Kjære nye Bua-beboere!

Denne teksten har vi fått låne av TazGold. Siden den inneholder gode råd og nyttige tips til nye brukere, syntes vi den fortjente å få en sentral plassering på Skrivebua. Flott funnet på!

Dette er teksten i sin helhet. Skrevet av TazGold:

Jeg vil ønske dere hjertelig velkommen,
til våre alles kjære Skrivebua!


Dette vil jeg gjøre ved å tilby noen tips og idéer, for best mulig integrering i vårt varme forfatterspiresamfunn:

Legg ut en tekst så fort som mulig
Slik får vi en mulighet til å ønske dere velkommen og kommentere mens dere enda er på "nye medlemmer" lista. La gjerne første tekst være et dikt, eller en litt kortere tekst. Kortere tekster har lettere for å få kommentarer, av den enkle grunn at det tar kortere tid å lese dem. Lengre tekster vil få mer oppmerksomhet når du allerede har noen venner eller "faste lesere".

Ha litt tålmodighet
Vi har et system på bua, hvor alt må godkjennes så lenge du er bronsjebruker. Dette kan føles litt omstendelig til å begynne med, og det er lett å miste tålmodigheten. Husk forøvrig dette: Dette systemet er en kvalitetssikring som -på grunn av at levende mennesker skal lese gjennom og godkjenne alt- tar litt tid. Men det er verdt å vente på. For til gjengjeld har vi et nettsted som i veldig stor grad siler ut useriøse brukere -slik at miljøet på Bua blir så godt som det er. Når du har overbevist om at du kommer til å oppføre deg pent, blir du gladelig oppgradert av Mona eller Tonje til fullverdig Bua-beboer; Gullbruker!

Pynt profilen
En fin profil er lettere å huske, og gjør det lettere å kjenne deg igjen. Det er lurt om profilbildet er et fint bilde av deg selv, noe som er spesielt typisk for deg, eller kanskje noe som følger et tema på resten av profilen din. Skriv litt om deg selv, enten det er konkret informasjon eller noe mer kreativt.

Skriv kommentarer til andres tekster
For å bli oppdaget her på Bua, må man gjøre en liten innsats selv også. Du kan ikke forvente at folk skal komme med masse tilbakemelding, mens du selv bare sitter på rompa. Skriv kommentarer på andres tekster (Du finner noen av de nyeste tekstene på fremsiden, og alle tekstene i "Les tekster/sms" i den fargerike hovedmenyen). Ellers kan du jo selvsagt gå på profiler og plukke en random profil, men da vet man jo ikke om vedkommende er aktiv eller ei.

En kommentar kan være så mangt...
Om du skriver "Fin tekst!" til 10 personer, kan du regne med å få 3 "Fin tekst!" tilbake. Om du skriver 5 litt lengre kommentarer, bestående av "Fin tekst! Jeg syns at...blablabla...var veldig bra, mens jeg kanskje syns du skal revurdere...blablabla...fordi...blablabla... Men jeg syns....blabla... var veldig fint! Ha en fin kveld :)" vil du få mye mer og bedre respons selv også!

Respons!
Om man responderer på en kommentar man får på teksten sin ved å lese noe av den som kommenterte, og gjengjelde kommentaren, får man seg fort venner på Bua. Finn en forfatterspire som du liker å lese ting av, og kommenter flere av vedkommendes tekster etterhvert som de kommer. Så vil du garantert få hjelp og ros tilbake også :)

Forøvrig sier det seg selv at man skal lese og følge Skrivebuas reglement, samt bruke god folkeskikk!

Til slutt, en liten oppsummering:
Legg ut en litt kort tekst eller helst et dikt, og ta deg tid til å utforske Bua litt mens du venter på at teksten din skal bli godkjent. Frisk opp profilen din litt! Kommenter masse tekster, gjerne med litt innholdsrike kommentarer. Se om du klarer å finne deg noen venner :) Etter en liten stund med aktivitet her på bua, kan du maile redaktørene og høre om du har vist deg verdig en sølv- eller gullbruker! Lykke til!

Diskusjonstorget   Nordland

 

    Eiketreet
Jeg er glad dere la den ut her, for denne teksten er så bra skrevet! Nye brukere blir sikkert kjempeglad for å lese denne teksten, den har med alt det viktige=D


07/01/2009 15:19

 
    Monica =D
Gamle og ikke så aktive brukere også.... ;P

07/01/2009 16:51

 
    Mona Liza
Det er fantastisk gode råd, dette her, og det burde lesast! Og til anne nye brukarar som les dette; VELKOMMEN TIL SKRIVEBUA :D ^^, Det er hyggjeleg med litt framtid å smake på :P (og nei; vi har ikkje tenkt å spise dykk, forja, eg tvilar på at de smakar godt, uansett kor flinke de er/vert å skrive :P) Lykketil med skribleriet ^^,

07/01/2009 17:35

 
    Høstrose
Nå hadde jeg skrevet en kommentar med masse nyttige tips og oppmuntringer( hahaha!), men så hadde jeg såklart ikke logget inn. Jeg er utrolig flink til å glemme det, særlig siden jeg blir så utrolig nysgjerrig når jeg ser et nytt tema på diskusjonstorget.
Men jeg syns det er bra at dette blir tatt opp. Teksten var også et underverks( det tjueandre faktis, rett etter Inger Hagrup og buasjokolade)
og alt kom liksom på plass når man leste det. Klikk. Den første teksten jeg la ut var en kjempelang en om en ulv. jajaj. Men altså, dette kommer det ikke noe mer fornuftig ut av.

08/01/2009 14:00

 
    tinemelk
jeg klarer ikke engang å finne ut hvordan man legger til venner her på Bua. Hjelp? : )

09/03/2009 19:43

 
    Mona (red.)
Da må jeg ile til å hjelpe deg, tinemelk.

Det står forklart på Oppslagstavlen, men når du er logget inn, går du inn på Profiler - leter fram den du vil legge til - og klikker på den blå pennesplitten bak navnet - og vips har du en ny venn på profilen din =0)

10/03/2009 08:20

 
    mcfly4eva
takk for tips ^^
jeg hadde egentlig tenkt til å poste en tosiders novelle, men pga. tips fra deg/dere, poster jeg et dikt eller noe først :D

S
xx

01/04/2009 19:09

 
    Solvin
Jeg er ny på bua. :)
Og dette var bra oppsumert!

Men jeg la ut noen store tekster med en gang jeg da, siden det er det jeg er vant med å skrive. og det er det jeg alltid har skrevet på fritiden. Men har fått en kommentar da.

Men jeg er veldig utolmodig og å være bronsjebruker kan være slitsom, i og med at det tar så lang tid før tekstene kommer ut. Men jeg får er tålmoooooodig. ! haha.

17/05/2009 14:07

 
    Sola95
Ja...

Jeg lagde en profil her på skrivebua for tre, fire dager siden, og så selvfølgelig ikke dette før nå.
Men heldigvis så la jeg ut en halv siders tekst i tillegg til en tre siders.

Uansett, disse tipsene er bra, jeg bruker dem. Mne hvordan stemmer jeg på en tekst? Svar? Jeg har lett, men finner ingenting.


06/07/2009 01:44

 
    Tyyra
Sola 95: Ved siden av boksen hvor det står Gi tilbakemelding er det en "tommeloppknapp". Den trykker du på og så kommer det en pop-up som sier at din stemme er registrert (eller noe sånt) :D

19/07/2009 18:40

 
    SitrusSjokk
Hei!
Så bra at dere legger ut en slik feiende flott tekst for å hjelpe oss nye brukere^^
Nå venter jeg på å få diktene mine publisert på profilen min :D Håper ikke det vil ta for lang tid, for jeg begynner å bli utålmodig! ;D

26/08/2009 22:10

 
    Fremmerlid
Bra at dere la ut denne teksten, for jeg vet ikke om noen tekster som kunne vært bedre! Håper veldig mye at den som lagde denne teksten fikk en belønning, kanskje en sjokolade eller no, for dette var virkelig bra skrevet. Da fikk vi vite mye om ting somer viktige å vite når man er på skrive bua.

Mvh
Fremmerlid

10/10/2009 19:55

 
    Distant Sun
Så fint dere la ut denne :) Mange gode tips! Håper den første teksten min blir publisert på profilen min snart! :p

Klem Distant Sun

01/11/2009 13:01

 
    BaaBoo
Hvordan legger jeg ut tekster...? For der det står at jeg skal trykke på plusstegn for å legge ut tekster er det ingenting, og jeg trykker på plusstegnet for harde livet :D Skjønner ingenting jeg :S

20/02/2010 00:04

 
    sushi9
hvordan får jeg en fadder??? jeg har veldig lysst på men sjønner ikke hvordan jeg kan få en.... pliis kan du hjelpe meg!:D

25/03/2010 19:31

 
    Mona (red.)
BaaBoo, det kan se ut som har oversett deg, men du har fått noe svar på samme spørsmål på Chat - og bli kjent... Men jeg tar oppskriften her: Du må gå inn på "Send inn en tekst", skrive inn tittel og tekst, og trykke Send. Så vil du få opp en Forhåndsvisning og du trykker Send en gang til =0)


sushi9, det ser ut til at du har fått kontakt men en som kan være mentor, men på førstesiden vil du finne en lenke til "MENTOR - STARTHJELP - MANGLER KOMMENTARER". Du kan, men behøver ikke, skrive der at du ønsker en (fadder) eller mentor, som vi kaller det nå. Du kan også ta direkte kontakt ved å kommentere de som har skrevet at de vil være mentorer. Hvis du er aktiv, vil det øke sjansen for at du får flere kommentarer =0)

26/03/2010 09:38

 
    Sisko
Nyttig tekst.

05/05/2010 16:24

 
    kjellspellman
Dette var veldig interesant for meg og kanskje andre nye brukerere.
Det er vaeldig mye nyttig informasjon her synes jeg.
Denne kunnskapen skal jeg ta vare på!

hilsen kjellspellmann

19/07/2010 10:28

 
    Myrthel
Synes dette var flott å lese som ny bruker, fikk mye hjelp her :)

28/08/2010 17:19

 
    Fonziecrankles
Hah! Denne likte jeg, spesielt siden jeg fikk en
bedre forstålelse for ventingen. Jeg er veldig
utålmodig, men akkurat nå føler jeg meg veldig
rolig og forstålelsesfull.

Håper dette roer ned flere enn meg (:

19/01/2011 02:53

 
    Lonely Chan
Jepp, jepp. Nye brukere vil nok verdsette denne teksten.

08/04/2011 06:36

 
    Gassmasken
Kjempefin tekst! Ganske nyttig også :D Jeg føler at jeg forstår mye mer nå :) Takk for tipsene.

12/05/2011 13:10

 
    Quetzal
Tusen takk for tipsene! Jeg trengte dem virkelig!

12/06/2011 20:46

 
    cocopops
Så bra skrevet, og lett å lese.
Denne likte jeg godt, fikk en del gode råd=D

14/08/2011 10:56

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.