men jeg likte virkelig Helens ide om at man kan legge ut tekster noen dager før og bestemme hvilken dag de kommer ut! Det var smart^^

ellers likte/ikke likte jeg det med å begrense antall tekster. positivt, fordi noen (a) kunne komme til å legge ut veeeldig mye av en serie på en dag( aaaldri gjort det jeg nei(A))
joda, det har jeg gjort. og det var ikke noe lurt. men samtidig hadde det vært dumt å ikke la folk legge ut så mange dikt som de ville.¨
hva med en regel om at man bare kan legge ut - let's say - tre deler av en serie om dagen, ikke mer. men bare serier. ?

Jeg har bare vært medlem her siden september i fjor - det vil si fem måneder om en uke - og jeg HAR merket forandringer. det har kommet noe innstramming av reglene (som ikke ble så gdot mottatt overalt)
og det har kommet ganske mye om konstruktive kommentarer.

og der er jeg enig med Eplefe; Mer utfordring til konstruktiv kritikk. Men vi MÅ ta hensyn til alderen til folk!

Ikke alle tiåringer kan lage konstruktive kommentarer, jeg slet mye med det da jeg begynte. men etter hvert ved hjelp av en del konstruktivitet fra eldre brukere, har jeg vendt meg til å hvertfall PRØVE å gi konstruktiv kritikk. Og det er det som er poenget, at man må gi det man KAN.

Ellers har det ikke vært noe spesielt jeg har lagt merke til, siden jeg har vært her så kort. Men jeg kan ikke tenke meg at dere vil ta NOEN beslutning som kan få meg til å slutte her! Jeg har fått utrolig mange gode venner her, som jeg aldri hadde møtt uten Skrivebua, og jeg har fått skrevet mer, noe jeg alltid har hatt lyst til, men aldri motivasjon til.

Det med chatterom, synes jeg egentlig ikke er noe særlig. Vi har tross alt MSN. Skrivebua er et skrivested, ikke noe chattested.

Det hadde vært veldig greit å kunne korrigere egne kommentarer også, i tilfelle man har sagt noe man ikke mente...

Å sette sjanger på tekstene er jeg IMOT!! Jeg liker overraskelsen ved å åpne en tekst med en tittel jeg liker, og se åssen tekst det er. Jeg liker å lete meg fram til en tittel som fascinerer meg, for da må jeg ¨på en måte lese for å finne ut hva tittelen betydde. og da spiller det ingen rolle hvilken sjanger det er!
Hvis man absolutt skal si hvaslags tekst det er, kan man skrive (dikt) eller (novelle) i parentes bak synes jeg.

Det jeg VIl her, er å skrive, få tilbakemeldinger, bli bedre til å skrive og hjelpe andre til å bli mer aktive til å skrive.28/01/2009 23:00

 
    Eplefe
Ser ikke helt poenget i å legge ut flere deler samme dag. Da kan du like gjerne slenge dem inn i samme delen, spør du meg. Eller skrive dem i forskjellige deler, og holde dem litt tilbake.

29/01/2009 01:37

 
    Solveig_B
Ja, det er morsomt å lese det de andre har skrevet her. Jeg er enig med de fleste med at vi trenger/ønsker et chatterom. Da kunne Bua-brukere snakke sammen om tekser og sånt. Det hadde vært morsomt. Jeg har vært på skrivebuen en stund nå og jeg liker det sånn som det er.

Solveig_B

29/01/2009 07:39

 
    Beliar
Jeg synes det meste er fint som det er, egentlig.
Det eneste jeg har å si, som går mer på miljøet - noe det ikke er så lett å gjøre noe med, er dette med klikker.
Mye foregår ganske likt som i en skolegård.
Folk rotter seg sammen til en gjeng, og ser bare på hverandre gjerne, mens de stikker ut pigger mot andre.
Mange av de eldre brukerne gjør hva de kan for å jage ut de nye, virker det som.
Det synes jeg er veldig trist og leit, og jeg synes man burde ta de nye brukerne inn i varmen og ikke bestandig tenke "åneeei, en ny en, fillern, jeg vil bare være meg og de andre som har vært med siden 2004, og vi skal være en klikk, og prøve å støte ut så mange 2007-folk som mulig".
Grrr.

Jeg er ikke for "bare én tekst om dagen" (gjett hvorfor? ^^), fordi at mange av de såkalte "masseproduserende sjelene som ikke mener noe med det de gjør, bare skriver for å skrive uten grunn" gjør det fordi de er proppfulle av insperasjon, sånn som jeg er for tida, og har MASSE tanker som jeg skriver ned nesten konstant fordi jeg er så overfull av ord at jeg veit ikke hva.
Jeg føler det blir litt vel pekefinger pekefinger. På et vis.
Derimot synes jeg det ville vært bedre å forlenge nye tekster-lista, evt. kunne bla lengre enn bare til de 20 nye.
Kanskje at man ser de 20 nye, og at man kan bla så man ser de 20-40 nye, hvis noen skjønner hva jeg vil frem til.

Chatterom kan fort bli dumt tror jeg, og avlede fokuset. På en annen side ikke, for chatterommet havner jo ikke inne i tekstene og kommentarene.
Kanskje noen av de gamle brukerne til og med hadde kommet i prat med noen av de onde nye, og kanskje de da hadde funnet ut at "wow! Man trenger ikke å ha meldt seg inn i 2004 for å være verdt noe".
Men det er jo på et vis lite sannsynlig, i og med at de som først har rotta seg sammen er umulige å overbevise om noe annet.
Det samme gjelder motsatt veien, ikke bare de eldre som stikker ut pigger mot de nye, men også de nye som nærmest har kommet inn som en gjeng som prøver å terrorisere (overdrivelse, ftw!) området med BOMBOMBANGBANG, OSS MOT DEM!

Alderinndeling alias aldersdiskriminering er jeg IMOT. Jeg vedder på at det er enkelte her som tror året man blir født avgjør absolutt alt.
Næmmen! Er hun 14? Da er hun umoden.
Fysisk alder betyr ALT!

Muligvis kunne vi kanskje hatt en begrensning til 4 tekster om dagen eller no.
Det er egentlig litt leit når noen tar opp HELE nye tekster lista med tekster de har produsert mens de var på hytteleir.
Det går jo ann å legge ut litt og litt. Men om man skal ha begrensning, så bør den være rimelig, og ikke bli for pekefinger, pekefinger, la oss være strenge jævler.

Det med sjanger kunne vært nyttig i noen tilfeller, men kanskje ikke alltid... hva om man kunne ha det på profilen?
Slik at kanskje ikke alle hadde tekstene under en bestemt sjanger, men for eksempel sånne folk som meg kunne stappe seriene sine for seg eller noe sånt noe.
Eller nei. Hm. Jo. Veit ikke. Det kan gå begge veier, i bunn og grunn.

Så synes jeg, pga det med kommentarer, at det er bedre å skrive "vakkert!" enn å ikke skrive noe som helst.
Er det ikke?
Selvom det beste er å skrive noe innholdsrikt.29/01/2009 10:52

 
    Eplefe
Jeg og en venninne driver en nettegneserie, og der er begrensningen slik at du kan lage og legge opp så mye du vil, men det blir ikke publisert mer enn en for dagen. Legger du opp hundre striper blir de lagt ut over minimum 100 dager. :)

Forøvrig er det ikke snakk om å skrive mye, det gjør jeg og fra tid til annen, når jeg er "proppfull av inspirasjon", det er snakk om å faktisk BEARBEIDE tankene. Jeg kan sikkert fylle en bok i uka om jeg bare skal skrive ned bruddstykker av tankene dine, men det gjør deg hverken til poet eller forfatter. De to overnevnte bearbeider tankene sine.

Dessuten driter jeg i om du har vært her siden i går eller om du har vært her siden siden startet. Poenget hadde lite med alder eller medlemsskapslengde å gjøre, det hadde med produksjon å gjøre.

29/01/2009 12:04

 
    Helenora
Jeg fikk lyst til å skrive en kommentar til.
Jeg blir veldig mye i tvil selv når mange kommer med gode argumenter imot sjangerinndeling. Men sjangerinndeling er sikkert braa så lenge man IKKE ser det med en gang fra forsia! Og ikke i "les tekster" heller. Nei, kanskje heller at man har flere linker på "les tekster" hvor vi har lesing av "alle tekster" og "dikt" og "noveller" og sånt som man kan gå til hvis man kjeder seg eller vil lese dikt siden man kanskje har lyst til å lese en kort tekst akkurat da. kanskje at det blir synlig fra profilen hvor det er linker som f. eks. "les mine dikt" og "les mine serier" og "les mine noveller" samt den laaange lista av alle tekster som er der fra før. og "mine beste tekster" lista selvfølgelig.
Det gjelder de stikkordene jeg sa tidligere og, hvis det på en eller annen måte blir bør det ikke være synlig fra "utsia". det er noe som bør være nederst på en tekst, muligens under linken til profilen med alder og sted til forfatteren av en tekst.
helt ærlig så er dette noe som brukes på nettserier.no og det funker veldig greit.

29/01/2009 16:01

 
    bettia
nå har jeg lest gjennom alle kommentarene her, og det var veldig mange gode forslag. eneste jeg lurer litt på er om det ikke kunne gått an å endre litt på det der med mobildikta på forsiden. jeg har ofte lest svært gode dikt, og fått lyst til å stemme på dem. men så har jeg ikke funnet dem igjen senere, fordi det ikke står hvem som har skrevet dem... jeg tror det kanskej står på les tekster/sms, men det er ganske tungvint å måtte gå inn der, for så å bla gjenom alle tekstene, helt til en finner akkurat den teksten en vil...

ellers er jeg litt enig i at det er blitt litt gjengmiljø her, skriver nesten bare kommentarer til de på vennelista..(jada, vet at det egentlig er min feil. men...)29/01/2009 17:35

 
    Beliar
eplefe:
Hvis jeg hadde lagt ut alle tanke-tekstene mine, så hadde jeg vært den eneste som sto på nye-tekster lista - konstant :-)
Tøysebokk :-D

29/01/2009 17:47

 
    Høstrose
Ja, jeg må bare si meg enig med Livvy her. Gjenger mellom de nye og de gamle. Jeg tror at de som har vært her lenge og er litt mer erfarene, har litt og gjøre også. Kommentere litt til andre en de på vennelista. Se innom månedens vinnere og kommentere og gratulere til de der, selv om de ikke er kjente eller på vennelista.
Nå er ikke jeg noe vidunermenneske, nei huff, men jeg sier hva jeg syns at alle bør gjøre. For å få litt mindre avstand og litt bedere miljø på bua:)

29/01/2009 17:49

 
    LilleMeg xD
Ok, har bare tenkt og lest her litt nå. Igjen.
Jeg har tenkt litt på det med chatterom... jeg tenker nei til det selv om jeg skrev ja.
Mener fortsatt det med tekstene, men det er ikke nødvendig å legge ut mere enn en del av en serie på samme dag!
Har jo faktisk merket at det er blitt litt anerledes buamiljø.. Har vær på bua siden 2007 (Ell@ den gangen) og synes det er kjipt at det er blitt det... Føler litt at eldre er "en gruppe" og yngre en annen..
er engig med Bettia om det med sms-tekstene.....


29/01/2009 20:14

 
    Livre
Jeg er enig og Uenig med forslagene her først sjangerinndeling kan være morsomt men jeg er enig i at det burde vært selve handlingen i teksten f.eks kjærlighet, krim, grøss osv. Sånn at det blir lettere for oss å finne tekster. Jeg syntes disse inndelingene burde ligge ute på forsiden i "bokser" og vi kunne hatt en egen boks for tekster som ble skrevet i måndens tema og en for serier så blir det plass til flere og så kan alle legge inn så mange tekster de vil.

Til alle de som mener at det burde være antalls bergesninger på tekster per dag. Skrivebua er til for å fremme skriveglede, er en tekst per dag å fremme skriveglede??

Aldersinndeling er noe jeg syntes ikke er noe bra. Av den grunn at det ikke fremmer noen verdens ting for tekstene våre.

Så til Chatte rom der sier jeg en ting: skrivebua er en skriveportal ikke en sosial netverk side.

Også var det å fremme kommentarer jeg har en ide. Det hadde vært bra å ha en oversikt over hvor mange kommentarer man sender i månden så kunne det vært delt opp slik at den som sender flest kommentarer til folk de kjenner blir måndens "Skravlebukk" og de som kommenterer flest kommentarer til flere forskjellige medlemmer blir måndens "Sosiale", den siste kategorien kunne vært den som har lengst kommentarer den kunne blitt måndens "Kritiker". Da fremmer man kommentarer på en possitiv måte.

Det var alt for denne gang

29/01/2009 20:16

 
    Beliar
Du store min!
Livre er som vanlig et geni :-)
Jeg er enig i hvert ord.

29/01/2009 20:21

 
    skifan
Jeg liker iden med sjangerinndeling, det vil gjøre det enklere å finne tekster. Jeg liker meg godt på Skrivebua, jeg blir bedre av kommentarene jeg har fått på tekstene mine.
Jeg er uenig i ideen med chatterom, fordi Skrivebua er et nettsted hvor man legger ut tekster, og ikke et chattested.
skifan

30/01/2009 16:03

 
    Hansi
Hei!
Jeg vet ikke hvor ofte skrivebua får oppdaterte funksjoner eller endret utseende.
Jeg vet heller ikke hvor stor programmeringskapasitet deres programmeringsansvarlige har.
Velger allikevel å kommentere her. Jeg ønsker at Skrivebua
blir et mer utbredt nettsted, siden det er helt sikkert mange fler som er glad i å skrive
enn de som hittil befinner seg på Skrivebua. Hvis det blir flere aktive medlemmer er jeg sikker
på at staten vil fortsette å sponse Skrivebua etter 2009.

Jeg har derfor laget en liste over diverse funskjoner som forhåpentligvis vil gjøre skrivebua
til et enda mer attraktivt nettsted; et nettsted det er lett å forholde seg til.

Brev/privat beskjed innenfor Skrivebua.
Det skulle vært mulig å sende et brev e.l, med en beskjed eller kommentar til hvilken som helst
bruker på skrivebua. Man skriver inn brukerens navn, eks: Hansi, deretter skriver man beskjeden
i et nytt felt. Brukeren hansi vil ta motta beskjeden, og hansi kan lese den uten at andre kan
lese den. På den måten kan man snakke om musikk, bøker og andre ting som opptar oss på Skrivebua
uten at man er nødt til å kommentere det på en annen tekst.

/b>Venneknapp på profil.
Vel, det er vel ganske opplagt. Det er ganske tungvindt å gå helt til "Profiler", og deretter søke seg gjennom
mange profiler til man finner den bestemte personens profil, og så til slutt trykke på "bli venn med" knappen.
Legg heller knappen på hver enkeltes profil. (Kanskje en idè at personen du skal bli venn med må godta før
det vises på profilen at man er venner, og at når man godtar blir personen automatisk lagt til på vennelista til
begge parter?)

"Hit-counter"
Er veldig fint om ble innlagt på hver enkeltes profil. Da får man et visst begrep om hvor mange som leser tekstene
du har lagt ut, men ikke kommenterer. Da blir det også lettere for en person å finne ut om man må blir mer
aktiv som "kommentator".

Kommentar-teller
Viser hvor mange kommentarer du har gitt i forhold til andre. I likhet med forrige forslag gjør dette det enklere
å se hvor aktiv man er i forhold til andre mer besøkte profiler. Jeg tror også dette vil hjelpe på aktiviteten
generelt. (Husk at da blir det morsommere å gi kommentar, og det er bortimot alltid gøy å få en positiv
kommentar, selv om den kanskje ikke er konstruktiv hele tiden.)

Footer(!)
Dere gjør en fantastisk jobb på Skrivebua, og jeg er så utrolig glad for det dere gjør.
Men det hender jeg blir utrolig lei footeren på skrivebua! Den står i veien på mange måter,
og selv om man venner seg til det er alltid footere svært lite tiltalende når man besøker
et nettsted.

Jeg har en del forslag til, men jeg valgte å plukke ut de mest vesentlige med det første.
Håper jeg har hjulpet til litt, og igjen, tusen takk for Skrivebua. Dere gjør en strålende
jobb!

Hjertelig hilsen,
Hansi.

30/01/2009 17:48

 
    Helenora
Hansi har en del gode forslag, ja. Menmenmen jeg kan jo alltids si min mening?
Skrivebua har kommentarteller ifra før^^ den er bare lite synlig siden den er på "profiler".
Venneknapp på profil ville vært en genistrek. Det har jeg tenkt på mange ganger men det glemmer jeg bestandig. Den stemmer jeg på, det vil jeg ha! Når det gjelder brevsystemet... Da ville det spørs om redaksjonen ville tatt seg bryet med å lese meldingene, for for alt vi vet kunne andre sende slemme og fæle beskjeder til andre uten at andre merket det. Men kanskje hvis vi hadde en rapporteringsknapp så man kan rapportere hvis noe slikt skjer? sikkert.
Ellers gleder jeg meg til redaksjonen skriver svar på alle ønskene til folk^^

30/01/2009 18:54

 
    Livre
Jeg kom på mer. Jeg likte ideen med å få beskjed når jeg får kommentarer, jeg har vært her siden 2004 og lista av tekster begynner å bli lang. En liten e-post på hva som blir kommentert når hadde vært genialt.

Jeg lar meg hisse opp av alle disse vennen knappene og private beskjeder. Bruk facebook eller Nettby. Dette er skrivebua. Men en ting som hadde vært veldig morro var en personlig blogg på profilen, som ble tilgjengelig ved gull og æresbruker stadiet. Jeg går en Creative Writing MA i Wales og klør etter å skrive om mine skoleopplevelser fra uke til uke:)

Ellers er jeg veldig glad i skrivebua, jeg er allerede her over aldersgrensen og vil helst bli:)

30/01/2009 20:29

 
    Nattfall
Men Livre og dere andre som har lurt på åssen man får se nye kommentarer og sånn: man har jo RSS-feed på profilen sin...?

Og ellers syns jeg hit-counter bare blir teit. Har på følelsen at det kan bli litt konkurranse da med "hey, jeg har flere som besøker profilen min daglig enn deg!" hvis dere skjønner hva jeg mener. Føler at det blir litt... øhm, etisk feil? xD

Men bli venn med-funksjon direkte på profilen støttes!

01/02/2009 13:52

 
    Pizza
Ja det er skrekkelig at folk våger å melde seg inn etter 2005. For de som tilfeldigvis ikke oppdaga skrivebua før i år eller fjor, er så klart ikke noe gode til å skrive. For hadde de vært det, hadde de på magisk vis funnet skrivebua for lenge siden, til og med de som nettopp har skaffa seg pc. Så at den tøffe gjengen deres ikke er aktiv lenger, gir jo selvsagt deg en god grunn til å ikke være her lenger. For tenk om du måtte begynne å kommentere noen av de nye! Livet ville vært ødelagt. La oss jage dem ut! (Nei, vent, da må jo jeg også forlate bua! Huttetu! Jeg så noen nevnte alle plagåndene som kom i 2006, og jeg var ganske sikkert en av dem, for jeg husker at mange av oss nye dreiv og kommenterte hverandre den sommeren/høsten. Noe som betyr at jeg er useriøs og har ingenting å gjøre her.) Mitt forslag er derfor at man stenger skrivebua, slik at det ikke går an å melde seg inn, og at alle som kom etter 2005 blir sletta av redaksjonen. Og så får vi bare krysse fingrene og håpe at den nye generasjonen av ivrige skribenter snart dør ut.

01/02/2009 14:38

 
    koneko
venneknapp på profilen hadde vert veldig greit. støtter også forslaget om chatterom.
men liker ikke begrensningen på hvor mange tekster man kan sende inn pr. dag
dikt.no har det og der er begrensinga 1.
synes ikke skrivebua skal ha begrensning på en tekst pr dag, mminst 5.

01/02/2009 14:41

 
    koneko
jeg kommer på mer.
aldersindeling synes jeg blir dumt.
men hva med ei liste der du kan legge til tekster som du liker som andre brukere har skrevet?
jeg ser jo problemet med at man lett kan få den konkurangsen om og hvære på flest lister, men hva hvis lista kun er synlig for deg, og bare deg. det vil egentlig si at det blir ei liste med snarveier til tekster du liiker godt, liksom, skjønner?venneknapp på profilen hadde vert veldig greit. støtter også forslaget om chatterom.
men liker ikke begrensningen på hvor mange tekster man kan sende inn pr. dag
dikt.no har det og der er begrensinga 1.
synes ikke skrivebua skal ha begrensning på en tekst pr dag, mminst 5.

01/02/2009 14:43

 
    Pizza
Jeg, i sammarbeid med Livvy, kom på en ting til. Vi foreslår at det kun er lov å sende inn en tekst i måneden, sånn at folk forhåpentligvis skriver mindre. Om ei tid vil forhåpentligvis skrivegleden være redusert ganske mange hakk, og det er jo det vi har skrivebua til, er det ikke? Og da slipper jo de ære være brukerene fra 2004 og irritere seg over nye brukeres tekster, som en eller annen - Gud, Satan, en ond ånd? - av en eller annen uforklarlig grunn ser ut til å tvinge dem til å lese.

01/02/2009 14:48

 
    Nattfall
Pizza: jeg blir faktisk oppriktig sur av kommentarene dine. Greier du ikke å være saklig, syns jeg det er liten vits i at du driver og spammer ned sida her.

01/02/2009 14:51

 
    Wolf of infinity
Ja, da var det vel bare å skrive ny kommentar, da ^.^

Det der med personlige brev etc. kunne vært gøy, men som Helenora sa, kan det fort blitt en del ufine brev, så jeg liker ideen hennes med rapporteringsknapp!

Ser det er en del som er i mot chatterom her, og det har jeg på en måte forståelse for. Men samtidig må jeg bare spørre; hvorfor ikke?

(Ja da, jeg vet alt det der med "Skrivebua er en skriveportal, ikke et chattested bla bla bla")

Det kan hindre chatting og uvesentlige kommentarer på tekster, først og fremst. Det kan også bidra til å gjøre Skrivebua til et sosialt og koselig sted.

Ingen påstår at chatterommet skal ta over Skrivebua, så hvorfor så nervøse? Jeg får på følelsen av at dere er redde for at "alien" skal ta over "jorden" om dere skjønner bildet.

Ingen tvinger dere til å bruke det, men det kan være et artig tilbud for dem som ønsker det, selv om det bare er en liten del av Skrivebua. Ikke hovedpoenget.

Selvsagt ønsker jeg ikke at det skal bli sånn at folk bare bruker Skrivebua som chatteside, men det ønsker jeg faktisk ikke å tro at vil skje.

Gi det nå en sjanse, i stedet for å si "fysj nei!" med en gang, ok?

Neste punkt: (føler at kommentarene mine blir veldig lange...) Venneknapp på profilen ville vært kjempesnedig, synes jeg, for jeg er en av sannsynligvis mange som synes at det er litt tungvint å måtte lete fram profilen på profil-lista for å legge til på vennelista.

Så må jeg bare spørre et spørsmål til deg, Livre, og jeg håper du ikke tar deg nær av dette, for jeg mener ikke å være frekk:

Du sier at private beskjeder og venneknapper ikke hører hjemme på bua. Men kan jeg spørre om personlige blogger har så mye mer her å gjøre?

Ja, jeg synes også det kunne vært morsomt, men jeg må bare spørre, for jeg kan ærlig preika ikke se at dine skoleopplevelser har noe mer å gjøre her enn private beskjeder og venneknapper. (sistnevnte er jo faktisk bare et forslag på hvordan det kunne vært enklere).

Vær så snill og ikke bli fornærma eller noe sånt, jeg er bare nysgjerrig :)

For dere som snakker om å se kommentarer på gamle tekster; jeg sier som Nattfall, det finnes jo allerede en funksjon for dette! Bare trykk på "nye kommentarer" så ser du alle kommentarene, på både nye og gamle tekster.

Hit-counter er jeg IKKE for. Jeg er enig med Nattfall, det kan fort bli for mye konkurranse og det kan bli ekkelt for noen.

Ja... det var nok en lang kommentar fra meg... ^.^ He he, dere i redaksjonen har virkelig en del kommentarer å lese og MANGE meninger å vurdere ;)

Holdt på å glemme det nå også, som i min forrige kommentar; jeg er veldig glad i skrivebua, og synes den er flott som det er! Dere gjør en fantastisk jobb, redaksjon!!! :) Stå på!

01/02/2009 14:52

 
    Pizza
Hvis du ikke skjønte budskapet i kommentaren, blir jeg oppriktig oppgitt over deg. Hvis du ikke klarer å ta det til deg, syns jeg ikke du skal svare. Nå blei jeg oppriktig såra, og vurderer å melde meg ut av skrivebua. Det samme gjelder Livvy.

01/02/2009 14:56

 
    Pizza
Sorry, glemte at å bruke ironi er det samme som å ikke være seriøs. Men det er vel greit at jeg ikker er, siden jeg ikke er medlem av den kule gjengen her inne.

01/02/2009 14:58

 
    Wolf of infinity
Oi, shit... rakk å komme opp fem kommentarer på den tida jeg skrev min XD Måtte jo selvsagt lese dem, og skrive ENDA en kommentar...

Pizza: Kommentarene dine drypper av sarkasme, og tro meg, jeg liker sarkasme. Men likevel synes jeg kanskje du kunne prøve å roe ned litt og prøve å skrive noe saklig og konstruktivt. (Prøver ikke å være en gretten surpomp som ikke tåler sarkasme)

Nattfall: Jeg tror neppe Pizza mente noe større ved det. Jeg er litt enig med deg i at det er liten vits i sånne kommentarer, men prøv å ikke hisse deg opp... (prøver heller IKKE å være en bedre-vitende hønemor)

01/02/2009 14:59

 
    Wolf of infinity
Nei... nå må dere slutte å kommentere så raskt...! :3 Enten er jeg treg til å kommentere eller så er dere andre bare superraske... ^.^

(Skal se Nattfall har kommentert nå før jeg rekker å trykke send...)

01/02/2009 15:02

 
    BlackSnow
Vel, jeg kommenterer noe av det jeg synes høres bra ut av det som er kommet frem da :3
Jeg er enig i det med en venneknapppå profilene. Det hadde vært lettere enn å måtte bla seg gjennom alle registrerte. Og det med chatt vet jeg ikke helt. Om en virkelig vil snakke med en bruker der, og andre, så kan jo det bidra til å gjøre miljøet bedre her. Alle kan jo få snakka med hverandre og en mulighet til å bli mer eller mindre 'kjent' med medlemmene. Men det kan jo også bli en del drittkasting (som dere nevnet med brev og lignende). Så der burde det vel også være en 'raporter knapp?

Dette med at det bare er de "kule i gjengen fra 2004" eller hva det var. Det blir så dumt å si at de bare kommenterer hverandre sine tekster osv. Og at de som kom nå de siste åra ikke er "velkomne". Kanskje jeg bare var heldig da, når jeg kom i fjor vinter eller hva det var og fikk hyggelige kommentarer? Og fremdeles får det. Jeg skjønner ikke helt hva det er å hisse seg sånn opp over. Miljøet her er jo, slik jeg har sett og merka det, veldig bra. Det var en travel periode i høst da det komma veldig mange nye som la ut tekster som det omtrent ikke var mulig å kommentere, av forskjellige grunner. Men det gav seg jo fort.

Hoff. Beklager. Jeg hadde en god 'idé' om hva jeg skulle skrive i denne kommentaren MEN jeg tror poenget mitt datt ut. -.-'

01/02/2009 15:16

 
    Nattfall
Hahaha, godt du er fredsmegler, Wolf of infinity xD Prøver ikke å starte en krig her...

Jo, jeg ser jo at du er ironisk, Pizza, men det virker ærlig talt som om du hakker veldig på folk som har vært medlem lenge. Jeg skal ikke unnskylde noen og si at vi generelt er veldig flinke til å kommentere andres tekster enn de vi har på vennelista (sjøl om det for all del ikke gjelder alle!), men er det ikke sånn andre veien og? At nye folk òg kommenterer i første omgang de som er på vennelista? Jeg trur det helt ærlig er ganske naturlig å prioritere vennene sine. Det er det ikke bare de gamle medlemmene eller bare de nye medlemmene som gjør. Og jeg syns faktisk noe som er skrivd på den måten er litt vanskeligere å ta til seg enn et velbegrunna, gjennomtenkt, saklig argument. Og du og Livvy vil melde dere ut av bua fordi jeg sa at jeg syns det er litt unøvendig å skrive kommentarer på den måten? Det er for all del deres valg, men jeg prøvde ikke å personangripe noen av dere på noen måte, og jeg må si at jeg syns du overreagerer litt... Det var bare et synspunkt, liksom, og litt kritikk må man kunne tåle. Mener jeg.

Oooog, for å peile diskusjonen inn på rett kjøl igjen: syns personlige brev og sånn virker ganske greit! Men det blir nok ganske upraktisk for redaksjonen hvis de måtte lese gjennom alt vi skriver. De leser jo gjennom nok tekster og kommentarer fra før. Men det hadde vært kjekt om det på en eller annen måte var en måte å få kontakt med folk på bua på på en sosial måte og. Det er ikke alle som er like glade i å slenge ut msn-adressa si på ei åpen side som hvem som helst har tilgang til, og det er utrolig mange koselige folk her som jeg godt kan tenke meg å ha kontakt med på en annen måte enn kommentar-til-tekst-måten.

Ellers likte jeg forslaget om å kunne ha ei lista med yndlingstekster fra andre brukere. Det kan jo klart bli litt konkurranse, men er det ikke litt sånn med månedens vinnere og? Konkurranse om å vinne flest ganger? Trur ikke det blir så annerledes med yndlingsteksterlista.

01/02/2009 15:16

 
    Ompabop
Aldersinnlegg virker det som de fleste her er enige om at er en dårlig idé. Jeg er så lettet. Da jeg leste forslaget om aldersinnlegg, ble jeg skikkelig redd for at folk støtta det. Det vil jo skape et stort skille mellom brukerne i alder, og miljøet vil endre seg. Om folk skjønner hva jeg mener.

Men sjangerindeling virker som en god idé. Om man kunne ha en FRIVILLIG greie med å krysse av på for eksempel "dikt", "novelle", "kåseri" eller "artikkel" når man sender inn teksten, kunne han godeste Kjell Nilsen, programmeringsansvarlig, kanskje klart å få til en funksjon som gjør at man kan klikke seg inn på en fane ("fane" som i "de fine knappene øverst på Skrivebua") og finne en liste med noveller, en med dikt og så videre. Ikke at det synes på selve teksten eller tittelen. Og heller ikke at man MÅ krysse av for disse tingene.

Dette for at folk som er glade i f.eks. dikt og føler at dette er noe de kan klare å hjelpe andre med å bli bedre i kan lettere finne fram til dikt og kommentere på.

Chatterom virker også ganske fristende. Det kan hjelpe til å bedre miljøet her inne om folk plutselig ble litt bedre kjent med hverandre, og dermed oppdaget nye brukere. Ellers liker jeg "søk i profiler"-knappen, som lar meg søke på et tilfeldig ord (som f.eks. "melk") og finne brukere jeg kan lese ting fra, i stedet for å gå på "profiler" der jeg kan se hvor mye de har skrevet og sikkert dømmer de før jeg har sjekka det.

Idéen om en liste med tekster du liker godt, er heller ikke så dum. Som Nattfall sier, er det allerede en viss konkurranse om å vinne allerede, og dette vil sannsynligvis ikke gjøre det verre. Dessuten, hvem sier det er dumt med en liten konkurranse på dette feltet? Det er ikke nødvendigvis dumt å konkurrere i å skrive gode tekster. På dette viset blir jo folk nødt til å forbedre seg, og vil kanskje sette seg inn for å bli bedre.

Jeg tror ikke det vil være noe vits i å begrense antall tekster. Det vil bli en sånn dum greie om man ikke kan sende ut så mange tekster man vil på en dag. Det ville heller vært bedre å komme med en oppfordring til folk om å ikke legge ut seks deler av en serie på en dag, og heller skrive alt i en del eller vente litt. En oppfordring om å skrive konstruktive kommentarer ville også kanskje vært noe. Dette er tross alt ikke noe redaksjonen kan gjøre så mye mer, det er opp til brukerne å gjøre det/forandre på ting så det blir slik.

Folk: Det tar dere fem minutter å bla gjennom lista på profiler for å legge til noen i vennelista. Fem minutter er ikke all verdens tid.
Og bruk RSS-feeden om dere skal sjekke nye kommentarer hos dere selv. Den er utrolig grei å ha, også hos andre folk.

01/02/2009 16:15

 
    Beliar
Forresten, den greia med å se kommentarene, denne RSS eller SSR eller hva det nå var, den virker ikke på min data.
Jeg tror det vil være en idé å ordne noe på en litt mer moderne og sivilisert måte.
Vi lever tross alt i 2009, jeg tror ikke det er så skrekkelig vanskelig å få til.
:-D

01/02/2009 16:59

 
    Pizza
La meg få det fram helt klart her: Nei til begrensa antall tekster hver dag! Det er dette som gjør at jeg takker gudene for skrivebua i forhold til dikt.no. Vær så snill, kjære, snille redaksjonsmennesker, ikke ødelegg bua på den måten!

01/02/2009 20:53

 
    Beliar
Nemligsann.
Å begrense anntall tekster er ikke å fremme skrivegleden.
Noe annet komisk noen sa, var at "jammen det skal være kvalitet".
Jaha. Det vil si at vi bare får lov å legge ut tekster vi er 100% fornøyd med?
Jeg mener bestemt at det sto ett eller annet sted her at man gjerne kunne legge ut tekster man ikke var fornøyd med, slik at man kunne få tips til å forbedre seg!
Eller er det bare noen som er redde for at de som meldte seg inn etter 2005 skal ta imot tipsene og bli like flinke som 2004-medlemmene?

01/02/2009 21:10

 
    Wolf of infinity
Ro nå litt ned med det hele 2005-brukere og 2004-brukere, da...! Ikke dra alle inn under samme kategori for en god fisk! Enkelte av dere får det til å høres ut som om eldre brukere er "den store stygge ulven" og at ALLE av dem har noe i mot yngre brukere!

Slik er det IKKE! Det er slett ikke alle eller så utrolig mange, en gang, som driver på sånn!

Dere som snakker om at de eldre brukerne dømmer dere uten å vite bedre. Er det ikke det dere gjør akkurat nå?!

Så, unnskyld meg hvis jeg blir litt irritert, men jeg synes altså ikke det er nødvendig å holde på sånn! Ikke alle de eldre og mer erfarne holder på som dere sier, det er det nok fåtallet som gjør.

DERIMOT er det en hel del av de yngre brukerne her som synes å gå etter de eldre og klage på dem!

Dette irriterer meg virkelig! Drit nå i alder og årstall, det er virkelig urelevant!

01/02/2009 21:26

 
    nattapijah
jeg synes det er mye flott med bua, men en ting jeg føler hadde vært fin hadde vært å kunne endre plassen til sine egne tekser, som på favoritter. der du kan ta tekstene opp og ned, for hvis man holder på med en serie, så hadde det jo vært fint om man kunne gjøre det sånn, for jeg føler at det blir enklere å finne en tekst da, i stedet for å gå å lete etter neste del som en gal. det hadde jo vært så mye bedre å bare bla til man finner hele serien i stedet som. nå er det jo etter hvor ny en tekst er:
serie! del 3. 09.09
dikt! 08.09
novelle!08.09
serie! del 1. 03.09
Serie! del 2. 01.09
Men tenk hvis man kunne bestemme selv hvor man ville plassere tekstene, som dette:
dikt! 08.09 (flytt ned)
novelle!08.09 (flytt opp/ned)
Serie del 3. 09.09 (flytt opp/ned)
Serie del 2. 01.09 (flytt opp/ned)
Serie Del 1. 03.09 (flytt opp)

det er i hvertfall min ide da^^
~Nattapijah~


01/02/2009 22:05

 
    Cala
Jeg syntes ikke det burde være begrensing på hvor mange tekster man kan sende inn, og at man skal dele opp folk etter når de ble født blir for dumt.

Det virker som en god ide å ha "legg til som venn" knapp på profilen. Selvom man kan gå inn på Profiler og legge til folk, er det ikke sikkert man husker hva den personen het, dessuten er det litt enklere. Syntes også chatterom hadde vært greit, dette med at skrivebua ikke er et sosialt nettsted er bare tull. Man får alltids noen venner gjennom nettet, eller så har man venner her fra før av.

Hit counter: GOD IDE :D Men jeg syntes at da må det være slik at ikke bare brukere av Skrivebua skal vises. Dette er fordi at selvom ti stykker på bua leser historien din, så er det ofte noen utenfor bua som leser. Og noen ganger gidder man kanskje ikke å logge inn.

Det kan også være en ting; at man kan forbli pålogget. Jeg syntes det er irriterende at jeg blir logget ut etter en time, og at jeg da må logge inn igjen. For å spare oss for dette "slitsomme" bryet kunne man ikke bare ha forblitt pålogget helt til man logger ut.

Og til Livvy, Pizza og Nattfall
Nå må dere virkelig slutte med denne dumme diskusjenen i denne ordentlige diskusjonen. Vi må få lov til å reagere og kommentere på vår egen måte, så slapp av alle sammen. Og før noen angriper meg så fort jeg har trykket på send: Denne "sarkasme" diskusjonen er avsluttet. Skrivebua skal jo være et hyggelig sted, ikke et sted hvor man skal krangle om små bagateller.

01/02/2009 22:25

 
    Cala
En annen ting jeg må få si. Jeg la akkurat merke til at det var kommet 3 nye meldinger.

Livvy, Pizza og Nattfall (igjen)
Livvy, du pleier alltid å si at man ikke skal dømme folk etter hvor gamle de er. Det er nettopp det du driver med nå.
Pizza, du skjønner vel at Nattfall blir irritert. Da er det bare å slutte med det. Som jeg sa istad: Skrivebua er ikke et sted for krangling.
Nattfall, jeg skjønner du blir provosert, men bare ignorer dem. Det beste man kan gjøre er å holde seg rolig og ignorere det som irriterer deg.

Dette sier jeg bare fordi jeg har hatt mange hyggelige opplevelser med Skrivebua selv om jeg ikke har vært her så lenge, og syntes at dette ødelegger noe av poenget med Skrivebua.

01/02/2009 22:30

 
    Livre
Wow, denne diskusjonen har eskalert fort.
Takk for ærlig nysgjerighet "World of Inifinity." Mest fordi utdanninga mi er direkte knytta opp mot skriving og fordi jeg håper jeg kan dele alt jeg lærer om det til dere som er gla i og skrive og som gjærne vil bli endra bedre. Uten å måtte reise et hav og få forlesnger på et sekundert språk av gamle støvete idioter som syntes Harry Potter og Stephen King ikke er godkjent litteratur. Og for å ha et sted å lette hjerte hvor folk er intersert og setter pris på den litteraturen som er i dagens samfun. Derfor hadde en personlig blogg vært morro. At den skal kunn være tilgjengelig for gull og æresbruker er at da slipper redaksjonen å bekymre seg for at de vil inneholde usaklige fornærmene ting. Og gullbruker blir delt ut i hennhold til god opprførsel ikke alder.

Jeg syntes at hovedpoenget med skrivebua er å skape skriveglede et sted for fullstendig kreativ frihet, og jeg beunderer redaksjonen som driver bua så godt, bedre nettsted for åpen debatt og bedre samling litteratur skal man lete lenge etter. Det er vel litt fremmedfrykt i hvertfall fra mitt stådsted. Jeg ser hvor mange mennesker som skjuler seg bak en søt hyggelig profil på facebook/nettby/me osv. Og syntes av den grunn at en chatteportal kan åpne for mer utnytting av yngre og eldre brukere. Pluss alt som blir lagt ut på facebook/nettby/me blir automatisk tilhørende den siden. Viss skrivebua blir klasifisert som et Chattested så "Mister" vi eieretten til tekstene våre. Uten å annklage noen for jeg syntes skrivebua er et fantatisk nettsted med så mye debattaltivitet og ikke minst ekte skriveglede.

Det må gjærne bli venneknapper for min del. Men jeg syntes nå at vi skal først og fremst fremme ekte leseglede. Når det tross alt er flere tusen mugliheter for å sosialisere der ute.

En annen ting jeg flagger for er e-post notis. Please please det hadde vært fantatisk sånn at når jeg/vi får kommentarer har vi muligeten til å svare raskt og gi god konstruktiv kritikk. Pluss å gi folk "Priser" for å kommentere masse og konstruktivt.

La oss fremme skriveglede, bidra så mye vi kan til å forbedre og oppmuntre andre og opprettholde skrivebua som en forkjemper for ytringsfrihet og litteratur.

01/02/2009 23:15

 
    Wolf of infinity
Livvy: Du motsier virkelig deg selv her, synes jeg... jeg mener ikke å være slem på noe vis, men du bør virkelig ikke gå ut mot de eldre medlemmene!

Som sagt i tidligere kommentar er det slett ikke alle som mener at de nye ikke har rett til å være her!

Tvert i mot høres det ut som du allerede har bestemt deg for at alle de brukerne som har vært her lengre er ute etter å jage ut dem som er nyere her, og det mener jeg er vrangstilt virkelighet!

Hvis du åpner øynene så kanskje du innser at mange av de eldre her inne bidrar til å gjøre Skrivebua til det flotte stedet det er, og tar i mot de nye med åpne armer!

Beklager at jeg sender mange kommentarer, men jeg må bare si dette...

Livre: Tusen takk for svar på nysgjerrigheten min :) Det høres jo gøy ut det! Og jeg er enig i at personlig blogg burde være for gullbrukere og æresmedlem.

Jeg skjønner bekymringen din for chatteside, og jeg er til en viss grad enig. Selv har jeg verken Nettby eller facebook fordi jeg misliker slike nettsteder, men jeg tror likevel at en chatteside her kunne blitt gøy, uten å ta over Skrivebua, for å si det sånn.

Hm... kanskje det kunne gått ann å ha en liten chattebox på hver profil, hvor folk kunne kommentere ting som ikke har med tekster å gjøre og dermed unngå å fylle tekstene med pjatt?

Så kunne man kommentere strøtanker og ellers om profilen til vedkommende. Kunne vært nyttig med en rapporteringsknapp her også, så de som ikke klarer å oppføre seg blir rapportert.

Uansett er jeg enig i at vi må fremme skrivegleden! Det er jo på grunn av den at vi elsker bua! :)

02/02/2009 00:00

 
    Pizza
Jeg har lest denne diskusjonen flere ganger. Og jeg sitter her og undrer. Jeg undrer på hvor det står "alle". Hvor og hvordan "alle" kom inn i bildet. Så vidt jeg kan se står det ikke noen steder. Hjelp meg å finne ut hvor det står.

02/02/2009 11:30

 
    Wolf of infinity
"Alle" kom inn i bildet det øyeblikket dere begynte å snakke om "2005-brukere" og "2004-brukere", eldre og yngre brukere.

Som du kanskje vet er det mange brukere under hvert årstall, og siden dere bruker en så løs form vil jeg da påstå at dere sier "alle xxxx-brukere".

I alle fall er det slik det virker på meg, og jeg beklager hvis jeg misforstår eller høres frekk ut.

02/02/2009 13:10

 
    Mona (red.)
Nå har vi lest kommentarene, og prøvd å forstå hva som skjer...

Vi ber dere holde en saklig tone. Husk at Skrivebua ikke kan unnvære noen av dere, uansett når dere startet =0

Det har kommet mange gode innspill til forbedring av Skrivebua, og det er veldig nyttig for oss å se hva dere mener om de forskjellige funksjonene.

Vi setter pris på saklige og konstruktive tilbakemeldinger. Det er det vi behøver.

02/02/2009 14:51

 
    Aquila
Har lest hele diskusjonen her - ja, hele den laange greia - og må si at det er mange interessante forslag. Er glad for at det ikke er særlig begeistring for alderssensur, siden det ikke hadde vært fordelaktig for noen av partene. Synes et slags chatterom hadde vært en god ide, ettersom det hadde fjernet en del chattekommentarer på tekster (ideen til Wolf of Infinity på dette punktet var veldig bra!). Mulighet til å endre egne kommentarer hadde også vært fint, siden det er irriterende å måtte skrive en ny kommentar for å rette opp på den forrige. Det med å utvide påloggingstida hadde vært herlig; hater det når jeg skriver en lang kommentar og trykker på send, bare for å finne ut at jeg er avlogget.

02/02/2009 15:19

 
    rosa banan
Hei : ]
Ideen om private beskjeder/Brev var bare teit, no offence ^^
Jeg likte heller ikke ideen om chatterom, dette er en side hvor vi legger ut tekster, eller hva folkens? ^^
JA! Til venneknapp på profilen.
JA! Til favoritttekstliste (Gjerne privat)
JA! Til månedens skravlebøtte, sosiale ( De som kommentarer liksom) Hvis jeg f.eks har kommentert MANGE på en månden kunne jeg få en 'knapp/Medalje' På profilen hvor det står ^^

02/02/2009 16:52

 
    Eza93
Nå har jeg lest alle kommentarene og må se om jeg klarer å få skrive meningene mine :P Selv om jeg er litt sent ute. Får sikkert ikke med meg alt, men skriver om det jeg husker har stått over.

Det med chatterom har stått mange plasser, med både ja og nei. Jeg synes selv det kunne være lurt. Man kunne snakke om hverdagslige saker, som musikk, skole og bøker osv. MEN det burde kanskje være slik at man ikke kan bruke chatterommet før man har vært medlem så og så lenge, eller lagt ut så og så mange tekster. (Den siste er kanskje litt dum, siden ikke alle skriver så mye i starten). Men da vet man at de ikke har blitt medlem for å chatte, men for å skrive og kommentere tekster ;)

Det med venneknapp kunne også være nyttig, selv om jeg lett kan finne noen på profiler. Men det kan være vanskelig i begynnelsen. Men det kunne kanskje være en slik knapp på profilen til vær bruker også, så slapp man å huske hva de heter, bare trykke. Forresten, det hadde visst Hansi skrevet over en plass :P Men da er jeg i hvert fall for hans idé.

Aldersinndeling blir altfor dumt, som mange andre synes. Det er jeg absolutt ikke for. Det ville være som å sett fordommer for de mindre, kanskje man tenker at: Å, de er jo ikke gamle, da skriver de ikke noen bra tekster. Så det blir HELT feil sier nå jeg.

Mizz Gullfisk's forslag om at man FRIVILLIG valgte sjanger kunne gått. For dersom man vet hvilken sjanger man skriver kan man krysse, hvis ikke kan man bare la være :)

At man kan søke på tekster med spesielle ord var også ganske smart, noe jeg er enig i kunne være bra og ha.

Det med at man kunne endre kommentarene kunne være ganske lurt også. Blir alltid irritert dersom jeg skriver noe feil eller kommer på noe mer jeg skulle få skrevet. For man leser kanskje over teksten en gang til og ser en feil eller noe, så er det irriterende å skrive en helt ny. Men da kunne det kanskje ha stått noe slikt som: Sist endret 02.02.09 15.03 for eksempel.

Favorittekstliste kunne være veldig lurt og få folk til å legge ut flere tekster og være nøyere med dem. Så det kunne nok være lurt, så det sier jeg meg enig i.

Det med begrenset antall tekster man kan sende inn hver dag blir for dumt. Som flere har sagt kan det hende man kommer på mye en dag og får bare lagt ut en eller to eller hvor mange man kan sende inn hver dag. Men sånn som jeg prøver nå å ikke legge ut en drøss med seriedeler hver dag, heller fordele litt. Husker jeg før la ut mye raskere, ikke så lurt :P

Månedens skravlebøtte, sosiale blir ikke så bra. Da kan folk skrive på alle tekster man er innepå at den var bra, og ikke noe annet. Men jeg tror noen skrev at de som var mest konstruktive kunne få bli månedens skravlebøtte, sosiale. Eller månedens tipser kunne det kanskje hete :P

Og det med private brev ville ikke vært nødvendig dersom man hadde hatt en chatterom. Men dersom det ikke blir kunne det være beskjeder og slikt, men da med rapporteringsknapp. Og det med rapporteringsknapp på chatterommet om det kommer ville vært lurt også, da kan man passe på litt selv også.

Det med egen blogg når man er gull- og æresbruker kunne jo vært lurt. Jeg tror ikke at jeg ville få bruk for det, ikke mye i hvert fall, men andre ville sikkert få god nytte for det. Det ville være fint om man var en plass, etter sommerferien for eksempel. Jeg har ikke vært her så lenge, så vet ikke hvordan det er etter sommerferien. Men mange vil kanskje dele minnene sine med andre ;)

Og noen nevnte at det er dumt det ikke står navnet på hvem som har skrevet diktet på hovedsiden er nok irriterende ja, så det burde nok stå under eller noe slikt, dersom det ikke er kjempe vanskelig å lage til det da :P

Noe jeg synes det kunne kommer er kanskje en liten teller med hvor mange stemmer man har fått. Eller ville det bli travelt? Og kanskje man kunne få gi teksten en karakter også. Om man ville liksom, 1 til 6. Selv om det kanskje vil være noen som ville trykke en på tull, så kanskje det ikke er så lurt :P

Konstruktive kommentarer ja. Føler jeg ikke alltid er så flink til det. For selv om jeg alltid prøver å finne på noe som jeg burde skrive om, så er det ikke alltid like lett. Man kan ikke forvente at alle kan gi konstruktive kommentarer heller :)

Og til slutt er jo det med at man nesten får sånne "klikker". Jeg har nok vært en del med å kikke innpå vennene mine hele tiden, men nå i det siste har jeg prøvd å lese noe av andre. Å bare lese alle, eller nesten, alle de nye tekstene kan jo være ganske lurt da. Og som det har blitt diskutert mye oppom det med nye og gamle brukere er jo litt dumt. Jeg føler det ikke er slik, men så er jo ikke jeg en som har vært her i noen år :P Noen få måneder bare.. Men jeg tror ikke det er så mange som hoper seg opp.

Ja, det med at man logger ut av seg selv kan være ganske så irriterende, det er jeg enig i. Så det burde kanskje endres.

Tror jeg har skrevet alt jeg vil si, det ble sikkert en veldig lang kommentar nå da men :P Det får bare være.

Og til slutt vil jeg takk alle som jobber i skrivebua, dere gjør en fantastisk jobb her! Ville ikke ha skrevet så mye om jeg ikke hadde fått vite om denne siden på skolen ;) Tusen takk! (:

02/02/2009 18:09

 
    Luke Skywalker
Det som har irritert meg over lengre tid er folk som bare gir kommentarer som bare er positive. Sånn som ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, så trist! eller Stooooooooooooooooor klem.
Eller at folk stemmer på hver eneste tekst til vennene sine. Jeg tror kanskje at man er litt redd for å såre vennene sine på skrivebua, slik at man bare skriver positive kommentarer til hverandre, og aldri konstruktivt. Jeg tror kanskje at jeg var litt sånn før.
Men en del av kommentarene blir rett og slett med alt for mye kliss for å være ærlig (og ærlig skal man jo være, jeg må jo selv få si min mening). Så jeg føler at man kanskje kunne tenke seg litt om på de punktene når det gjelder å skrive kommentarer til hverandre ;)

03/02/2009 09:44

 
    Beliar
JO!
Nå husker jeg det ^^
Dette med kommentarer på strøtanker, synes jeg hadde vært fint.
Men uten noe sånn egen liste over "sist kommenterte strøtanker".

03/02/2009 12:26

 
    lonelily
litt seint, men etter å ha lest kommentarene,
klarer jeg ikke la være å komme med et par
innspill.

slik jeg ser det, virker det som om mange
bruker skrivebua som et slags vennenettverk.
jeg er enig i at det er et fint sted å møte nye
venner med samme interesser osv, men jeg
synes at allianser og grupperinger ikke hører
hjemme her på skrivebua. det finnes jo så
mange andre forum for dette; for eksempel
facebook, der det jo finnes en egen skrivebua-
gruppe, hvis jeg ikke husker feil? jeg synes
iallefall at veldig mye annet enn selve skrivinga
har kommet i fokus. det å forbedre seg som
skriver og å hjelpe andre å bli flinkere til å
skrive betyr liksom ikke noe lenger. jeg synes
mange her oppfører seg litt som ferdige
forfattere som bare bruker skrivebua som et
sted å distribuere tekstene sine. og kanskje er
det i denne retningen flertallet vil at bua skal
bevege seg i?

ellers er jeg veldig enig i det som har blitt sagt
om sjangerinndeling. slik det er nå, finnes
nesten bare serier på forsida, og vi som skriver
færre tekster blir ikke sett.

jeg er også enig i at det burde være en
begrensing for hvor mange tekster en kan
sende inn daglig. det er imponerende at enkelte
har så stor produktivitet, men for meg handler
det først og fremst om å dele på plassen. her
synes jeg det samme gjelder som for
sjangerinndeling: flere vil bli sett. jeg har
dessuten inntrykk av at enkelte deler opp
seriene sine i unødvendig små deler. hvorfor
ikke samle opp alle delene du skriver i løpet av
en dag og sende det inn som én tekst?
begrensingen trenger jo dessuten ikke være på
én tekst daglig, slik de har på dikt.no. er det
mer velvillighet til en begrensing på to tekster
daglig, for eksempel?


03/02/2009 13:57

 
    Pizza
Det er fint at kommentaren til drimin greia blei sletta.

Nok en gang: Ikke begrensa tekster per dag. Vær så snill. I så fall... Farvel til skrivebua.

Dette er jeg for:
Kommentarer på strøtanker.
Varsel om ny kommentar.
Favoritt tekst liste.
Gjestebok på profilen?
Stikkord søkegreie.
Muligens sjangerinndeling.

03/02/2009 14:14

 
    Mona (red.)
Først og fremst har vi ikke tenkt å legge noen begrensinger på antall tekster som kan sendes inn. Kanskje er det lurt å begrense innsending av serier til en eller to pr. dag. Dette kommer vi tilbake til.

Redaksjonen har slettet noen av kommentarene i denne diskusjonen. En del av kommentarene var ironiske og sarkastiske, og vippet mot personhets. Vi vil understreke at de ikke er slettet grunnet "feil" mening, men heller av hensyn til såre følelser. Disse kommentarene er gjerne med på å avspore de ellers gode diskusjonene vi har her.

Det er helt greit å være uenige, men i en skriftlig diskusjon er det veldig vanskelig å oppfatte ironi og sarkasme. De aller fleste ville oppfattet meningen dersom det ble diskutert ansikt til ansikt.

Det er mange gode innspill her, men vi vil trekke frem Livre, som skriver at hovedpoenget med Skrivebua er skriveglede og kreativ frihet. Dette er et av Skrivebuas grunnprinsipper.

Dere har kommet med mange flotte ideer, og vi vil ta dette med videre. Redaksjonen takker og bukker for at dere er så engasjerte og nok en gang hiver dere med i diskusjonen.

Vi er ikke helt enige i at kommentarene for tiden nesten bare inneholder ukritisk ros. Det er mange som er flinke til å gi meningsfylte tilbakemeldinger =0). Og det er det vi alle er mest tjent med. Bare på den måten kan vi utvikle oss videre.

Tonje og Mona


03/02/2009 14:49

 
    Snørosen
orket ikke lese så mange over her (sykt mye forresten), men elsket ideen til Helenora med en slags "tag"/merkelapp eller "tema" for tekstene som man kan søke etter. Slik blir det også mye mye enklere å bli kjent med nye som man liker tekstene til, og man får kanskje mer interesse for å sitte ved dataen og lese tekster:)
Ellers hadde også venneknapp på profilen vært veldig bra, men jeg er enig med lovelily ang. vennegrupperinger. Mener ikke at det skal være forbudt eller noe, men er ikke poenget med skrivebua å utvide horisonten ens og utvikle seg som skriver, ikke å slenge ut positive kommentarer bare for å få kommentarer tilbake? På grunn av dette er jeg også sterkt imot forslaget om å gi en "medalje"/pris til den som kommenterer mest i løpet av en måned pga. at det GARANTERT kommer til å mange, mange flere intetsigende kommentarer av det.

Ellers er jeg også enig med BlackSnow om chat/brev osv. Hvis man virkelig ønsker å bli kjent med noen kan man jo spørre etter msn/e-post adresse.

Ps. Diskusjonen om 2004/2005 medlemmer synes jeg bare var usaklig - kan dere ikke bare ta den diskusjonen på msn istedet for bua?

Synes bua er et svært hyggelig nettsted, og jeg som BlackSnow må ha vært av de "heldige" som fikk kommentarer, og fortsatt får, i begynnelsen. Buas miljø er veldig bra og mange ønsker nye medlemmer velkommen på en bra måte. Men jeg må si (sikkert som mange andre) at det blir litt usaklige kommentarer noen ganger. Klart kan man syns at en tekst er kjempebra, men jeg personlig tror ikke helt på det lenger hvis ikke de sier hvorfor. Det er jo alltid en håndfast grunn til at man synes den er bra!

Ble visst ganske lang kommentar her likevel, men denne debatten er engasjerende og det er veldig bra at redaksjonen hører med medlemmene sine før de gjør noen store forandringer:)

04/02/2009 16:38

 
    katti bull
Å dele tekstene inn i sjangrer tror jeg ikke vil bli så bra. Mange tekster ligger i grenseland til flere sjangere, og spesielt de yngre/nyeste brukerne vil kanskje oppleve dette som vanskelig. Istedet likte jeg idéen med tags. Når man sender inn en tekst kan man eventuelt legge til ord som har med teksten å gjøre. På forsiden kan man ha tags ved siden av søk i tekster eller profiler f.eks. Hvis man vil lese noveller/spesielle temaer skriver man det inn og tekstene med disse tagsa vil komme opp. Dette er en fin måte for brukerne og finne tekster de vil lese om, uavhengig av hvem som har skrevet dem.

Ellers er jeg veldig fornøyd med Skrivebua som det er; ja, den forandrer seg men dette er jo helt naturlig etter som brukerne kommer og går. Skrivebua gir meg masse skriveinspirasjon. =)

04/02/2009 21:18

 
    sindrekolberg
Skrivebua beveger seg mer og mer mot et så formelt sted som dikt.no, hvor du nesten skal være utdannet forfatter for å ikke møte annet enn pirk. Hvis man begynner å dele folk opp etter alder blir det nettopp slik som Eplefeen sier. Spranget mellom 12 og 15 åringer blir så stort at man ikke har sjanse til å måle seg opp mot noen. All respekt for de som er 12-13 år, men det er FLERE kjempegode blant de noe eldre, selv om de absolutt finnes hos den yngre garde også.

Jeg må si at jeg ikke liker den utviklingen skrivebua tar, og som jeg har nevnt begynner dette å ligne mer og mer på dikt.no. Snart kan dere bare døpe om hele stedet. For dette er ikke den skrivebua som vi som har fulgt den siden 04-05. Dette er et mer og mer proffesjonelt skrivesamfunn, som i stedet for å følge med i tiden, burde holde fast ved de tingene de hadde for noen år tilbake, men som den beklagelig nok har mistet.
Å ha en Playstation 1 i dag, er sjarmerende. Å la skrivebua stå ved sin lest som et noe umoderne skrivested, ville vært det perfekte. Litt gammeldags, men med mye, mye, mye mer sjarm enn den High-Tecsiden vi nå ser.

Pizza: Du og den såkallte sarkastmen din kan ryke og reise. Du tramper på oss som har vært lengre enn deg her, og hvis du ikke skjønte det er ikke det det smarteste du kan gjøre.

Selv om en tidsreise bakover med skrivebua ligger fjernt fra tankene, ønsker jeg ikke en ny oppdatering av bua på lang tid. Den er skadet nok som det er, og å innføre meldingssystem og chat vil bare føre til enda mer bråk enn de debattene som allerede foregår. Mange av de flinkeste her inne er enten døde eller har dratt. Mange grunnet den latterlige regelen om selvskading, selvmord osv. Slike tekster var og er i et klart mindretall, og jeg kan ikke huske å ha sett en eneste tekst verken før eller etter at den regelen kom som handlet om noe så nært opp til det at den ble fjernet. Noen mer pornografiske tekster - ja, men ikke om selvskading og selvmord.

Og jeg bare lurer: Det vil ta VELDIG lang tid å dele alle tekster inn i kategorier, både for redaksjonen (ikke aktive brukere) og for brukerne (de med mange tekster, som meg feks).

Chaten vil bli missbrukt, det kan dere være sikre på. Det og et meldingssystem vil bare føre til trøbbel, og en haug med ekstrajobb for å løse opp i ting og tang som ikke har noe med skriving å gjøre.

Sånn. Takk for meg.

05/02/2009 13:31

 
    Beliar
Du beskylder nå alle som har vært på skrivebua lenger enn Pizza for å være aldersdiskriminerende. Pizza skrev nemlig at hun ikke likte de gamle medlemmene som bedrev aldersdiskriminering mot de nye (som ikke nødvendigvis er yngre.) Det du sier nå er at alle som har vært der lenger enn Pizza bedriver aldersdiskriminering. Jeg tror det er mange eldre medlemmer som ikke liker å få disse beskyldningene fra deg.

Dessuten bedriver du grov personhets i kommentaren din. Du ber Pizza ryke og reise, du ber henne også forkaste sarkasmen som er hennes måte å skrive på, hvilket betyr at du ber henne slutte å skrive. Du gjør altså det motsatte av det skrivebua er ment for, nemlig å fremme skrivegleden. Og så, da jeg trodde det ikke kunne bli verre, kaller du henne, på toppen av alt, DUM.

Selv om du liker å skryte av at du har vært her lengre, betyr ikke det at alle de andre som har vært her lengre gjør det. Pizzas innlegg var rettet mot de som uttrykker sånne synspunkt som deg. Og ikke alle som kom dit før henne. Nemlig.

05/02/2009 13:54

 
    Mona (red.)
Takk skal dere ha for å starte krangelen på nytt, nå som vi trodde vi kunne kjøre en saklig linje.
Sindrekolberg; Det du melder til Pizza kvalifiserer til degradering. Herved har du fått to gule kort av oss. Som gammel bruker vet du at vi ikke driver med personhets og usakligheter, men holder oss til saken.

Livvy; vi skjønner godt at du reagerer på sindrekolbergs utidige skriverier, men vi hadde håpet at vi var ferdige med å angripe hverandre.

Pizza; egentlig skulle kommentaren fra sindrekolberg vært fjernet, men vi har valgt å la den ligge for kanskje å få diskusjonen på rett kjøl igjen. Føler du at kommentaren skal fjernes, gir du oss beskjed.

Nå har det seg slik at vi leser alle kommentarene som kommer inn, og vi har inntrykk av at mange av dere er veldig flinke til å ønske nye brukere velkommen og er åpen for nye bekjentskaper.

Vårt inntrykk er også at kommentarene er varierte, og har en fin balanse mellom å være dype og mindre dype.

Det er viktig å huske på at en ting lett kan bli til en sannhet, bare vi gjentar den ofte nok.

05/02/2009 14:14

 
    sindrekolberg
Beklager hvis jeg såret noen, og jeg tror nok at både Mona og Livy missforsto litt. Jeg ba Pizza om å ryke å reise, men det er i mine øyne et uttrykk for å slutte med noe. Jeg mente for all del ikke at hun skulle slutte å skrive, det ville jeg heller aldri ha gjort.

Personhets?

Jeg hetser ingen, og jeg missforsto glatt serkastmen til Pizza. Ordla meg feil gjorde jeg også.

Aldersdiskriminering?

Det er jo aldersdiskrimineringen jeg prøver å få en slutt på. Pizza er tilogmed eldre enn meg, og det jeg mente var å få en slutt på planene om å aldersinndele skrivebua. Jeg skrev det også uten å se på flere av kommentarene her.

Kort sagt:

Alle respekterer hverandre for den vi er, Samme om brukeren er innmeldt i 2009 eller 1881.

Beklager så mye Pizza!

Og Mona: Kan jeg få vite hva den første advarselen kom for?

05/02/2009 15:11

 
    Mona (red.)
Hmm. sindrekolberg, jeg sa ingenting om aldersdiskriminering...

Advarselen gjaldt det du skrev til Pizza, men det er kjempeflott at du tenker deg om og ber om unnskyldning.

Det er viktig at vi respekterer hverandre og oppfører oss mot andre som vi ønsker andre skal oppføre seg mot oss.
Jeg er ofte imponert over hvor ordentlige dere er mot hverandre, så denne diskusjonens form synes jeg ikke er representativ for Skrivebua...

Nå går jeg hjem til middag... Så rolig nå. Det er lov til å være uenige, men det er ikke lov til å være ufin. (Der satte jeg et punktum, gitt =0)

05/02/2009 15:23

 
    Cool Cat
Alle her har jo kommet med en lang komentar. Det klarer nok ikke jeg, men jeg har et forslag:
Hva med et faddersystem? At kanskje noen som har vært her en stund kan hilse på en ny en. Det kan jo hende at noen ikke vil gjøre det, og det forstår jeg godt. Kanskje det ikke er den sjangeren de leser osv. Men dette er bare et forslag da. Vel, det var det jeg skulle si : )

05/02/2009 15:35

 
    Eiketreet
hm, jeg likte egentlig Sunnivas forslag om faddere. Det var ganske lurt, det^^ Det hadde vært bra for den nye, og hyggelig for den gamle! god ide!

05/02/2009 18:36

 
    Wolf of infinity
Faddere... det kunne faktisk funket! :) Godt forslag, synes jeg! ^.^

05/02/2009 18:43

 
    Eza93
Synes også det med fadder var en veldig god idé :) De kan jo hjelpe dem på vei så de slipper å lure på noe, og kan lese tekstene deres ja :) Da er jo man sikker på at de nye få kommentarer og slikt ;)

Men det kan også bli litt styr, dersom det kommer flere medlemmer på en gang kan det bli vanskelig å finne noen som vil være fadder.

Men det var en veldig god ídé, håper de bruker den om det går ;D

05/02/2009 22:02

 
    Helenora
Jeg synes det med faddere virker som en god ide! Men da burde det kanskje være slik at kun nogenlunde aktive medlemmer kan være/ha faddere? Altså hvis en ny person har i det minste sendt inn to eller tre tekster, eller no sånt. Så det ikke bare er noen fra en skoleklasse som sender inn en tekst og ikke noe mer, så er det jo litt dumt å være fadder for noen da. Eller hvis man hadde noe som at aktive gullbrukere som vil være fadder eller noe kunne få en slags "fadder" ting på profilen sin, så nye alltid visste at det var en fadder som har vært en stund på skrivebua og sånt, og de som er fadder kan da "passe" på nye medlemmer at deres tekster blir lest og at de kommer inn i reglene og sånt.
Nå skrev jeg bare rot. kanskje jeg er for trøtt til å komme med noe forståelig.

05/02/2009 22:08

 
    Beliar
Det med faddere var et kjempesøtt forslag ^.^

Selvom jeg synes dette er noe man burde gjøre uansett om det ble innført eller ikke.
"Smiske med de nye for å få dem imponerte". Neida.
Men jo. Det var litt søtt.

Også dette med stikkord, igjen.
Hva om man ikke kan se stikkordene på teksten?
Stikkordene trenger ikke å stå under eller ved siden av, de kan være skjulte.
Slik at man kan søke på et ord man er interessert i, også kommer det tekster med de ordene.
Eller kanskje til og med at det er en automatisk greie, slik at alle tektsene som inneholder det og det ordet kommer opp?
Jeg vet ikke, men det kunne vært koselig.06/02/2009 13:29

 
    Nattfall
@ Livre: Hvis du vil ha en blogg, kan du vel bare lage en på forsempel blogg.no eller blogspot.com og bare linke til den fra profilen din? Litt sånn som yours truly har gjort? (sjølreklame, sjølreklame! 8D)

Det med fadderforslag høres jo i teorien fint ut, men mange av de gamle medlemmene er som regel 16+ av alder, og mange av oss har en del skole, og har kanskje ikke så mye tid til bua nå som før... så en ekstra en å ta seg av, holdt jeg på å si, er kanskje litt dumt. Men hvis det blir noe av ei fadderordning, det være frivillig!

06/02/2009 19:43

 
    Sitrus
Ok. Da hiver jeg meg også inn i denne lille diskusjonen her:D Har lest hele greia nå, noe jeg bestemte meg for etter at jeg først bare leste deler av den, noe som førte til at jeg ikke oppfatta helheten av enkelte ting. Dermed misforsto jeg enkelte ting.

Jeg har absolutt ikke tenkt å rive opp den krangelen igjen, men vil bare si kort hva jeg synes, uten å kritisere noen. Jeg er enig i noe som ble nevnt i en kommentar, om at både gamle og nye medlemmer kommenterer mest av de på vennelista. Jeg er selv en av dem, noe som har mye å gjøre med at jeg har lite tid her inne og holder meg til vennelista. Når det gjelder forskjell på gamle og nye medlemmer tror jeg det varierer fra tilfelle til tilfelle. Noe Pizza også prøvde og få fram, noe som jeg så bedre etter at jeg hadde lest hele greia. Det er jo selvfølgelig ikke sånn at hvert eneste gamle medlem hater de som er kommet senere. Men som sagt finnes det gamle medlemmer som ser ned på nye, og ser på dem på mer uerfarne. Noe som er utrolig dårlig gjort. Men for å være helt ærlig så synes jeg det blir litt dumt å fokusere så mye på "nye" og "gamle". Alle er da medlemmer uansett.

Også var det det med konstruktive kommentarer da. Jeg husker selv hvor utrolig mye jeg måtte stå på helt i begynnelsen får å få kommentarer på tekstene mine, og tydde nok til metoder som "bra! lese noe av meg?" iblant. Jeg forstår nye medlemmersom sender slike kommentarer- i tillegg til at de må gjøre en innstas for å bli oppdaget tar det jo en dag før kommentarer/tekster kommer ut. Og da blir det jo ganske lite motiverende å ikke få kommentarer. Dessuten er det jo også vanskelig å skrive konstruktive kommentarer, siden de ikke har så mye trening i det. Men når det gjelder medlemmer som har vært her en stund og sender slike kommentarer som den over bare for å få mest mulig tilbake eller utvide vennelista blir litt dumt. Altså, min mening.

Når det gjelder nye funskjoner osv, er det jo masse brae forslag! Selv om jeg ikke kan si meg enig i alle. Alderstingen trenger jeg vel ikke å si at jeg er imot, siden de fleste allerede har gjort det før meg. Når det gjelder sjangerinndeling er jeg litt usikker. Jeg likte Mizz Gullfisks forslag om at det skal være frivillig: for de som ikke vil ha sjanger på teksten sin fungerer det som før, men de som vil ha det kan krysse av. Det kunne vært bra:)

Når det gjelder personelige brev, kommentarer på strøtanker, chatterom, blogg osv- NEI! Joda, det hadde helt sikkert vært gøy, jeg er ikke en sånn konservativ type eller noe, men det jeg mener er at jeg er redd fokuset vil forsvinne. Det jeg liker med skrivebua er at det er litt minimalt med sånt, at skrivinga står i fokus. at det ikke er noe press om ting. Må også si at hit-counter er noe jeg er helt i mot. Hvis alle disse tingene ble innført her ville det begynne å minne om nettby, facebook osv. Men samtidig er det jo mange her inne jeg har lyst til å bli bedre kjent med! Så et slags system som ikke tok fokuset fra skrivinga, men samtidig gjorde det mulig å bli kjent med folk, hadde vært fint:D Og jeg har en slags ide: hva med en hjemmeside for buabrukere der det sosiale sto i fokus? Altså ikke en sånn proff side som dette, men piczo eller noe.. der folk hadde hatt muligheten til å diskutere anet enn tekster, og bli kjent:) forlanger selvsagt ikke at andre skal fikse noe sånt uten videre, siden jeg foreslår det. Men det er et forslag.

Må også si meg enig i det siste forslaget her med faddere, men som nevnt så måtte jo det ha vært frivillig og ikke noe press eller noe.

Det var vel det meste jeg hadde å si her. Bra med sånne diskjusjoner i grunnen, så folk får si hva de mener=P

06/02/2009 21:18

 
    Pizza
Vel, som den nyskjerrige sjela jeg er, så stemmer jeg for hit-greie på profilen. De som treor det kommer til å bli konkuranse er muligens de som faktisk kommer til å konkurere, og da behøver man jo bare å gå i seg sjøl og rett og slett la være med det. Jeg kommer hvertfall ikke til å henge meg opp i hits, jeg syns bare det er moro å skjekke hvor mange som har vært på profilen min siden da og da, og eventuelt hvor mange som har kommentert i forhold (mohahahah).

Jeg er heller ikke for blogg, siden strøtanke blir jo på en måte en slags blogg. Kommentar på strøtanke hadde vært kult, og gjestebok. Jeg tror ikke jeg er helt for chat likevel, for jeg har ganske negative erfaringer fra sider der chat har blitt innført.

06/02/2009 21:33

 
    Livre
Viss bare det politiske Norge hadde vært like flinke til å debatere som oss da hadde alle blitt hørt. Uansett tilbake til diskusjonen.
Jeg har sagt mitt om ønske om blogg og hvofor. Men for å legge til noe en skriveblogg vekker ikke akkurat intresse bortsette fra på skrivebua. Og da kan den oppdateres uten å måtte endre hele profilen.

Jeg fikk RSS dingsen til å virke her om dagen. Halleluja, genialt den må beholdes. Men jeg flagger fremdeles for ny kommentar e-post.

Faddere høres ut som en god ide. Men jeg er ikke hundre prosent sikker på at det lar seg gjøre i praksis. Jeg mener det kommer nye medlemer for hver dag som går. Er det nok av oss litt eldre til å mette behovet? Men ideen er absolutt god. Lar den seg gjøre så sett meg opp på lista.

Og så til mitt hovedpoeng,Skriveglede, skriveglede, skriveglede!! Jeg siterer Sindre Kolberg. Vi er ALLE medlemer. Av denne geniale nett siden som fremmer sun og inneimmelom overopphetede debatter.

Jeg syntes fremdeles at de som kommentere mange forskjellige med lange hyggelige kommentarer burde roses. OK dette er ikke dikt.no. Vi har en åpenere mer avslappet atmosfære som først og fremst flagger kreativ frihet. Men gode kommentarer er alltid bra og vi kan alle uansett alder og vokuabular gi ærlige meninger og tolke tekster i dybden. Da vi selv har dypde i våre egne. Så gjør deres beste, tolk, vær ærlige og oppmunterene. Frem skriveglede!

En for alle, allt for skrivebua!


06/02/2009 23:52

 
    Cala
Jeg har ikke lest alle kommentarene her, tror ikke jeg orker heller.

Men jeg syntes at en piczo side hvor det sosiale i skrivebua hadde vært i sentrum hadde vært gøy. (husker ikke hvem som skrev dette, men ære være dem :P)

En annen ting er at jeg syntes det er så dumt hvis jeg klikker inn på en av de Nye Medlemmene, men så har de ingen tekster. Det hadde vært enklere å lese noe av de nye hvis de ble satt opp på Nye Medlemmer med en gang den første teksten ble publisert.

Epost som sier når du har fått nye kommentarer på hvilke tekster hadde vært fint. :D

09/02/2009 16:52

 
    desperantkyss
Wow, føler jeg er litt sent ute i denne diskusjonen, men det får vel bare være.

Fordelen skrivebua har foran dikt.no er jo at det er mye mer personlig, jeg føler dikt.no er veldig anonymt, og det er sikkert mange som skjønner hva jeg mener uten at jeg skal gå nærmere inn på hvordan og hvorfor. Derfor tror jeg ikke tekstbegrensing ville slått særlig an, dog det kunne vært veldig nyttig! Det er jo tydelig ikke et problem at det sendes inn mange tekster per dag, men at de tar opp plass i nye tekster-boksen. I alle fall slik jeg oppfattet det? Jeg synes selv at det kan være irriterende med en nye tekster-boks kun bestående av seriedeler av en person, eller for den saks skyld mange forskjellige dikt. For å konkludere, vil jeg si at det er viktigere å gjøre noe med nye tekster-boksen, fremfor å tvinge ned antall innsende tekster per dag. Det kunne vært en idè at du bare fikk en tekst i boksen per dag, hvordan dette ville fungere er kanskje litt uklart, men det er bare en idè.

Ellers sier jeg ja til venneknapp, dette vil jo ikke gjøre skrivebua til nye nettby ettersom vi allerede har en vennefunksjon hvor problemet er at det er irriterende å måtte gå inn på profiler for å legge til en venn.

Jeg synes skrivebua har blitt langt bedre teknisk de siste årene, selv om det enda er en lang vei å gå før det blir maks brukervennlig. Likevel synes jeg litt av sjarmen med skrivebua har vært at det er(var?) ganske klumsete. Unnskyld hvis jeg tråkker noen i redaksjonen på tærne nå, det er ikke meningen! Men jeg har alltid likt skrivebua selv om ikke alt er superfancy.

Nå skal jeg prøve å ikke støte noen her, men jeg er også ganske lei av alle tekstene jeg ser med titler som "ballong", "rød hund" eller "limstift", som da ikke inneholder en dypere tekst enn tittelen tilsier. Selvfølgelig er dette også en del av utviklingen og man skal jo ikke være ferdig forfatter når man melder seg inn i skrivebua, men er bare ment for å understreke poenget med kun en tekst per forfatter i nye tekster-boksen. Synes også at ideen om at du først blir oppført blant nye medlemmer etter at du har publisert en tekst er god.

Er det forresten en funksjon som sletter nye medlemmer etter en viss tid om de aldri publiserer noe?

Nok nå. Fin diskusjon!

13/02/2009 15:53

 
    Alfonso
Det var godt å få en slik diskusjon der man blir bedt om å tenke tilbake på hvordan Bua har vært og hvordan ting har endret seg. Jeg har ikke tatt meg tid til å følge med på alle innleggene til denne diskusjonen, og ikke har jeg hatt særlig tid i det siste til å være så aktiv som jeg en gang var. Uansett var det godt med en liten mimrestund.

Men til saken. Kall meg gjerne konservativ, men jeg likte veldig godt den gamle løsningen på Skrivebua. Det er kanskje motsigende ig og med at jeg var en av de som maste mest om å få til f.eks et diskusjonsforum, men det var mest for å få ned antallet av "unødvendige" kommentarer. Det jeg likte best med Bua fra den gangen jeg meldte meg inn, var det litt intime og trygge miljøet som var der. Mange ganger har jeg prøvd, og spesielt i den tida jeg nærmet meg aldersgrensa (og før jeg fikk beskjed om at jeg likevel fikk være på Bua litt til), å etablere meg på et større og mer voksent nettsted, men har alltid vendt tilbake igjen til Bua.

Jeg tror fortsatt et Bua stort sett er et trygt sted å være, og nå som jeg har kommet meg litt opp i alder, så føler jeg meg ikke spesielt utrygg og har lært meg noen forhåndsregler for det meste, men det er noe av det intime (og koselige om du vil) miljøet som har blitt borte. Det har med at Bua har utvida seg, flere har blitt medlemmer, og flere aktive brukere for hver dag som går. At vi blir flere er selvsagt ingen negativ trend, men flere brukere har ført til at det har dannet seg flere "grupperinger", og ikke alle føler at de har den samme plassen lenger. Jeg merker selv at jeg skulle ønske jeg kunne finne tid til å lese igjennom alle de jeg pleide å lese tekster av før, men det er ikke like enkelt når det er så mange andre som også fortjener å få sin tekst lest og kommentert.

Jeg tror ikke endringen av Buas utseende har hatt noen effekt på endringene som har skjedd på den sosiale biten, men den endringen har kanskje blitt en syndebukk for mange. Jeg tror også at en liten inndeling av f.eks. sjangrene kan hjelpe til at det danner seg mindre grupperingen innenfor hver sjanger slik at det intime miljøet kommer tilbake. Jeg har dog en følelse av at det er mye flere dikt enn andre sjangere og at en slik inndeling vil føre til at noen sjangere blir mindre lest enn andre, rett og slett fordi det er færre som "vanker" i det miljøet. Til slutt er jeg også redd for at for mange endringer vil gjøre Bua altfor lik andre store nettsteder, som dikt.no.

Når det gjelder chattekanal, så kan det kanskje være en ide, men et slikt sted vil kanskje ta fokuset for mye vekk fra skrivinga med mindre den blir brukt riktig. Hvis redaksjonen har ressurser, så kunne det kanskje vært interessant å ha noen til å styre noen chattekanaler slik at praten holder seg innenfor et tema (samtidig som man blir kjent med hverandre), og i tillegg til at redaksjonen hele tida har kontroll på hvem som er der og hva som blir sagt. Høres nazi ut, men nødvendig om det skal være trygt, tror jeg. Kanskje også bare holde den åpen i en viss tidsperiode hver gang? En helt åpen chattekanal tror jeg vil ha en negativ innvirkning på skrivinga (men kanskje bra for det sosiale?) og kan dessutten bidra til å gjøre Bua til et mindre trygt sted å vanke på.

16/02/2009 18:11

 
    Nattfall
"For å konkludere, vil jeg si at det er viktigere å gjøre noe med nye tekster-boksen, fremfor å tvinge ned antall innsende tekster per dag."

Smart!

16/02/2009 18:48

 
    Livre
Enig med Nattfall, den ideen bør brukes. Det var noen som foreslo ikke bergesning på tekster men begensing på hvor mange som ender opp på forsiden. En god ide.

Jeg tenkte på noe hva med en årlig skriverstafett. Sånn som avisene holder på ulike ungdsomskoler. Vi kan ha en skrivestafett hvor redaksjonen begynner på første paragraf og så fortsetter vi der de slapp og på skrivebuatreffet så er det en som tar ansvar for og redigere og sette sammen til en lang tekst. La oss si at hver månde i stafetten er et kapittel f.eks. Så alle bidrar med 300 ord en gang i månden det blir en hel bok det.16/02/2009 23:13

 
    stone
jeg er veldig for forslaget med å kunne tilegne stikkord til tekstene. dette kan også være valgfritt, alt ettersom. det virker som en bedre løsning enn å dele tekster opp i sjangre. en liten rute på forsida som viser de f.eks. tjue mest populære stikkordene hadde vært fint. samt at søkemotoren utvides, slik at man kan søke på stikkord der.

en ny løsning for forsiden og søkemotoren hadde også vært flott. alt er så lite, tekst havner opp på hverandre og alt er kaoskaoskaos.

sms-tekster er kult, men det hadde vært fint om de ordene som utgjør tittelen kun blir tittel, og at det er teksten som fortsetter under. fryktelig irriterende med unødvendig gjentakelser.

tjoho og takk for meg.

17/02/2009 20:36

 
    Blueberry
Det med melding, som jeg tror noen har nevnt over her en plass, er noe jeg kunne tenkt meg.
Sånn sende til hverandre-greier.. x'3

Også en ting jeg har tenkt litt på kan være det med.. Uh, dere vet der på "beste tekster"
Der kan vi endre rekkefølgen på tekstene, hvilken skal være først, andre, tredje OSV..
Det kunne jeg egentlig tenkt meg på de andre tekstene som står under "alle mine tekster" også.
For, f.eks dem som skriver en del serier, også skriver de kanskje noen dikt/noveller/andre seriedeler mellom hver del av den "ene" serien.
Så kan det hende at de som leser dem bruker en stund på å finne akkurat den delen de leter etter.
Så hvorfor ikke ha noe som kan flytte på delene, og gjøre det litt lettere?
Da sier jeg "Ja takk!" :]

Takk for meg ^^

19/02/2009 15:25

 
    Unne
Chatterom har jeg ønsker om. Dette koster vanligvis flesk, men jeg tipser dere om http://www.parachat.com/basic/get-yours.html?gsch . Her kan du få gratis chat som duger ganske bra. reklamefritt er det ikke, men det bør en regne med. Det er nesten like bra som www.realchat.com, men det koster vel 30.000 eller noe sånt. 30.000 dollar i måneden eller noe sånt noe. Da kan vi like gjerne starte byggingen av skrivebua hotell.

Jeg hadde likt om det hadde vært delt opp i lister for gull-, sølv- og bronsebrukere i profillista.

Sånn derre skiftenøkkelknapp man trenger å legge til venn, hadde vært greit å ha på alle profiler.

Da hadde vært litt kult å kunne oprette kategorier blant tekstene sine og plassere dem i forsgjellige kategorier. :)

Dette var mine forslag:) Lykke til med den virtuelle oppussingen!

-Unne

20/02/2009 18:13

 
    Unne
Ps. Forresten så må jeg meddele at jeg mener begrenset antall tekster om dagen høres tullete ut. Det stemmer jeg et nei for.

20/02/2009 18:16

 
    Hobble D. Hoy
Orker ikke lese gjennom alle innleggene, så beklager hvis dette har blitt nevnt før.

Jeg tenkte bare på at siden så mange, inkludert meg selv, irriterer seg over å ha skrevet en lang kommentar som man mister fordi man ikke har logget seg på, kan dere ikke bare fjerne tilbakemeldingsfeltet fra tekster man leser når man ikke er logget på?

Hobble

24/02/2009 18:28

 
    Beliar
Hobble D.Hoy:

Dette irriterte jeg meg også over før, men så fant jeg ut noe kult!
Dersom du har postet kommentaren og oppdager at du ikke er pålogget, så tykker du på tilbakeknappen, den grønne (hvis den er grønn på din data), logger deg inn, og trykker på fremoverknappen. Dermed kommer du tilbake til kommentaren din, og den står fremdeles der i feltet hvor du skreiv det, slik at du kan poste den :-D

24/02/2009 18:30

 
    marita94
Hei!
jeg lurte på om dere kunne ordne det sånn at man kunne sende brev eller noe liknende, til andre brukere, da vil det være lettere for skrivebua-venner og kontakte hverandre, og jeg er sikker på at det er mange som også skulle ønske det, for jeg leser stadig kommentarer på tekstene til brukerne, at mange snakker mye til hverandre, om altmulig.

28/02/2009 13:57

 
    Morderen
Først og fremst må jeg bare si tusen takk for skrivebua! :-) Det er kjempe gøy å være her.

Jeg synes ikke skrivebua trenger noe eget chatterom. Skrivebua er skrivebua, og her skal ting handle om tekstene til folk. Men hvis skrivebua får et chatterom, så mener jeg at man ikke skal diskutere annet enn det som har med skrivebua å gjøre.

Også er det noe som jeg ikke er så glad for bestandig, og det er at alderen til folk står på profilen til folk, enten man vil det eller ikke(har sett noen profiler der alderen ikke står, men aner ikke hvordan man får det til). Alder er ikke en viktig ting her på skrivebua, og folk(feks. jeg) kan fort komme til å dømme noen etter alder. Derfor syns jeg at det ikke er noe som må stå der. De som øsnker det kan heller opplyse om det i profilen sin.
Selvfølgelig, det er jo greit at redaksjonen ser hvor gamle vi er, slik at ingen er eldre eller yngre enn aldersgrensa.

Og en annen ting som kunne ha blitt gjort noe med, er listene med tekstene til folk. De kan fort bli rotete, når noen legger ut et dikt og en del fra en serie, også en del fra en annen serie. Derfor hadde det vært fint med ei liste over kun seriene til folk, samla, eller om det hadde gått ann å samle hele serien sammen i den ene lista over tekstene til folk.

På profilene til folkene her, kunne det ha stått om de er aktive, og når de var sist innom osv...
Det er noen her som ikke legger ut mer enn en tekst i måneden kanskje, men likevel er aktive, og innom oftere enn det. Derfor kan det hende at mange tror at de ikke er noe aktive og aldri innom, og dermed ikke gidder å kommentere tekstene deres.

Jeg har ikke lest gjennom alle kommentarene her, så det kan hende at dette har blitt nevnt før.

:-)

01/03/2009 14:15

 
    Pernille Hoff
Dette med at man kan sende inn et begrenset annall tekster per dag, høres ut som en helt tullete idè. Hvis folk irriterer seg over at det tar opp plassen på "nyeste innsendte bidrag" kan man heller forandre programmet slik at bare en tekst vises per person. Det synes iallefall jeg, fordi det ikke er alle som får vært på internett hver dag, og samler sammen en hel del som de sender inn når de endelig har fått tilgang på internett.

Kommentarer på strøtankene ville vært koselig, siden det er en slags rapport om hva som skjer, og hva vi synes om ting. Det ville bidra til å styrke det sosiale, og la oss få vite mer om hverandre.

Chatt ville vært utrolig kult, og jeg tror det ville funket fint. Men hvis det eventuelt ikke gjør det, så er det bare å legge den ned. Men jeg håper vi ihvertfall ville prøve, for det ville hjelpe med å styrke det sosiale, og la oss bli kjent med flere har på bua, og ikke bare de som tar sjansen på å gi bort msn-adresse.

Jeg støtter forslaget om å ha sånn skiftenøkkelknapp for å legge til som venn på profilen til folk, så man slipper å mase med å bla nedover profillista og finne den riktige.

Jeg synes ideen om inndeling av sjangere blir litt vel mye. Det ville kanskje vært fint å vite hva som er dikt og hva som er historie/fortelling, men ytteligere inndeling ville bare bidratt med å skille oss fra de tekstene vi tilfeldigvis snubler over og finner ut at vi liker. Og det er en sørgelig tanke, fordi noe av det beste jeg har lest her har jeg bare funnet helt tilfeldig.

Jeg synes det burde være mulig å søke fram tekster via tittel. For det har flere ganger hendt at jeg har villet vise noen en spesiellt fin tekst, eller lese noe om igjen, men så husker jeg ikke hvem som hadde skrevet den, eller når den ble skrevet. Derfor ville det vært fint om man kunne søke på tittelen på teksten, eller ord i tekstens tittel. Det er forresten også lettere enn å finne personens profil via dine venners vennelister eller profillista.

Vel, det var min mening, mine argumenter, og mine forslag. De er fryktelig små blant alle de andre, men de kommer likefullt fra en Buabruker, og jeg håper noen vil ta dem med i ligningen når de tar en avgjørelse.
Takk for meg ;P

02/03/2009 17:47

 
    koneko
eg e enie med pernille og morderen. .... ein liden ting eg lurte på om kanskje red konne få gjort, va å legga ud ein tekst på diskusjonstorget, der de svare på de mest stillte spørsmålene, det vil kanskje begrensa antall spørsmål de for inn via mail, dessuten e det ikkje alle så har mail så funke. ikkje for at eg e imot å skriva mail t den koserlige redaksjonen me har, de har aldrig bitt meg, tror ikkje de bite andre heller, men det va bare ein idee.

02/03/2009 20:14

 
    Eiketreet
jeg forstår ikke helt dette meed å ikke kunne søke på tekster etter tittelen. Man kan jo det!
Ellers så er jeg enig med Pernille i at sjangerinndeling ikke ville passe helt. Og Koneko har et poeng i det med mail=)
Det var alt for denne gang, men det kan godt være det kommer mer når jeg kommer på noe eller noen sier noe jeg liker eller ikke liker^^
Takk for at skrivebua finnes<3

02/03/2009 20:29

 
    Mona (red.)
Vi gir ikke så mye lyd fra oss, men vi følger med i diskusjonen. Mye bra!

Det er en ting jeg ikke forstår. Jeg har den daglige driften, og leser alle kommentarer som kommer inn. Jeg sitter rett som det er med et smil om munnen og gleder meg over de maaange flotte og positive kommentarene dere sender inn. De kan gjerne inneholde råd og tips, men de er gjennomsyret av positive hensikter.
Jeg har et inntrykk av at dere, både gamle og nye, tross utviklingen har en veldig god (kall det gjerne koselig) tone og at miljøet både er godt og trygt. Nye brukere kan famle litt i begynnelsen, men de finner som regel fort ut av hvordan ting fungerer. Når man får veiledning fra dere som er litt mer erfaren går det fortere =0)

Ja, Eiketreet. Helt rett. Det er fullt mulig å søke med ufullstendige ord i søkefeltet.

Dere er engasjerte, og vi takker for innspill. Siden sist jeg kommenterte har disse deltatt i debatten =0)

Cool Cat
Eiketreet
Wolf of infinity
Eza93
Helenora
Livvy
Nattfall
Sitrus
Pizza
Livre
Cala
desperantkyss
Alfonso
stone
Sommervind
Unne
Hobble D. Hoy
marita94
Morderen
Pernille Hoff
koneko
(håper jeg ikke har glemt noen)

05/03/2009 10:45

 
    Tusta!
jeg syns aldergrensen er litt høy jeg kjenner noen som er 8 og elsker å skrive hun har sååå lyst på skrivbua. Og de fleste lærer seg å skrive i 8-9 alderen

08/03/2009 13:07

 
    Mona (red.)
Ja, Tusta! Det finnes 8-9 åringer som er modne nok til å være på Skrivebua. Men foreløpig er alderen 10 år. Mens de venter på å bli gamle nok, kan de gjemme på det de skriver og legge det ut når den tid kommer =0)

13/03/2009 14:50

 
    nice_965
Hei!
Jeg er enig Tusta i det hun sier at dere kanskje burde endre på aldersgransen. Jeg kjenner flere over 20 og under 10 som er dyktige skrivere og det er litt synd at de ikke kan dele tekstene sine med andre her på Bua, det er jo et så fint sted!!
:)

En annen ting jeg synes er litt dumt er at folk bare kan stemme på tekster den måneden de er sendt inn. Det kunne heller hvert slik at de som får flest stemmer i en måned, uansett når det er, blir premiert. Slik at de som sender inn siste dagen i en måned, også har en sjangse til å bli premiert. Det kan jo til og med være flere år senere.
Men så har vi jo smilefjes da, det er jo bra! :D Da har det ikke noe og si om man sender inn en tekst siste dagen i en måned. Man kan jo få smilefjes når som helst, kan man ikke?


Ellers så liker jeg skrivebua veldig, veldig, veldig godt og er inne på den (nesten) hver dag når jeg kan;)
Skrivebua er bare best!!!!!
14/03/2009 19:30

 
    nice_965
Redaktører:
Jeg ville også si det at det skulle vært enklere og spørre om man kunne bli sølv eller gull-bruker, vi må jo sende mail og det er ikke alle som har e-mail.
Det går kanskje an å spørre om det et annet sted, kanskje her? Ikke det at jeg har behov for å spørre om det, siden jeg har e-mail og er gullbruker, men det kan jo hende at andre vil ha en annen måte å spørre om slikt på og i såfall, hvor kan de gjøre det??


14/03/2009 19:37

 
    Eiketreet
hmm.. jeg er enig med Nice og Tusta i at det kanskje kunne være mulig for yngre folk å bli med, hvis de virkelig kan skrive. Det er nok litt kjipt å måtte vente i to år hvis du er veldig veldig glad i å skrive.

Det med sølv/gullbruker er også en god ide. Det er litt dumt for dem som ikke har mail, ja. Ja, vi er veldig enige. det var alt fra oss i dag, ja. mhm.

20/03/2009 19:18

 
    Beliar
Jeg kunne tenke meg at man innførte noe greier om at man bare kunne stemme X-anntall ganger i løpet av måneden.
For når folk stemmer på alle tekstene de kommer over, for å være hyggelige, så kan det ofte bli litt uærlig. Det blir altså de som er mest "populære" som får flest stemmer.
Jeg føler at tommeloppsymbolene på slutten av en tekst, betyr at vedkomne er så og så "populær", ikke så og så flink.

Det ville vært koselig å begrense det litt, slik at man stemmer på de man virkelig synes er gode.
Sikkert upopulært blant de som elsker å trykke på stemmeknappen, men... jau, jau.

20/03/2009 19:22

 
    Helenora
Ja! Det er noe i det Livvy sier. Hva med en stemme per dag i måneden? Trettien for Januar, f. eks. Og hvis man ikke stemmer en dag, gjør det ikke noe, så kan man fortsatt stemme to ganger dagen etter? F. eks.

20/03/2009 19:57

 
    Limstiften
Enig med Livvy jeg også. Har ikke lest alle kommentarene, men har sett at det er noen som har nevnt noe om et chatterom? ^^
Jeg tror det hadde vært noe. Eller at man kunne ha sent brev til hverandre. Et eller annet, slik at man ikke hadde trengt å si alt i kommentarene :)

Og når man skal legge til venner, er det vldig tungvindt å bla gjennom alle profilene. Det hadde vært mye greiere å hatt en slik knapp på hver enkelt profil :)

Det å begrense antall tekster hver dag, synes jeg er en dårlig ide. Man burde få lov til å legge ut så mange tekster man vil, synes jeg.

Når man kommenterer tekster, kan det bli feil noen ganger. Da kunne det vært greit å slettet den kommentaren og begynt på en ny, istedet for å skrive en til.
Og en annen ting. Det hadde vært fint om man kunne hatt sånn tekstbehandler når man skal skrive kommentarer også.
Mulig det er mulig å skrive i kursiv og fet skrift i kommentarer også, jeg aner ikke :P

Da tror jeg at jeg har sagt mitt.
Til slutt vil jeg si at Skrivebua er et fantastisk sted! Jeg er her så ofte jeg kan, nesten hver dag.

21/03/2009 14:56

 
    Beliar
Halla. Veit ikke om dette har vært foreslått før, men nå har jeg merket noe interessant.

Ofte kommer jeg over veldig fete dikt som jeg seinere skulle ønske jeg kunne lese igjen, men jeg veit ikke åssen jeg skal finne det frem, fordi noen mennesker her har litt vanskelige og lange brukernavn med mange meget rare tegn og symboler i. Dessuten er jeg veldig distré og husker ikke sånt.

Derfor hadde det vært fint med en favoritt-knapp, der man kunne legge til favoritttekstene sine. Ved siden av tommeloppsymbolet ellerno. Favorittknapp.
Den lista kunne godt vært skjult.
Så kunne jeg gått inn i favorittlista mi og funnet favorittdiktene mine, sånn at jeg kunne sett på dem igjen.

24/03/2009 17:24

 
    koneko
livy eg e så enige med deg, eg kan ikkje få sagtr det!

25/03/2009 14:53

 
    Beliar
Angående det Limstiften skrev om kommentarer:
Det kan bli mye rot dersom man alltid kan slette sine egne kommentarer, men hva med å gjøre det slik at man kan endre kommentaren de femten første minuttene etter man har skrevet den, eller noe liknende? For å rette opp feil og sånt. Og burde man ikke kunne slette kommentarer på sine egne tekster, i tilfelle det av en eller annen grunn oppstår behov for det?

26/03/2009 11:06

 
    Eiketreet
JA!! Livvy er smart (Y)
Det med stemminga er helt sant, for det er bare folk som har mange lesere som får tommelopp-greie. Det er derfor jeg egentlig misliker stortomler. Det viser ikke nødvendigvis at du er flink, bare at du er populær. Og det er ikke en god følelse for alle her i verden.

Det med favorittliste var også en god ide, for jeg har også opplevd det Livvy nevner med å ikke finne igjen tekster. Jeg liker den ideen:)

26/03/2009 15:58

 
    Helenora
Kan jeg forresten spørre om å få gjort noen justeringer med tekst-innsenderen? Når jeg limer inn fra word spiser den opp alle avsnittene! uansett hva jeg gjør. Ren tekst, tekstbehandler, fjern formatering. Så sitter jeg og retter opp alle avsnittene i en evighet, ja faktisk i en time, og så er alt arbeidet borte fordi Bua logger meg ut! Og da blir jeg meget, meget, meget frustrert og får lyst til å kaste noe.

28/03/2009 16:07

 
    Helenora
Here we go again...
Jeg har et forslag til logge-inn systemet, jeg. Antar jeg. For øyeblikket er den veldig "oooorker ikke trykke på den knaaappeeeeen uuuff" eller noe. Så hvis den var på forsia med det samme ville den på en måte virket mer innbydende? Og hvis brukernavnet på den som var sist innom på den PCen på en måte allerede stod der... Så det ville vært bare å klikke inn passordet og trykke enter, liksom. Da hadde det vært mye mer "logg inn :D" aktig. Er jeg forståelig? Sikkert ikke.
Men det er så mange som har "logge inn"-sperre. Jeg har også hatt det :/

28/03/2009 19:16

 
    Wolf of infinity
Hei og hå! Nå skal jeg komme med et innspill igjen (ikke skyt meg, dere som uten tvil vil være uenige i det jeg nå skal si).

Ser det er flere som skriver at aldersgrensen bør bli forandret og at barn helt ned til åtte år kan skrive og sende inn til skrivebua. Og ja, jeg sier barn, for det er det de er (ikke negativt eller slemt ment). Hvorfor sånn hastverk?

Klart, det er en gode del som sikkert er modne til å være på bua når de er åtte, men likevel... det er mange som ikke er det. Aldersspranget her inne er allerede stort fra ti til tjue år, og jeg sier ikke at de yngre skriver dårligere, slett ikke, det er mange flinke barn der ute, uten tvil!

Jeg synes likevel at det er bra aldersgrensa er på ti år, for det er et faktum at de fremdeles bare er barn, selv om de kanskje er flinke å skrive, og forståelse for tekster er noe som ofte kommer med tida.

Så JEG synes at de som er yngre rett og slett får skrive og skrive så mye de vil, og så får de komme inn på bua når de er gamle nok :)

Mener det ikke slemt når jeg sier dette, men måtte bare få sagt det.

02/04/2009 07:52

 
    Frøya
Irriterende! Nå hadde jeg sittet her i kanskje ett kvarter å prøvd å snekre sammen en tilbakemelding som kanskje kunne måle seg med alle de velformulerte innleggene som allerede er lagt inn. Men så når jeg trykker på send kommentar så kommer det opp ett vindu som sier "du må være innlogget" Veldig frustrerende!

Nåvel dette er vel kanskje medst min egen feil, men for å kunne unngå slike tabber i fremtiden kunne det vært en mulighet å kunne logge seg inn mens kommentaren står der å sende inn den kommentaren du skrev før du logget inn.... Hvis dere skjønner?

En annen ting som kunne vært fint, ser at Helonora allerede har skrevet nor om det, men det hadde vært en stor, stor fordel å kunne logge inn på hovedsiden!

Huff, nå hørtes jeg veldig sur ut, men jeg er jo egentlig ganske (sa jeg ganske? mener veldig) fornøyd med å ha et sånt tilbud som oppmuntrer meg til å skrive, selv om jeg ikke alltid er like flink til å stikke innom.

03/04/2009 17:37

 
    Frøya
Jeg kom forresten på en ting til, et meldingssystem på profilene kunne vært fint. Med meldingsystem mener jeg en inntern e post på skrivebua på en måte (ikke akkurat da). Det fungere slik at man kan sende en melding til en annen profil hvor det bare er avsender og den som mottar meldingen som ser det.

Dette kunne værev fint hvis man ønsket å bli bedre kjent med folk her på bua og ønsker å utveksle e-postadresser for eksempel. Redaksjonen bør selvsagt ha en kontroll på dette. En ide kan jo være at bare sølv-og gullbrukere kan ha adgang til dette. Vet ikke om denne ideen er så veldig god, men jeg bare lufter den litt;-)


03/04/2009 18:08

 
    Limstiften
: D

Enig med Livvy, om det der med en favorittekst-knapp-sak. Det hadde egentlig vært veldig bra! :}

Og det med sletting av kommentarer; Kanskje det blir litt rot hvis man kan drive og slette kommentarene sine hele tden. Men som Livvy foreslo, ha minutter til å slette kommentar, etter å ha skrevet kommentaren :P

Jeg synes også at aldersgrensen skal være 10 år. De kan bli med når de blir gamle nok ^^

03/04/2009 21:54

 
    Suzzzi
jeg har egentlig nettopp blitt medlem.. men jeg vil vell egentlig også komentere eller gi tilbakemelding xD
det med en tekst per dag er en dårlig ide... syns jeg. jeg er medlem på andre dikt steder også (skrivebua er best) på flere av disse sidene er det en tekst hvert døgn. utrolig irriterende! hvis man skriver flere tekster den ene dagen. men det går jo ann å ha sånn at det står navnet på personen som har skrevet ny(e) tekst(er) og hvor mange.


det med chatterom (og regler) liker jeg. man vil jo gjerne diskutere ting direkte også

jeg syns også at vi kunne gjort det enklere og hadd en knapp "rediger" for å redigere tekster.,.,

mine meninger ;D

08/04/2009 22:41

 
    Beliar
Jeg skriver det her, siden jeg ikke veit hvor ellers jeg skal skrive det:
Hva er det som har skjedd med kommentarlista? :-O

09/04/2009 22:05

 
    Gizmus
De siste forslagene i hovedinnlegget hørtes bra
ut:) Også synes jeg noe bør gjøres med
tekstredigeringen, for teksten blir alltid så rar om
man skal ha kursiv osv. Sånn sett var det mye
enklere før med HTML koder. Den er ihvertfall
veldig irriterende å bruke synes jeg. Også er jeg
enig med at det bør være en minst aldersgrense,
men max aldersgrensen bør heves, for jeg vil
fortsette på BUA etter jeg er 20..

12/04/2009 18:24

 
    koneko
jeg tenker på wen ting, jeg. det er innaktive profiler, kunne det ikkke stått på hvær profil når personen sist var aktiv, for det er litt dumt å lese tekster også fvet man ikke når eieren av profilen sist var innom, eller om Hun /han er aktiv i det hele tatt.

12/04/2009 19:22

 
    Helenora
Det er noe underfundig og mystifistisk med "nyeste kommentarer"-lista, den funker ikke heeelt som den skal!

12/04/2009 21:16

 
    Aptoria
Det er virkelig noe rart som har skjedd med kommentarlista. Den funker ikke helt, som Helen sier:S

12/04/2009 21:21

 
    Snørosen
har ikke brydd meg så om det før, men nå har jeg lagt merke til det. Har lagt ut to tekster i løpet av den siste uka, og begge de var bare på den der nyeste tekster-lista på forsida i mindre enn en time. Det syns jeg er dumt siden man vil jo helst at flest mulig skal se at du har lagt inn ny tekst? Jeg mener at redaksjonen bør vurdere at det bare skal være en tekst av en person som er på lista av gangen, sånn at det ikke blir en person som okkuperer halve lista. (vet det har blitt debattert før, men kan vi ikke ta opp tråden igjen? synes ikke at siste ord er sagt om den saken) greit nok, det kan jo hende at brukeren som legger ut mange tekster på en gang ikke har vært hjemme på en stund e.lign og poster alt på en gang, men det blir feil å reklamere mer for den ene enn for den andre bare fordi man poster mange på en gang, og dessuten skriver folk i sjangere som krever forskjellig antall arbeid i hver tekst.

Jeg foreslår at man gjør det slik at dersom en bruker legger inn f.eks. 4 nye tekster på en dag, at den første han/hun legger ut blir stående på lista men at man legger til noe sånt som "denne brukeren har også flere nye tekster" eller noe sånt under, når brukeren har lagt inn flere. På den måten får alle lik "reklame" på forsiden, tenk hvis en person skrev en lang fortelling og en annen skrev fire små dikt - da burde begge få lik reklame fordi de kunne ha jobbet like mye begge to. Enig? Uenig? Hva syns du om forslaget mitt?

13/04/2009 17:03

 
    Snørosen
Jeg vet at noe lignende har vært fremme før, der de fleste ser ut til å være negativt innstillt til pga at det innebar begrensing av tekster. Men jeg mener at det kan fungere dersom man bare skriver under at denne brukeren har lagt inn flere tekster nå nettopp - så kan man fortsatt legge inn så mange man vil, men "reklamen" blir litt bedre fordelt:D

13/04/2009 17:27

 
    Eiketreet
Jeg hadde bare en liten ting her:
Når man registerer seg, ser man et stort, tomt felt som det ikke står noe ved siden av, og man skjønner ikke hva det skal brukes til. Det er der hvor man skriver profilteksten sin, ja. Nemlig.
Men det skjønner man ikke med en gang. Jeg gjorde hvertfall ikke det, og det er ganske mange av de nye, de fleste faktisk, som ikke har noe på profilteksten.
Så derfor lurte jeg på om dere kunne skrive på sia eller noe hva det feltet er til? Sånn at man kan bli litt mer interessert i folk ved å lese profiltekstene deres, lixom x)
For det er litt upraktisk å ha et tomt felt hvor det ikke står hva man skal bruke det til. x)
Takk for meg.
( And you BET jeg snart kommer tilbake med en meningsytring x))

13/04/2009 17:44

 
    Mona (red.)
Kommentarlista ser ut til å fungere... Linkene fungerer fint, de... Kanskje det var den onde påskekyllingen som spilte oss et lite puss =0)

15/04/2009 12:46

 
    Beliar
Nehehei. O:
Jeg har skrevet mange kommentarer som ikke har kommet opp på kommentarlista, og jeg har fått mange kommentarer som heller ikke har kommet opp på kommentarlista.
:(

*sukk og stønn og tårebrønn*

16/04/2009 10:18

 
    Helenora
JA NEMLIG
Jeg kommenterer, og det vises ikke på kommenterelista! OG DET SKJER MED MANGE SÅDESÅ.
Noen må fikse deeeeeeeeeeet.....

17/04/2009 20:20

 
    Nattfall
Bare for å gni det inn enda litt mer: kommentarene fra meg får heller ikke tekstene til å dukke opp på Nye kommentarer-lista. Plagsomme greier!

17/04/2009 20:25

 
    Betty92
Jeg syntes dere burde fikse litt sånn at det er litt lettere å finne frem til ting.

Også burde det gå ann å legge til venner når du er på brukeren til en person, blir litt vanskelig å lete etter navnet på brukeren på navnlista.

Burde også gå ann å sende mld til vennene sine...

Det var det jeg syntes,men er bare ett forslag ;)

17/04/2009 20:40

 
    Frøya
Når du går inn på profiler kan du se hvor mange kommentarer du selv, og andre har skrevet, men det er jo litt tungvint og måtte gå inn der å lete etter sitt eget profilnavn i den laaange listå. Så, nå kommer poenget. Det hadde vært litt fint om det sto på profilen hvor mange kommentarer du har skrevet.

18/04/2009 22:11

 
    Eiketreet
Akkurat nå kom jeg på en liten ting til. Ubetydelig, men dog irriterende.
Når man setter opp en tekst på "Beste tekster-lista" (sånn er det hvertfall hos meg), kommer den som regel ganske høyt oppe. Så da hvis man skal ta den lenger ned oslt. Da må man klikke og klikke og klikke, og det er irriterende for alle som er like utålmodige som meg (unlikely).
Kunne det bli gjort noe sånn at man slapp det, og bare kunne "dra" teksten med musa oppover eller nedover, alt etter hvor langt opp/ned man vil ha den? Det hadde gjort alt mye enklere for en utålmodig sjel. x)


19/04/2009 15:49

 
    Limstiften
En ting jeg lurere på.
Den der chatte-greia. Alle kommentarer som blir sendt inn blir jo lest av redasksjonen og det er bare gullbrukere (og sølvbrukere?) som kan sende inn kommentarer uten at den blir lest, før den blir publisert, men blir lest i ettertid.
Gjelder det på chaten også?
Blir de kommentarene fra bronsebrukerene publisert med en gang?

26/04/2009 17:22

 
    Mona (red.)
Svarer bare Limstiften på akkurat det hun spør om nå. Kommer tilbake til de gråtkvalte rop om hjelp... =0)

Ok =0) Limstiften, vi har ikke chat i realtime, dessverre. Derfor må bronsebrukere og sølvbrukere vente som vanlig... Ikke bra, men chat drives av en annen type programvare enn det vi bruker. Vi må vurdere hva vi skal gjøre =0)

27/04/2009 13:36

 
    Helenora
OG VET DERE HVAAAA? ;_;
Jeg kommenterte nettopp to tekster, men det vises ikke på forsia!

28/04/2009 14:30

 
    Helenora
OGFoRRESTEN klikket jeg på spørreundersøkelsegreia, men det kom opp en feil eller noe? ._.

28/04/2009 15:04

 
    skifan
Har også prøvd den spørreundersøkelsen, får opp en rubrikk hvor det står "Feil, Beklager du har ikke rettigheter til dette"
Har prøvd et par ganger, men får opp den samme beskjeden,

28/04/2009 16:16

 
    Mona (red.)
Æsj og dobbelt æsj! Den funka i går... Okey, jobber med saken =0)

Ikke kommentarer på førstesiden... Ja, mange har sagt det. Æsj og dobbelt æsj. Men vi skal se på det... =0)

29/04/2009 09:01

 
    koneko
spøreundersøkelse, kuuult, dne ska EG ta!

29/04/2009 19:29

 
    Mona (red.)
Nå skal spørreundersøkelsen virke. Den har fått beskjed om å oppføre seg fint =0)

30/04/2009 07:59

 
    Mona (red.)
Jippi! Nå skal Nye kommentarer også fungere! Den teller som den skal. Den siste innsendte kommentaren ligger øverst. Kjell er kjempeflink å fikse ting =0)

30/04/2009 11:49

 
    Mona (red.)
Har også fikset på Registrer deg, og lagt inn informasjon om at det er et om-deg-selv-felt, Eiketreet =0)

30/04/2009 13:00

 
    Mona (red.)
Koneko, i Profiler finnes det et felt som heter Nyeste tekst, som viser når siste tekst var innsendt. =0)

30/04/2009 13:03

 
    Snørosen
SUPER IDE MED SPØRREUNDERSØKELSE! :D:D orker ikke å ta stilling til alle de tidligere tingene over, men jeg synes logg-inn burde være på framsida, venne knapp på profilen og et valgfritt "merkelapp"system der man kan legge på merkelapper som "kjærlighet" "dikt" osv når man legger inn teksten, valgfritt selvfølgelig. Så kan man søke etter disse ordene på en ny "merkelapp-søk" ellernoe. Jeg tror dette vil gjøre at man leser mer tekster fordi man finner noe man vil lese, og så kan man lettere komme i kontakt med folk man er mer interessert i å lese noe av *trekkepusten*.

Over til neste forslag. Jeg har foreslått det før, men jeg skriver det igjen for å få tilbakemeldinger på hva dere syns! Så vidt jeg er skjønt er VELDIG mange imot begrensninger i å sende inn tekster, og det er jeg enig med dere i. Men, jeg liker ikke at noen legger inn 3-4 tekster på en dag og på den måten kan okkupere lista, og muligens skvise ut andre som har skrevet en mye lenger tekst. Man bør få lik reklame uansett sjanger, og det sier seg selv at om man skriver korte dikt skriver man kanskje flere enn de som skriver lengre fortellinger. Har man først skrevet en fortelling på 4 sider er det kjipt å bli presset ut av lista av folk som legger inn 3 korte, enkle tekster etter ca en 1/2 time. (Mulig jeg overdriver litt, men du skjønner poenget?)

Over til selve ideen. Den går ut på at dersom man legger ut en tekst, og så en annen rett etterpå, og at tekstene tar en plass og ikke to.

La meg gi et eksempel: Jeg legger ut et dikt
som heter "Forelskelse" og det kommer på toppen av lista. Så, når den teksten er nr2 på lista legger jeg ut en som heter "En dag". Sånn som det er nå vil "Forelskelse" da bli nr3 og "En dag" nr1. , men det vil i stedet bli slik med mitt forslag: "Forelskelse" forsvinner fra lista mens "En dag" kommer som nr1, og under kan det kanskje stå noe sånt som "denne brukeren har nylig lagt inn flere nye tekster".

Skjønner? Man havner øverst på lista som vanlig og får være der like lenge som nå, bare at man ikke okkuperer mer enn en plass. Så får ALLE LIK "REKLAME". Hva synes dere? Bruker dere å legge inn flere tekster hver dag? Eller irriterer du deg over folk som gjør det?

09/05/2009 12:25

 
    Limstiften
Det som Snørosen sa, er jeg veldig enig i også :D
Veldig gode forlslag ^^

09/05/2009 16:35

 
    Eiketreet
FETT, MONA:-D
Nå blir det kanskje flere profiltekster på nye brukere!=D Tusen takk for at du fiksa det lille irritasjonsmomeentet!^^ Du ruler;)<3

09/05/2009 16:47

 
    Limstiften
Men, hvor blir det av månedens tekst og de tingene da?
Er det ikke mer av det?

10/05/2009 18:27

 
    Ildfalk
ja, det var det jeg også skulle spørre om. er det slutt med kåringer av månedens tekster? :'(

10/05/2009 18:35

 
    Nattfall
Hæ? Månedens tekster? Som i vinner-tekster? Nå skjønner jeg fint lite!

10/05/2009 18:36

 
    Eiketreet
Aprils vinnertekster står inne på Les tekster/SMS, de er bare ikke satt inn på månedens vinnere enda. De er jo litt seint ute til tider på det der, av enellerannen grunn. Men det er lett å finne dem der inne, da^^ Lykke til^^

10/05/2009 18:44

 
    Ildfalk
åjaa, haha, da skjønner jeg :p
*føle seg dum* takk for hjelpa Eiketreet, smarting, du<3

10/05/2009 18:48

 
    Mona (red.)
Mange innspill, og jeg noterer =0)

Månedens vinnere... Min feil. Jeg dro til Praha, og fikk ikke gjort det før i dag... =0) Lenken til Aprilmånedens vinnere er nå aktiv på startsiden =0)

11/05/2009 13:25

 
    42
Dine ord er som poesi :-)

13/05/2009 15:33

 
    42
Å redigere kommentarer burde være høyt oppe på prioriteringslisten, Mona! :-) Er litt leit å skrive "dine ord er som poesi" i en enkeltkommentar, for så å innse at du nettopp kommenterte en diskusjon om Skrivebuas fremtid.

13/05/2009 15:33

 
    Mona (red.)
=0). Det var jo litt søtt da, 42...
Jo, vi tenker alvorlig på at dere som er gullbrukere burde få redigere både tekster og kommentarer selv. Vi får se hva vi får til.

14/05/2009 07:34

 
    koneko
Mona, hvis du tenke p¨å det felte så står onna den siste teksten, med dato å klokkå, åså viåre, så ser eg ka du meine, hvis ikkje du tenke på det felte, så ser eg ikkje ka du meine. hahah.

20/05/2009 11:42

 
    Nattfall
Ey, nå er den kommentargreia sånn teit igjen... Tekster jeg nylig har kommentert kommer ikke opp på Nylig kommentert-lista.

20/05/2009 11:51

 
    Mona (red.)
Jeg forstod ikke hva du mente, koneko =0)

Jeg har testet, de siste kommentarer ser ut til å virke, Nattfall =0)

22/05/2009 10:20

 
    Mona (red.)
Nei, nå altså. Nå virker det ikke, Nattfall. Skal få Kjell til å se på det =0)

22/05/2009 10:21

 
    Eiketreet
For å sende inn tekster til Skrivebua må du være registrert. Du velger selv brukernavn og passord åden profilen du oppretter. Når du har lest reglene og registrert deg, kan du logge du deg inn og sende
inn både tekster og kommentere andre sine bidrag.


Nå har man kjedet vettet av seg mens man skulle skrive noe, og lest gjennom teksten på forsiden - og funnet en liten skriveleif. *se uskyldig ut*
åden profilen?

Rettepå, kanskje? Litt dumt om det er skrivefeil i "profilteksten" til Skrivebua selv.

~*Overpirkete Eik

30/05/2009 18:14

 
    Mona (red.)
Vræl! Flau... Veldig flau. Takk skal du ha, Eiketreet som gjør oss oppmerksom på det... =0)

01/06/2009 11:49

 
    Eiketreet
Bare hyggelig^^
Jeg skulle virkelig ønske det gikk an å jobbe som korrekturleser fortsatt. Det hadde jammen vært noe, det.


01/06/2009 11:51

 
    Mona (red.)
=0). Korrekturlesere trengs. Sikkert og visst, og det slurves stadig. Bare se i avisene. Det er noen ganger gruuuusommmt mye skrivelurver og grammatikkfeil... fysj og æsj! =0)

01/06/2009 11:56

 
    Eiketreet
Jaah, det trengs , men det er ingen som jobber som det lenger, viirker det som D: Det hadde vært drømmejobben min, altså. Tenk, få betalt for å rette skrivefeila til andre! *drømme seg bort*

01/06/2009 23:58

 
    Milea
Hadde det ikke vært litt greit hvis ikke samme teksten kunne komme opp på lista to ganger? På den lista med kommentarer, siden nå, forsvinner jo de som har fått kommentarer mye fortere ut siden...

neivell, bare glem det:P

Kom på at da spretter man jo opp på lista igjen, og det er jo greit..

men, forresten..
Det hadde vært litt greit, siden det er litt dumt at en tekst står to ganger rett etterhverandre, på de tekstene som akkuratt har blitt kommentert:P

Men egenlig er det jo ikke et problem, men orker ikke å ta alt vekk igjen når jeg først har skrevet det;P Kanskje noen faktisk vil lese det?:P


Det hadde vært litt greit hvis det innpå vår egen profil kunne stå bak tekstene (1/2) Hvis det var to kommentarer i alt, og en ny;) Så slipper man å gå innpå den feederen, fordi det går jo raskere å se igjennom tekstene etter nye kommentarer enn å vente til den kommer opp;P

kort oppsumert:
En lettere måte å se hvor mange nye kommentarer man har;)

02/06/2009 18:26

 
    Milea
Er forresten enig at vi burde kunne redigere kommentarer;)

Da kunne jeg har redigert dette inn i den forige kommentaren min:P

Men hvis det skal være det, burde det stå i kommentaren at den er redigert;)

02/06/2009 18:28

 
    Månestøv
Hei! Helt enig at vi burde kunne redigere kommentarer...:D Det hadde vært nyttig!:)

Og hva om det hadde gått an og kommentere strøtankene?:)

Eller... kanskje det blir litt for chatte-aktig da?:S

Ja, ja sender kommentaren inn allikevel...:)

08/06/2009 15:40

 
    Eiketreet
God morgen.

Jeg har lenge forbarmet meg over chatten. Jeg har til og med deltatt, for å se åssen det fungerer.

Men jeg har snakket med min søster (nei, hun er ikke på Bua), og hun har fortalt meg følgende:
Da hun var på min alder [høhø], var hun med på en del nettsteder, naturlig nok. Etterhvert fikk noen av dem chattekanal, og etter det ble de som var seriøse på nettstedet lei av det, forlot det. Jeg sier ikke at det holder på å skje med Skrivebua, men det kan skje. Og det er jeg fryktelig, fryktelig Redd for. Med stor R.

Derfor ber jeg instendig om at dere ikke utvider chatten til mer enn den er nå. Det er mer enn nok for dem som vil chatte, og hvis man vil chatte mer, kan man da gi hverandre MSN eller mailadresse ellerhvaflosshatt?

Jeg vil bare ikke at Skrivebua skal bli fordervet og ødelagt ;__
[ikke skyt meg o.o]

09/06/2009 15:56

 
    Mona (red.)
God morgen til deg også, Eiketreet =0)

Vi har ikke tenkt å utvide med annet enn at også bronse- og sølvbrukere kan få chatte-kommentarer ut med en gang. Dette var jo ment å være en kanal som gjorde det lettere også for dem å gli inn i miljøet her på Skrivebua.
Siden vi er ganske strenge på ikke-chat i de vanlige kommentarene, synes vi det er lurt å ha en plass der man kan prate fritt og bli kjent. Det er frivillig om man vil chatte, så jeg håper virkelig ikke at noen lar seg irritere av et lite åpent chattehjørne... =0)

Ser det er innspill fra Hiphoperen og Sweet-strawberry. Det er fint dere engasjerer dere. Bare husk at ting kan ta litt lengre tid enn man ønsker. Men vi er lutter øre =0)

10/06/2009 09:06

 
    TazGold
Hei og hopp :) Jeg lar meg irritere av det chattehjørnet... :P

Det er nemlig én eneste ting som har irritert meg grundig i det siste... Og det er at tekstene som har fått kommentarer nå dupliserer seg selv i "siste kommentarer" feltet, i stedet for å hoppe opp slik det pleide å gjøre... Særlig chatten. Den stjeler teksters sjanse til å få oppmerksomhet når man ser "siste kommentar"feltet okkuperes av chat før man har fått sukk for seg. Én ting ville vært om den bare hoppet opp til toppen, men den stjeler halve søkelyset til tider.

Sånn. Så var det ute i lyset :) Selve chatten har jeg for øvrig ingenting i mot, den er fin den. Det er egentlig dette med dupliseringen ja.


11/06/2009 22:00

 
    Gur
Ja enig, tekster burde bare komme opp en gang på kommentarlista..

:P

11/06/2009 22:08

 
    Limstiften
Veldig enig i de over her og spesielt Eiketreet.
Ikke utvid chatten D:

Og det Hiphoperen sa om kommentarer. Det med (1/2).
Hadde egentlig vært veldig greit :]

23/06/2009 19:35

 
    TazGold
Mulig jeg bare ikke har fått med meg en liten sak, men hvorfor er det en del profiler hvor alderen ikke vises? Går det an å velge om alderen skal være synlig eller ikke?

26/06/2009 17:23

 
    Månestøv
Ja, det lurte jeg også på for en stund siden:)
Tror det er sånn at hvis du endrer profilen din eller registrerer deg, så kan du la være eller fjerne fødselsdatoen din!:D Så da vises rett og slett ikke alderen din...

26/06/2009 18:41

 
    Månestøv
Nei, jeg tok feil tror jeg!:O Eller rett... vet ikke... men fjernet datoen for å sjekke, og den forsvant ikke, men så skrev jeg inn datoen på nytt, og da var den borte... skrev den inn gang på gang, men den kom ikke fram...:S Hæ?

26/06/2009 18:45

 
    What-A-Fuck
Jeg har vært medlem siden 2007, og jeg har lært masse av å være bruker av Skrivebua. I starten var jeg ny og bare skrev det som kom i hodet på meg. Startet på ugjennomtenkte serier og alt mulig annet crap som jeg visste svært få kom til og lese. Nå tenker jeg litt gjennom ting, varierer i setningene og skriver ting i alle temaer som alle kan lese. Jeg holder meg til kanskje 1-2 serier av gangen, å ikke 8-9. Alle de gamle tekstene som jeg ikke ville ta vare på har jeg slettet, men det er ikke poenget. Skrivebua har så mange fremtidelige forfattere å jeg blir glad hver eneste gang jeg får en positiv kommentar. Jeg vet jeg hadde vært mindre god om jeg ikke hadde vært medlem her, for jeg har fått så mange tips.
Men et tips for og få brukere til å bli bedre kjent med hverandre = Plassere en slags "gjestebok" på profilen deres eller noe? Slik at de kan skrive til hverandre i stedet for å bare kommentere tekster. Tror mange hadde satt pris på det ; )
Store klemmer fra What-A-Fuck (Som var veldig useriøs når hun kom på brukernavnet sitt. Den dag i dag hadde jeg sikkert kalt meg L Lawliet, eller Vampyrblod eller noe..)

26/06/2009 19:26

 
    TazGold
Hmm, merkelig... Jeg har ikke planer om å fjerne datoen selv, men ble litt nysgjerrig fordi jeg liker å vite hvor gamle folk er når jeg skal kommentere :P Men pyttsann ;)

Ellers vil jeg si at jeg egentlig ikke vil ha gjestebok og sånt på skrivebua. Jeg liker det at det ikke er så ekstremt mye chatting på selve siden, men at fokuset ligger på tekstene. De som vil snakke med folk kan legge ut link til blogg, hjemmeside, msn, epost eller noe slikt.
Syns jeg :)

27/06/2009 22:45

 
    Mona (red.)
Vi jobber med å tette noen smutthull vi har oppdaget mht alderen. Husk å skrive f.eks: 08/07/1993. Altså 2 siffer i dato og måned og 4 i årstallet. Det skal være skråstrek / mellom... =0)

29/06/2009 12:21

 
    Månestøv
Yey! Nå fikk jeg det til!:) Nå har jeg en alder...:D

29/06/2009 21:53

 
    Mona (red.)
Fint, håper alle som ikke har alder gjør som deg, Sweet-strawberry =0)

30/06/2009 09:01

 
    Mona (red.)
Nå er aldersregistreringen i orden igjen, og det vil vi tro den har tenkt å forbli =0) Send oss en mail om du opplever noe annet.

01/07/2009 07:13

 
    TazGold
Jippi! :)

01/07/2009 10:24

 
    Mona (red.)
Jeg fikk også lyst å rope JIPPI =0)

01/07/2009 12:31

 
    TazGold
:) Men ikke så Jippi likevel.. Jeg har oppdaget folk med anonym alder

01/07/2009 12:55

 
    Mona (red.)
Joda =0) Alle nye registreringer fra 30.6 vil være med alder. De som ikke har en alder vil få det når de endrer profilen. Da vil det bli rettet opp, og jeg skal følge opp dette opp. Så fortsatt et Jippi =0)

01/07/2009 13:03

 
    TazGold
Okå, men da er det bare en ting å si da...

JIIIPPI :D

01/07/2009 13:07

 
    Hansi
I lengden kommer chatterommet til å ta lang tid å laste.. for meg tar det allerede litt tid. Jeg står fortsatt fast på at chatterommet burde vært i realtime, og at innleggene blir automatisk slettet 24 timer senere, eller noe rundt der.

14/07/2009 16:09

 
    I'm one
What A Fuck & Hansi :

Jeg liker idèene deres halveis , men jeg vil ikke at Skrivebua skal forandres til noe det ikke er. JEg liker systemet sånn osm det er , for nå kan man skrive det man vil om seg selv på profilen , og man kan snakke litt på chatten, men jeg synes heller ikke at man skal være kjempegode venner med alle her , fordi da blir det bare positive komentarer og da lærer man ingenting.
Så jeg synes ikke Skrivebua skal noe sted.
Ikke ennå . Vi står fint her til vi må flytte på oss.

18/07/2009 00:58

 
    TazGold
Signerer I'mjustsomeone :)

Det eneste jeg syns vi kan forandre på nå, er at vi kan gå tilbake til systemet hvor tekstene som er i siste kommentarer feltet kun står en plass. Altså, når det kommer ny kommentar, så hopper den opp, i stedet for å dupliseres. Slik slipper flere tekster til i siste kommentarer feltet på en gang, og det slipper å være okkupert av chatten hvis det er mange som chatter.

Jeg skjønner fremdeles ikke hvorfor det ble endret på, syns det fungerte

22/07/2009 22:36

 
    I'm one
Tror mona sa at det var noe feil? tror jeg...

30/07/2009 01:42

 
    Mona (red.)
Jeg skal få Kjell til å se på kommentarlisten når han er tilbake fra ferie, TazGold =0)

Ellers; takk for innspill. Vi vet ikke hvor Skrivebua vil ende i fremtiden, men vi håper den har evig liv og at eventuelle endringer vil bli til det bedre. Derfor er det viktig med innpill fra dere =0)

30/07/2009 09:47

 
    Beliar
Jeg veit ikke om dette forslaget her er så forferdelig populært, men jeg kunne godt tenke meg en slags form for mapper. Så det blir lettere å oppdage ting, mener jeg. Ikke sånn veldig mye, men for eksempel at det kunne vært mulig å legge i hvertfall seriene sine i mapper?
Slik at Folk for eksempel slipper å rote rundt over alt for å finne seriedelene, hvis man er sånn som meg og bruker forferdelig lang tid mellom hvert kapittel på en viss serie.
Og da mener jeg ikke mapper som i én mappe for dikt og så videre og så videre, og heller ikke noe sånt på nyeste bidrag greia, bare å kunne legge seriene eller noe i mapper. Det kunne vært nyttig, altså. Tror jeg.

30/07/2009 21:19

 
    Mona (red.)
JIIHAA! Tralala... Siste kommentarer på forsiden: Nå blir ikke tekstene gjentatt når flere kommenterer samme tekst =0) Kjell er flink!

14/08/2009 11:43

 
    TazGold
Åh, nå er Bua perfekt igjen <3
Mitt eneste irritasjonsmoment er borte!

Kjell er dagens mann.

14/08/2009 12:01

 
    Mona (red.)
=0) Jess, TazGold! Kjell er dagens mann, og et tredobbelt hurra for han, ja!

14/08/2009 12:07

 
    Snørosen
Jeg har foreslått det før, men så vidt jeg har fått med meg har ingen svart på det, kanskje fordi jeg skriver så laaaaaaaang kommentar og fordi systemet høres vanskelig ut (men egentlig er det bare vanskelig for dataprogrammereren Knut ;p) Det handler om å unngå duplisering/okkupering på nye tekster lista med samme person som forfatter.
Ok, jeg tror jeg poster det i to kommentarer. En for å forklare hva det går ut på og hvilke fordeler, og en etter det for å forklare detaljert:) Her kommer den enkle versjonen:

1. Systemet vil gjøre at ingen klarer å okkupere nye-tekster-lista med 3 eller flere tekster.
2. men IKKE FORTVIL. Du får fortsatt like mye tid på lista,
3. fortsatt vet folk at du har lagt inn flere tekster nå nettopp,
4. det er bare det at du ikke skyver andre ut av lista fortere enn svint!

Og nå skal jeg poste en ny kommentar - så denne ikke blir altfor lang - med flere detaljer:)

18/08/2009 20:07

 
    Snørosen
Ok, her kommer den mer avanserte versjonen, jeg skal prøve å forklare så godt som mulig og bruker eksempel hele tiden når jeg forklarer.

La oss si, jeg poster en tekst som heter "Dagdrømmen". Da havner den øverst på lista av Nye Tekster.

Når "Dagdrømmen" har kommet som nummer 2 på lista, poster jeg en ny tekst som heter "Fluesnapper".
Med det nye systemet havner da "Fluesnapper" på lista som normalt, bare at under står det noe sånt som "denne brukeren har også flere nye tekster".
Hva skjer så med "Dagdrømmen"? Jo, den forsvinner ut av lista. Men, på grunn av den nye teksteen har jeg fortsatt plass på lista, og andre vet likevel at jeg har postet nye tekster nå nettopp pga underteksten som sier det!

Så, hva synes dere? Jeg antar at noen vil like det (sannsynligvis blant dem som meg som ikke poster flere tekster av gangen) og kanskje noen er uenige, men nå har jeg i alle fall foreslått det! Det kan være litt vanskelig å sette ut i livet, men siden dere nettopp har gjort noe lignende med nye kommentarer tror jeg at det er mulig;)

Må helt til slutt nevne fordeler med systemet som gjør det mer rettferdig!
- Alle får lik "reklametid"
- Viktig også pga folk skriver i forskjellige sjangre, de som skriver korte sitat eller livsbetoninger har (muligens) større muligheter til å skrive 5 tekster på en dag enn sånne som meg, som skriver serier på 2-4 sider eller mer (eller 1 side for den saks skyld, eller dikt, eller, eller... osv) Jeg synes i alle fall at bua ville blitt mer rettferdig uavhengig av sjanger^^


18/08/2009 20:23

 
    Mona (red.)
Vi lytter og registrerer, Snørosen =0)
Det er flott at du er engasjert.

19/08/2009 08:41

 
    Limstiften
Nå er det så ekstemt mye her at jeg har ikke orket å lese alle x)
Det jeg kommer til å si nå, er kanskje blitt sagt før, men det får dere leve med ^^

¤ Chatten
Det tar år og dag før den sida lastes opp og jeg beundrer de som har tålmodighet til å vente på den.
Kanskje det hadde vært en løsning og delt den opp i sider?
Sånn som på google xP
Som sagt ganske mange ganger over, jeg synes heller ikke at chatten skal utvides!

¤ Venner
På brukernes profil kunne det kanskje vært en vennknapp. Det hadde vært utrolig kjekt.
Istedenfor å lete seg fram i profiler, som også tar uhorvelig lang tid å laste.
Dessuten hadde jeg kunne tenkt meg at bak navnene til vennene så hadde det kommet opp en eller annen form for melding når den personen har lagt ut noe nytt.
For det er ikke sikkert den teksten står på Nye tekster lista på forsida, når f.eks. jeg kommer inn på.
Da må man se gjennom alle profilene for å se om personen har lagt ut noe nytt.

Ellers synes jeg at Bua er det mest fantastiske nettstedet i hele universet.
Det er så koselig her og det er så mange hyggelige folk at jeg blir så glad! : - D
Dessuten gjør dere i redaksjonen det så bra!
Håper Bua lever videre i mange, mange år enda!
Så lenge at mine barn kan melde seg inn her!
Waha! : - D

22/10/2009 21:23

 
    Mona (red.)
Chatten, Limstiften. Det er klart vi kan gjøre noe med det =0)

Legge til venner-funksjonen er litt verre. Men vi tar vare på innspill og ser hva vi kan gjøre senere =0)

TUSEN TAKK for skryt. Ut fra de midlene vi har, forsøker vi gjøre det beste ut av det og det er fint at dere er engasjerte og kommer med forslag. Det setter vi pris på =0)

Tenk om vi skulle oppleve å ha Limstiftens barn på Skrivebua. Nå fikk jeg et morsomt bilde i hodet mitt =0)

God helg!

23/10/2009 14:05

 
    koneko
eg har et forslag. ka me ein sånn slags fadderordning? sånn at ein nye brugår fekk helsa på ein så hadde våre på skrivebua å va etablert i miljøet å gode greier. nå meine eg ikkje at dette ska vær tvang, at de så ikkje vil ska vær nøtt t å ble fadder eller någe hvis de ikkje vil, men dette trenge jo heller ikkje vvær tvang for de nye brugårne, ka hvis det bler et sånn valg i registreringå, så kan det ble et eller kanskje to, sånn at når du har våre der ei ston, så kan du kryssa ud, om du sjøl ønske å hjelpa t med å etablera ein nye brugår? :P for og ooppsumera: begge partår for valge om de vil ver me i denna årdningå. uff, håpe at dåkår forstår ka eg meine.

26/10/2009 20:53

 
    Håndballjenta!
Det er en ting som irriterer meg litt.
Jeg har prøvd å laste ned profilbilde,
men hvert bilde jeg har blir for stort.
Går det an å få annen ordning på det? :)

Men jeg synes skrivebua er et fantastisk nettsted som jeg håper varer i en evighet
fremover;* Dere i redaksjonen gjør en utrolig
bra jobb =0)

26/10/2009 21:06

 
    Mona (red.)
Skjønner at det kan være tungvint, Håndballjenta!. Vi har satt en grense for størrelsen på bildet for at siden lett skal kunne lastes opp. Derfor må bildet gjøres mindre.

Som det står på endre min profil:
Bildet bør være mindre enn 200x230 pixler. Er det større enn dette, vil det bli gjort mindre.
Filer over 300 kb vil ikke bli lastet opp.

Hvis du ser på andre nettsteder er det likedan =0)

Koselig å høre at du liker Skrivebua så godt! Tryllestaven og viskelæret kroer seg i fanget mitt =0)

27/10/2009 08:53

 
    Mona (red.)
Tja, koneko. Vi har faktisk tenkt på en fadderordning, men vi vil ikke belaste noen med å være faddere.
Vi kan ta det opp til diskusjon, for når det kommer som et forslag fra en av dere, er det kanskje en mulighet for at det kan fungere =0)

Takk, koneko, for godt forslag.
Og, nå er jeg begynt å høre på Tom Egeland. Har trøbbel med Walkman'en, så jeg er ikke kommet så langt. Men ut fra det jeg har hørt, er det glimrende! Skikkelig spennende =0)

27/10/2009 08:57

 
    Frøken Skravlesen
Jeg lurer på om det er mulig å flytte profilene til medlemmer som ikke har vært aktivel på noen år til en fellesprofil der det står brukernavn istedet for tekster, så vi vet hvem som er aktive og ikke? For det er ikke alltid like morsomt å kommentere en tekst når du er nesten helt sikker på at den som har skrevet teksten aldri kommer ti lå lese kommentaren...?

20/12/2009 15:19

 
    Mona (red.)
Vi har en løsning på gang som gjør det lettere å finne fram blant aktive og ikke fullt så aktive, Frøken Skravlesen.
Ellers kan du gå inn på Les tekster. Der finner du de tekstene/profilene som er sendt inn i den siste tiden =0)

21/12/2009 10:09

 
    koneko
har skrivebua ei wap side for mobiltelefon, eller finnes ikkje det? bare lurer altså. fordi det hadde vert greit og kunne skjekka skrivebua på mobiltelefonen, hvis det hadde gått ann.

25/12/2009 16:33

 
    Mona (red.)
Selv om vi har pratet på telefonen, vil jeg svare her, koneko. Wap har vi nok ikke, men kanskje det vil være noe i fremtiden... Vi får se =0)

05/01/2010 11:47

 
    Stinee
Hei!
Jeg synes også Bua har forandret seg litt. Men det er jo positivt med utvikling, er det ikke?

Noe jeg savner, er konstruktive kommentarer. Hvis jeg bare får positivt, kan ikke JEG utvikle meg heller.

Jeg liker ideen med å kunne krysse av for sjanger. Og er da enig med at folk sier at da kan det bli et problem at en tekst er mellom to sjangre. Men da går det jo an å ha en egen knapp med utfyllingsboks? Der man selv kan skrive inn f.eks. "dikt/novelle" Eller noe.

Det jeg savner litt, er å kunne få redigert tekster og kommentarer selv. Småfeil må jeg alltid be redaksjonen redigere. Og dere gjør en fantastisk jobb med det! Men er det ikke enklere å kunne redigere selv? -så skal det sies at jeg ikke veit om det går.-

Jeg synes ikke det skal begrenses til én tekst hver dag. Det setter lokk på kreativiteten, mener jeg. Men jeg ser jo problemet med at "Nye tekster" blir 'okkupert' av de som sender inn mange på en gang.

Nå fikk jeg en idé! Dere har jo en sånn "Sms-tekst-boks" på framsida der det står et dikt som er sendt inn nylig. Hva med en slik boks til nye tekster også? I tillegg. Men det er ikke helt likt. For det er noen tilfeldige som blir satt i den boksen hver dag eller noe. Ikke bare én, men noen. Og så kan ikke disse fjernes den dagen, liksom. Hm. Men jeg ser problemet med det også. Det kan bli.. "krangling," så det var kanskje ikke et så godt forslag. Men likevel.

Det er bra dere tar opp dette her =) Så kan folk få si meningene sine.

Jeg, for min del, elsker Skrivebua!
Selv om inspirasjonen min er litt... borte for tida, så er det så artig å titte innom her og se på alle andres tekster. Og jeg will return. Haha.

I alle fall; supert jobba med denne nettsida! Den hjelper utrolig mange.
- Stine

08/04/2010 22:40

 
    Mona (red.)
Jo, det er i utgangspunktet positivt med forandring, Stinee =0)

Det er fint du tar deg tid til å komme med dine innspill, og godt at du setter pris på Skrivebua.

Vi har en ide om at gullbrukere skal kunne redigere sine tekster. Men vi må vurdere mht hvor mye merarbeid det vil bli for oss.

Apropos kommentarer. Mange er gode til å gi konstruktive kritikker, andre føler at de ikke er gode nok til å komme med tips og råd og redde for å si noe negativt som kan såre, mens andre bryr seg ikke så mye...

Vi ønsker at flest mulig skal gi konstruktive tilbakemeldinger. Det har mest mening, men det opp til dere å gjøre det =0)

09/04/2010 11:13

 
    Limstiften
Heisann! : )

Ser at Koneko har etterlyst Skrivebua på mobiltelefon. Jeg har vært innom Bua mange ganger på mobilen min jeg. Så da må det vel gå an? : )

Og en ting til jeg lurer litt på.
Når blir forfatteren i juni klar? : )

06/06/2010 19:28

 
    Mona (red.)
Nå er det like før Månedens forfatter er klar, Limstiften. Jeg legger ut navnet så snart jeg får bekreftelsen =0)

07/06/2010 12:50

 
    Kooricha
Jeg synes sjangerinndeling hadde vært en god idè. Eller i hvertfall delt opp i dikt og novelle? Eller kanskje serie også? Sjangerene trenger ikke stå å forsiden, jeg mener; på underoverskriftene "Nye tekster" og "Nye kommentarer", men selv blir jeg litt irritert når jeg er nødt til å lete i evigheter etter en novelle å lese. Det var vel egentlig først og fremst det jeg ble medlem for - men etter hvert har det havnet et par dikt hos meg, ja.. (a)

Kanskje Månedens dikt, og Månedens novelle hadde vært en idè?

Aldersinndeling derimot, det synes jeg blir feil. Da ender man opp med at de som er eldre får flere lesere fordi folk automatisk tenker at de er bedre siden de har mer erfaring.. Nei, ikke aldersinndeling!

13/06/2010 22:47

 
    Mona (red.)
Hm, gode forslag, Kooricha. Vi får se hva vi kan gjøre sånn etter hvert =0)

15/06/2010 14:00

 
    Hapuuu
Jeg synes att det hadde vært bra med ett chatteromm sånn att man kan snakke med hvem man vil som er på chatterommet som ikke har noen å snakke med=)

05/07/2010 14:45

 
    harviksen
Mange gode ideer over her ja. Men her er en av mine:
Jeg syntes månedens tema blir litt kjedelig... Ikke fordi jeg ikke vil ha det, men det varer så lenge før det kommer ett nytt tema......

Jeg vil heller at det skal være noe som 2 uker, ikke en måned. Kanskje det blir litt dumt, men jeg syntes 1 månede blir litt vel lenge å vente på et nytt tema, selvom man gjør seg flid med teksten man skriver til temaet :D

Min mening iallefall :)

09/10/2010 20:17

 
    Mona (red.)
Det er bra du sier hva du mener, harviksen =0)
Forslaget kommer som bestilt. Når det gjelder Månedens tema kan dere skrive mer enn en tekst som har med det å gjøre.

Men vi har snakket om å lage en annen type konkurranse. En sitat-konkurranse med sitater fra bøker. "Hvor er dette sitatet hentet fra?" og "Hvem har skrevet dette sitatet?". Kan det være noe?

11/10/2010 10:21

 
    Happy trotty me
Sitat konkuranse!
elsker ideen!!!!
mine tanker etter å ha lest hele diskusjonen ( hadde to fritimer.)
Kommentarer; jeg får ofte konstruktive kommentarer, men det hender jo av og til at jeg bare får ros-kommentar. noe jeg ikke er helt i mot for hvis jeg har jobbetmye med en tekst og får ros så er det så deilig å få fine tilbakemeldinger.
tips:Hvis du leser en tekst du liker og ikke kommer på noe dårlig å sette fingeren på kan du sette fingeren på hva du likte spessielt med teksten.
da vet jo forfatteren hva som er bra og som kan brukes i senere tekster.
Angående kommentarer, vil jeg si at hit er bra frdi da vet du at " masse folk leser teksten min," selv om ikke mange har kommentert den. da kan det hende det blir færre "tomme" kommentarer og.
kommentarer på strøtanker: god ide. det blir en fin liten kommunikasjon og folk kan kommentere hvis det er noe de er nyskjerrig på angående strøtanken.
oi.
dette ble langt.
jaja.
btw: mona elsker bua, håper bua lever videre i flere årtusner...
jeg for min del har alltid syntes det har vært et fint miljø her og merker ikke noe klikker ( det kan jo hende at de fleste på venne listen min ikke er veldig aktive og derfor leser jeg via, les tekst funksjonen.)
husker i fjor når jeg la ut min første tekst og var drit redd, men den første kommentaren var ros og ros noe som var veldig deilig for nervøse meg.


11/10/2010 11:45

 
    Mona (red.)
=0) Takk for gode tilbakemeldinger, Lea_Sofie_92. Det var synspunkter på både det ene og andre, og det tar vi med oss.

Sitat-konkurranse-ideen legges ut som en egen lenke på startssiden i morgen eller onsdag =0)

11/10/2010 12:34

 
    Happy trotty me
kanskje dette er feil sted å nevne dette men...
mona: ville det være en ide å spøre foreningen les! om å hjelpe med "munn til munn"(redde aksjonen om du vil) til bua.
både bua og les vil fremme mer lesing og skriving.+ skape glede for begge.12/10/2010 21:26

 
    Mona (red.)
Takk for forslag, Lea Sofie_92, vi har nettopp vært i kontakt med dem for å få logoen vår på nettsiden deres. Så de vet om oss, i alle fall =0)

Lykke til når du skal reklamere for Skrivbua i neste uke. Sjokolade og litt informasjon er på tur =0)

13/10/2010 15:08

 
    Fiskekake
Vi ønsker oss en funksjon for å legge til en bruker som venn inne på profilen til denne brukeren, sånn at vi slipper å rote oss gjennom den lange profillista.

Vi ønsker oss også en bedre søkemotor som lar oss søke blant annet på navn, alder og fylke.

Hilsen Kakeform1 og Ompabop

15/01/2011 17:58

 
    Mona (red.)
Helt rimelige ønsker, Kakeform1 og Ompabop. Vi krysser fingrene for at vi får lov å utvikle Skrivebua med flere funksjonelle funksjoner =0)

17/01/2011 10:24

 
    SunSpring
Jeg er enig i flere av komentarene over, men helt uenig med begrensing av innlegg. Jeg for min del kan legge ut både 2-3 tekster på en gang, derfor blir det litt dumt ;O

Ellers skulle jeg ønske at det gikk ann å sende personlige meldinger til folk. Skulle også ønske at man kunne redigere et inlegg. Det hadde også vært fint å kunne "svare" et innlegg, slik at folk ser hvem vi snakker til uten at vi må skrive navn ;)

07/03/2011 19:02

 
    SunSpring
Hadde også vært fint hvis dere kunne lage en egen side med "Stafett historie" (Gjerne kall det noe annet)

Hvor dere lager en start på en historie og en medlem kan lage en fortsetning OSV helt til slutten, og da kan dere lime alle komentarene i et og vi kan kose oss med en fortelling fra alle medlemmene. Så starter vi med en ny ;D

07/03/2011 19:05

 
    Mona (red.)
Hei SunSpring, takk for forslag.

Vi har hatt skrivestafetter som Skrivebuabrukerne har startet. De har fungert flott. Men vi har en som mangler en slutt =0)

Se under Info/nyttig nytt på startsiden: Skrivestafett [De Utvalgte]

09/03/2011 14:31

 
    big in japan
hei jeg vet ikke om dette er riktig sted å poste det
men jeg fant ikke et annet sted som var bedere.
beliar hadde en trå på skrivebua gruppa på
facebook om at man skulle skrive en
skriveoppgave å så skal neste person løse den å gi
en ny. det er litt som kommentar maraton bare at
det er med skrive oppgaver i stede for
kommentarer. det slo ikke så gått an i gruppa men
det er jo flere på skrivebua så kanskje det er
bedere da? det er et forslag

07/05/2012 16:59

 
    big in japan
forresten var det et teit forslag med bare 1 tekst
om dagen. det er ikke akkurat et problem at det er
FOR MYE aktivitet på skrivebua??

07/05/2012 17:00

 
    Mona (red.)
Hadde Beliar det? Det har jeg ikke sett, må lete litt. Alle gode forslag mottas med takk, big in japan!
Det var en tid tilbake at noen mente at enkelte sendte inn for mange tekster etter hverandre, og opptok Nye tekster- feltet, men vi ønsker større aktivitet på Skrivebua, så ingen begrensninger på antall tekster pr dag =0)

08/05/2012 08:24

 
    Beliar
Den tråden trur eg du må bla ganske langt nedover
på Facebooksida for å finna, for der var det ikkje
spesielt mykje aktivitet for å seia det sånn. Hadde
jo vore interessant å sjå om det hadde vore meir
populært her inne! : )

08/05/2012 08:26

 
    Mona (red.)
Ok. Da skal jeg klatre ned den tråden og se om jeg kan oppspore den, Beliar =0)

08/05/2012 08:33

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.