Månedens tema 2009 - Ikke lenger i bruk

Endring i teksten om Månedens tema (19.08.09):

Her kan dere komme med forslag til Månedens tema.

Inntil august har vi markert 150-årsjubileumet for Knut Hansen med sitater av forfatteren som Månedens tema. Sitatene har vært knyttet opp mot forslag fra dere.

Dette har vist seg å være litt vanskelig. Resten av året får dere et tilleggstema som velges blant innsendte forslag fra dere.

Altså; et Hamsunsitat pluss et tema som dere har foreslått. I tillegg kan dere skrive fritt.

Litt om Knut Hamsun og Hamsunåret:

I 2009 er det 150-års jubileum for Knut Hamsun. Han regnes som en av det 20. århundres mest innflytelsesrike litterære stilister, og står for mange som opphavet til den moderne roman. Han ble tildelt Nobelprisen i 1920.

Hamsuns forfatterskap strekker seg over mer enn 70 år og viser variasjon med hensyn til tema, ståsted og miljø. Han utga mer enn 20 romaner, diktsamlingen Det vilde kor, noveller, noen lite spilte skuespill, en reiseskildring og noen essay og debattartikler i dagspressen. Han fikk Nobelprisen i litteratur i 1920.

Gå inn på NRK sine forfattersider.

Diskusjonstorget   Nordland

 

    Helenora
...Jeg føler meg veldig dum nå, men jeg har ingen anelse hva/hvem Hamsun er.
Men jeg fortsetter med forslaget jeg hadde sist gang: Klokka som gikk baklengs
Det er en tullerusk klokke som går baklengs. Hvilke følger får det? Hvorfor gjør den det? Er det noen viktige møter som folk mister, en skoletime som varer litt lengre - eller går tida baklengs?

19/12/2008 10:31

 
    Mona (red.)
Neida, Helenora. Nå har vi skrevet litt mer om hvem Knut Hamsun var. Kanskje vi skriver litt mer når det ikke er så travelt... Foreløpig kan du følge lenken til NRK =0)

19/12/2008 11:41

 
    Sofusa
Jeg har heller ikke hørt om Hansum før, men nå har jeg jo det. ;-D
Mitt forslag til måndens tema er en maske. En historie, novelle, dikt osv... om en maske, personen som er bak masken eller et maskeradeball.

19/12/2008 17:17

 
    Eiketreet
Jeg skjønte egentlig ikke dette,jeg... Åssen skal vi koble Hamsun opp mot månedens tema? kunne dere forklare det litt nærmere kanskje?

20/12/2008 17:14

 
    koneko
dette her blir eg heilt rysta over.
e det liksom meiningå at me ska gå å skriva tekster i heile år om Knut Hamsund,? eg vet at han e ein flinke forfatter, men akurat her føle eg meg fratatt stemmen, som om eg må lytta t ein stemme for de stemmeløse. som om eg ikkje for sagt ka eg egentlig meine, det e jo og derfor eg skrive denne kommentaren.

20/12/2008 18:02

 
    Luke Skywalker
Dette kan bli spennende :)
Er det slik at dere gir et sitat ut hver måned som vi skal skrive en tekst til eller ut av?

21/12/2008 00:44

 
    Høstrose
Det virker jo veldig bra da. Jeg har egentlig ikke lest noe av Hamsun overhode, så jeg vet ikke om jeg kommer til å bruke det. Men om prozac sier, dette er helt frivlig. Månedens tema er jo noe som man kan skrive om, og jeg syns det er flott at redaksonen setter opp et slik tema for dem som vil.


22/12/2008 08:33

 
    Mona (red.)
Les det prozac har skrevet.

Det er valgfritt om man bruke Månedens tema som inspirasjonskilde.

Ja, Høstrose. Hver måned kommer det et nytt sitat av Hamsun, og det blir satt sammen med noe dere har foreslått.
1. januar vil temaet være på plass, og da vil dere finne et sitat av Hamsun og det forslaget som det er linket opp mot. Inntil da er det bare å roe ned =0)

22/12/2008 14:01

 
    Swanel
GOD idè! Absolutt! He i grunn ikkje noko meir å sei, prozac fekk sagt ein del. :)

24/12/2008 14:21

 
    Beliar
Næmmen!
Dvs at på et vis, så er det årets tema og ikke månedens tema?
Siden tema for hele året er en person?

26/12/2008 21:40

 
    Beliar
Nei du store! Der så jeg resten når jeg leste grundigere.
Det blir på en måte et sitat som kan lese, og skrive asosiasjoner eller sånne ting.
Det kan bli hyggelig :-)

26/12/2008 21:47

 
    BlackSnow
Dette kan bli spennende. Dette fikk meg litt gira faktisk. Hamsun er en god forfatter, og han har mange gode sitater! Dette gleder jeg meg til! :)

28/12/2008 23:35

 
    The return of pur faenskap
YES! :D

29/12/2008 00:21

 
    Pernille Hoff
jeg lurer på noe, må dette sitatet være sentralt i teksten? eller kan det bare dukke opp som en liten tanke, og så ikke bli nevnt mer? må man ha mye fokus på det?

i så fall synes jeg dette er en fryktelig dårlig ide, mange kommer til å like det, joda, men like mange kommer til å synes at dette er kjedelig. å ha sitater fra en forfatter sentralt i ALLE tekstene et HELT ÅR med veldig mye fokus på dem, blir veldig fort kjedelig.

ja, det er min mening, men så er det ikke sikkert at det skal være så mye fokus på dem, i så tilfelle kan vi late som om denne kommentaren aldri fantes ;P

29/12/2008 11:18

 
    koneko
Jeg er enig med Pernille Hoff,
jeg synes også dette var ganske som hun sa, kjederlig.
vel, jeg sier ikke at knut hamsund skreiv dårlig, han skreiv bare ikke helt min stil, å da synes jeg at det er bortkasta tid og skrive en tekst som jeg egentlig bare skriver på bakgrunn av et sitat. vel, jeg fåreslår at man kan velge om man vil bruke sitatet eller ikke. da kan jo man selv bestemme om man vil bruke temaet for måneden med sitat, eller om man bare vil bruke temaet. for hva hvis temaet frister veldig, men en ikke får sitatet til og passe inn i teksten? bare forslag altså.

30/12/2008 17:51

 
    Høstrose
åå:)
Så sitatet vil også bli slått sammen med et annet tema. Ja. Det blir jo enda bedre. Jeg føler i hvert fall at jeg utvikler meg mer når jeg får skrive om et bestemt tema og når redaksjonen også setter det sammen med et sitat:)

30/12/2008 18:00

 
    Nattvindens gråt
Eg skjønna ikkje heilt "problemet" som Pernille Hofte seie. Månedens tema er jo frivillig, som andre har sagt, og ein kan sjølv skrive kva ein vil utanom temaet. Ein MÅ jo ikkje skrive frå temaet. Trur ikkje det blir kjedelig, tvert imot, veldig interessant. Knut Hamsun er jo ein uhyre fabelaktig forfattar, sitat frå både Pan og Sult kan bli meget interessant. (Og alle andre bøker selvfølgelig).
Neiånei, eg gleda meg til å lese månadens tekster utover nyåret som kjem no. BRA tiltak:D

31/12/2008 00:48

 
    Pernille Hoff
her kommer enda et spørsmål, fryktelig så mange det var av dem da.
må man i det hele tatt nevne sitatet i teksten???

03/01/2009 21:24

 
    Rrikke
Månedens tema:

Du har en gjenstand som betyr ekstra mye for det. F. eks. gullkjede du fikk til dåpen, mormors gamle briller. Du har funnet ut at denne helt spesielle gjenstanden er magisk, og kan føre deg tilbake i tid, men ikke flere ganger enn èn. Kun èn. Denne ene gangen bruker du på å orde opp i noe du angrer skikkelig på.

Fortell om hva som skjedde før og etter du ordet opp?
Hva var det du ordnet opp i?
Hva var den magiske gjenstanden?

04/01/2009 23:44

 
    koneko
eg e så enie, det hørtes spennanes ut

05/01/2009 17:02

 
    Rrikke
Kan en komme med så mange forslag til månedens tema, eller er det satt en begrensning over hvor mange hver og en kan sende inn?

05/01/2009 22:31

 
    tonje (red.)
Hei!
Jeg skal forsøke å svare på de spørsmålene som har kommet.

Pernille Hoff:
Du trenger ikke ha mye fokus på sitatet til Hamsun, du trenger heller ikke nevne det i teksten din. For noen vil det være naturlig å ha fokus på det og bruke det. For andre vil det ikke være det. Sitatene kan f.eks brukes for å sette i gang tanker og ideer.
Hvordan teksten din blir til slutt er jo opp til deg!

Rikke:
Du kan komme med så mange forslag du bare vil til månedens tema!

Litt reklame:
Jeg gleder med til årets skrive- og dramaleir som skal være på Hamarøy under åpningen av det nye Hamsunsentert. Hamsun er en omstridt forfatter - det er det ingen tvil om. Nå også her på Skrivebua.
De som vil hive seg på Hamsunåret i Skrivebua er hjertlig velkommen til det. Dere som ikke vil skal selvfølgelig slippe!
Godt nytt år til dere alle forresten!

06/01/2009 11:52

 
    Rrikke
OK. Siden det bare er å komme med forslag, gjør jeg et lite bidrag nå;

1) Ikke alle her i verden har det ikke like godt som oss i Norge. Det er mane millioner mennesker som lever under den ekstreme fattigdomsgrensen, 1 dollar (ca 7 norske kroner) til dagen. Skriv en parallellhandling eller en beskrivelse av to ungdommers hverdag. (En ungdom fra hver "verden").

2) Ta et kjent eventyr, og lag en nyhetsartikkel ut av det. Dette er en ganske morsom oppgave som definitift må prøves ut!

3) Det er vanskelig å flytte fra alle venner til ett nytt sted, med mennesker du ikke kjenner. Vanskelig er det også å begynne på en ny skole, og prøve å bli "akseptert" av de andre elevene. Skriv en novelle om ditt "nye hjemsted", og beskriv hva som skjer der.

Virker dette som noen fine månedens temaer, eller?


07/01/2009 22:39

 
    Beliar
Åååh, jeg likte det temaet med å gjøre et eventyr om til en nyhetsartikkel. Hoho :-D
Dét hadde vært moro å prøve x]

16/01/2009 13:45

 
    Lonely Chan
Et kjerlighestbrev, en hemelig beundrer,
et første kyss?

01/02/2009 20:46

 
    Unne
Månedens tema kan være: limmericks! Limmericks har ofte blitt brukt av skiskyter-speakere, og går ut på først 2 lange setninger som rimer, 2 korte som rimer og 1 lang som rimer på de to første. Henter et tilfeldig fra nettet:

En gutt og en pike fra Skreia
gikk hånd i hånd sammen i heia,
de satte seg tett
og han hvisket hett:
"Vil du ha en Big Ben ifra Freia?"

Reidar Folkedal

Rytmen og antall verseføtter på limmericks er i hvert fall sånn:
(ta) ta TAM ta ta TAM ta ta TAM (ta) (ta)
(ta) ta TAM ta ta TAM ta ta TAM (ta) (ta)
(ta) ta TAM ta ta TAM (ta) (ta)
(ta) ta TAM ta ta TAM (ta) (ta)
(ta) ta TAM ta ta TAM ta ta TAM (ta) (ta)

Nå går vinteren for fullt, og da kan vi vel være skiskyter-kommentatorer alle sammen?

-Unne


19/02/2009 15:11

 
    Astronomen
...Men det er internasjonalt astronomiår. Da synes jeg at for eksempel Mars, stjerneskudd, Karlvogna, Sirius eller planeter i vertfall kan være et månets tema? Eller kanskje teleskopet, oppfinnelsen av teleskopet, teleskopets oppdagelser eller Galileo Galilei, for det er astronomiår fordi det er 400 år siden han rettet det første teleskopet hot himmelen. Siden dere har valgt Hamsund som årets tama kan vel teleskop eller planet OSV... bli et månets tema?
Hilsen meg :-)

20/02/2009 17:12

 
    koneko
her e mitt forslag. ein tekst så e sett fra ein lege eller sykepleier sin synsvinkel, man lese jo ein heile hau om koss pasienter har det, men ikkje koss det faktisk e forde folkå så jobbe med de! eller kanskje een synsvinkel på ein av dagene, at du liksom e ein av ukedagene når du skrive?

25/02/2009 17:34

 
    katti bull
På skolen holder vi på med såkalte "seksordsnoveller" som er tekster på akkurat 6 ord som skal beskrive en opplevelse eller en hendelse. Jeg synes at månedens tema kan bli slike seksordsnoveller. Mange av de temaene vi har er dype, og krever ofte en lengre tekst, føler jeg. Jeg får aldri tid til å sette meg ned for å tenke, og så skrive. Derfor foreslår jeg seksordsnoveller. Det kan alle få til, og de er veldig morsomme å skrive. Det er dermed ikke sagt at det er lett, man må korte ned (åpenlyst) veldig mye. Også er det et pluss hvis historien er morsom, overraskende eller rørende.

Eksempler og en artikkel om slike noveller:
http://www.aftenposten.no/amagasinet/article2727527.ece

Kort oppsummert bør en seksordsnovelle inneholde:
- 6 ord, først og fremst
- En handlig. Legg merke til ordet "novelle" i seksordsnovelle. Ikke forvekls dette med et sitat (hvis dette ble vanskelig så les eksemplene for inspirasjon.)
- Et fritt valgt tema, kanskje en moral?

Utover dette står man fritt til å skrive om hva som helst... På 6 ord.

25/02/2009 20:11

 
    Maliiin
Hamsun skrev utrolig bra, og temåene så har vært så langt, har passet flott sammen med sitatene!
Tonje; Leiren i fjor var super, gleder meg til leiren i år :D

05/03/2009 16:44

 
    Beliar
Thæt stems, det ser faktisk ganske all-right ut, denne Hamsun-2009-tema-greia :-)
MEN; det er også astronomiår i år! :-O
Så dét kan være et tema :-D

05/03/2009 16:50

 
    Mona (red.)
Astronomiåret har vi bak øret, Livvy, men det må stemme med månedens sitat av Hamsun, ellers blir det jo bare rart =0)

06/03/2009 09:28

 
    Cala
Hva med et tema om musikk?
F.eks:

> Artister
> Sjangere
> Sangtekster
> En drøm om å bli musiker
> Følelser i musikk
> Følelser om musikk

osv. osv.

:D

31/03/2009 22:10

 
    Jes
Selv har jeg ikke lest noen av Hamsuns bøker, men noen av dem har likevel fanget interessen min som f. eks "Victoria". Og jeg syns at en av månedens tema skal være det samme temaet som i "Victoria", f.eks: ulykkelig kjærlighet, avstandsforelskelser, kjærlighet mellom to ulike nivåer (fattig og rik folk) eller rett og slett forbudt kjærlighet. Jeg vet ikke om noen av disse forslagene har vært månedens tema, men det var verdt et forsøk!

05/04/2009 19:46

 
    Kattepia
Dette er bare et av mine sprøe forslag;):
Jeg er veldig glad i dyr og synes det kunne vært et tema om det. For eksempel en dag på et dyrepensjonat. Kanskje dyrene klarer å komme seg ut. Kanskje de rømmer? Hva gjør de om jobber der for å få tak i dyrene? Hva sier eieren når hunden hans har rømt fra pensjonatet?
Ps: Jeg har ikke helt skjønt det med Hamsundår og de greiene der...

13/04/2009 11:01

 
    Mona (red.)
Kattepia, det har vært noe travelt etter påske, men nå skal du få svar.

Knut Hamsun regnes som en av våre viktigste forfattere gjennom tidene, både i Norge og i utlandet.

Skrivebua ønsker å markere jubileumsåret for Hamsun, og knytter derfor Månedens tema opp mot sitater hentet fra bøker han har skrevet =0)

21/04/2009 10:53

 
    Frøken Honning
Månedens tema for juni kan være:
Månen! Og hva som skjer når den kommer. Noe med månen i, uansett hvordan man formulerer det. At du er månen, at du ser på månen, at det skjer noe rundt månen osv.

Unnskyld for at denne først kom på Månedens Tema 2008, jeg så feil x)

-Ravina F.


22/05/2009 16:34

 
    Milea
Månedenstema kan være:

Noe som skjer i fremtiden, når man har kommet lengre i utviklingen enn nå. Science fiction.
Handler om at en eller flere personer reiser til verdensrommet. Til en planet eller månen. Mars, Jupiter, Månen, Saturn, osv.

Hva skjer når de er der? Er det noe farlig?


24/05/2009 17:12

 
    hoppsann
månedens tema kan være om et fantasidyr/skapning som forviller seg inn i den virkelige verden og glemmer den fantasiverden han bodde i ! :D

02/06/2009 16:30

 
    miss ladybird
Jeg syntes at måndes tema skal være kjærlighet en ordentlig kjærlighet man sitter på stranda i solnedgangen det er kjempe romantisk det syntes jeg.

04/06/2009 17:01

 
    IdaIreneVettu
Om varulver ! Kanskje om hvis du blir forvandlet til en,om du ser en , eller drømmer om en ! Det ville vært kjempe gøy! (er helt crazy etter fantasy stuffs ;D)

09/06/2009 21:14

 
    Malene12 år-digger-skrive
Kanskje neste måneds tema kunne være om: Turen til syden. Denne ene turen var helt spesiel. Det som så ut til å bli en fin syden-tur, ende opp med og bli en et farllig oppdrag/En redningaksjon/turen der du traff din første kjærlighet osv..

14/06/2009 21:17

 
    Malene12 år-digger-skrive
Foressten, jeg har enda et forslag: Et dikt. Tittelen kan være: "Ja, da var vel sommer" eller noe sånt.
Det kan være enten et dikt, eller en liten novelle eller en fortellig osv. Man må ha med ordene:
Solkrem.
is.
Solbriller.
Parasoll.
Syden.
Ferie.

Ordene kan selvfølgelig bøyes.14/06/2009 21:20

 
    Lonely Chan
Månedens tema kan vere:
Hat, misunnelse, og andre slike problemer fra skolegården?
Har noen rappet kjæresten din fra deg, er du forelsket men han/hun valgte noen andre.

Jeg vet at mitt forslag ble valgt sist jeg sendte et men det går vel ann å spørre

16/06/2009 14:42

 
    Horisonter
hmm, det er sikkert noen som har foreslått dette før, men jeg gadd ikke lese alt, så jeg bare. hva med å skrive noe med utgangspunkt i en gammel person? det kan være noe som skjer med den personen, eller et tilbakeblikk på livet til denne personen, eller denne personens tanker om det 'moderne samfunnet'. ^___^

22/06/2009 12:32

 
    Cala
Jeg syntes det hadde vært en fin måte å hedre ham på, med å ha Michael Jackson som månedens tema.
Et dikt om ham, en liten biografi, en potpurri av sangene hans, en historie om at du møter ham eller whatever. Et eller annet med Michael Jackson som tema.

R.I.P. Michael Jackson

28/06/2009 10:19

 
    Ompabop
Neste måned:

Jeg kom på en flott stiloppgave jeg fikk høre om en gang. (Ja, det er riktig; jeg fikk høre om den. Jeg har aldri fått den selv.) Den lyder som så:

Skriv en historie ut i fra din yndligssang.

...Så man velger altså sin yndligssang, setter seg ned for å lese teksten (hvis man da ikke kan den utenat) og skriver en historie med samme tema. En historie kan være både et dikt eller en novelle, så lenge det er en historie som fortelles. Man trenger ikke å binde seg slavisk til teksten, men kan dikte litt fritt ut i fra den. Hvem, når og hvorfor er f.eks. ikke alltid så bestemt i enhver sangtekst. Og selv om sangen handler for det meste om ei jente med kjærlighetssorg, må det være like lov å skrive om den samme jentas møte med sin kjærlighet som hennes sorg over den tapte.

07/07/2009 00:57

 
    painandchocolate
JA. Mizz Gullfisk sitt forslag er fantastisk! Skrive dikt/noveller utfra yndlingssangen sin, jeg kan ikke tenke meg en bedre utfordring for å være ærlig. Vedder på at det er mange på bua som er veldig lidenskapelig opptatt av musikk, som meg selv, og da er det gøy å flette inn litt av det i en annen lidenskap; skriving.
Jeg hadde i allefall blitt ekstremt begeistret om det ble månedens tema i løpet av høsten :)

07/07/2009 01:04

 
    bettia
Ja, jeg er helt enig med painandchocolate
i at Mizz Gullfisk sitt forslag er fantastisk!! Det hadde vært kjempegøy! (morsomt å se hvor ulike i (musikk)smak, skrivestil og sånn vi tross alt er..;)

07/07/2009 01:13

 
    Eiketreet
Jaaaa .-D KJempebra forslag! Det synes jeg vi burde ha i Juli. Nemlig. Eller seinere. Nemlig.
...bare at det blir litt vanskelig for meg å velge sang ^^'''
Men det går nok bra. Jeg kan alltids skrive flere.

Neidu, det var et bra forslag.

07/07/2009 10:17

 
    Eiketreet
JEG MENTE SELVFØLGELIG AUGUST!
Jeg har ikke helt innsett at det er Juli ^^''


07/07/2009 10:31

 
    Ompabop
Sommerferien går så alt for fort, Eiketreet...

07/07/2009 23:37

 
    Milea
Månedens tema:

Det er en mystisk person eller et sted, eller begge deler, noe som blir et problem.

Det kan være et mord, tyveri, noe som virker mystisk, osv..

Man velger selv om det er noen som skal løse problemet, eller om problemet blir der.

Man kan skrive dikt, novelle, eventyr, skildringer, hva man vil... :P Bare det er Mystisk :P

15/07/2009 18:29

 
    Frøken Honning
Forslag til månedens tema for September: Skogen. Enten frykt for skogen, mørket i skogen.. osv. Det kan være om en skog eller noe som skjedde i en skog. Fra alle vinkler :) Stemningen må man finne selv.
Eks: Mørk skog, ulveul eller lys skog, fuglekvitring.

16/08/2009 14:21

 
    Mona (red.)
Denne teksten er endret 19. august 2009 =0)

Det blir altså 2 alternativ til Månedens tema. Hamsunsitat pluss et forslag som dere har sendt inn.

Dere må ikke skrive rundt Månedens tema. På Skrivebua kan dere sende inn tekster uansett sjangre, så lenge du har skrevet det selv.

19/08/2009 14:47

 
    Malene12 år-digger-skrive
Kanskje månedens tema kunne være et vennskapsdikt/tekst eller et kjærlighetsdikt/tekst om noen du er veldig glad i, eller har gjort noe helt fantastisk for deg, noe du er takknemlig for?

22/08/2009 22:09

 
    Milea
Månedens tema:
Man skal skrive en tekst man skal skrive utifra enten Fjellvettreglene, eller Sjøvettreglene.
Man kan velge
- å skrive noe der reglene spiller en stor rolle
-- å gjøre reglene morsommere
--- Eller å skrive noen nye regler, f.eks. Regnværsregler.

:P

22/08/2009 22:15

 
    AuRuSt
Jeg har hørt om Knut Hamsun, men har ingen
sitater på lager :O

Månedens tema:
En tittel à la Film sugeren
Det finnes en magisk DVD spiller. Når du setter på
en film suger den deg og de som ser på inn i
filmen.
Skriv om hva som skjer når hovedpersonen blir
sugd inn i en film.

01/09/2009 14:22

 
    Mona (red.)
Vi har sitater av Knut Hamsun, så det fikser vi, Lila Fleminger =0)

Det er til alternativ 2 dere kommer med forslag, som du har gjort her =0)

01/09/2009 14:24

 
    Beliar
Heyheyhey, nå har vi om Hamsund på skolen. Den lille nazispirivippen. :-)

01/09/2009 14:26

 
    Mona (red.)
Knut Hamsun var en mangfoldig fyr. Han hjalp faktisk jøder å flykte også...

01/09/2009 14:29

 
    Beliar
Altså, han virker ikke som den aller mest hardcore formen for nazist, med tanke på at han fremstilte dansende brune damer som noe positivt. Joho, johi.

Uansett er det tekstene hans som hylles og ikke livssynet hans, så jaujappediji.

01/09/2009 14:40

 
    Mona (red.)
..., den karen...
Og et litterært geni...

Jeg har lest noen fornøyelige fortellinger av han:
"Et spøkelse" og "En Ganske Almindelig Flue Av Middels Størrelse" som jeg anbefaler.

01/09/2009 14:46

 
    AuRuSt
Forslag til Månedens Tema:
Den Store Sannheten.
Hva mener du den store sannheten er? Er det
sofaen som hersker? Er Darth Vader Lukes far?
Bare noe jeg kom på da jeg så på The Mentalist
Cx

05/09/2009 12:23

 
    Nojja
Korleis hadde verda vert utan
musikk?
Mitt forslag til månadens tema er difor:
Natta då musikken
forsvann/ då musikk vart forbode :)

Skriv ein tekst/eit dikt der musikken med eitt forsvinn, t.d. at du vaknar opp til ei grå verd der ingen har lov til å synge og spele.

Trur det kan bli nokre spennande
tekstar ut i frå dette temaet, samtidig som det kanskje blir ei lita
utfordring :D

- Nojja

09/09/2009 09:55

 
    Helenora
Jeg fikk en underlig trang til å komme med noen ideer. Og jeg må nok bare høre på hjernen, den har som oftest rett [i de fleste tilfeller].
Såå.... fooor ekseeempeeel...

Et maleri/bilde/fotografi som ble levende?
En saks man kan klippe i stykker tiden med?
En tryllekunstner med... en hatt som var magisk på ekte?
Et sagn om en ting som kan oppfylle et ønske, hva det enn skulle være, og noen personer som kjemper for å få tak i det?
En nøkkel som kunne åpne alle slags låser?
Om en død person som har kommet til det hinsidige, eller hva det nå som skjer etter Livets ende?

*Gjesp*
Jeg tror jeg skal gå å legge meg. Jupps. God natt, Bua.

16/09/2009 22:06

 
    rinadoow
Science fiction! Hvordan tror du verden er om f.eks. 200 år? Eller 500 år? Eller kanskje tusen?
Kan jo handle om enten:
* En person nå, som kanskje oppfinner tidsreising, og ender opp i framtiden?
*Eller selvfølgelig en person som lever i framtiden. Hvordan har tv-en utviklet seg videre? Finnes fortsatt demokratiet? Osv.


01/10/2009 15:18

 
    Mawara
Jeg vil støtte Helenoras forslag. Ett av dem, faktsik. Det første syntes jeg var kjempebra. Et maleri/fotografi/bile som blir levende eller ekte. Kaaanskje tegninger også kan bli levende da :3 Men jeg vil gjerne ha det som neste månedes tema :D

~ Fantasy ~

03/10/2009 14:46

 
    Silly96
Jeg bare skriver noen forslag til temaer;
-Magiskole
-Død
-roser
-sjokolade

05/10/2009 10:39

 
    Mona (red.)
Helenoras forslag passer veldig bra mht noen tanker jeg har for neste måned...

05/10/2009 11:32

 
    Helenora
Jøss :O det hade vært utrolig kult.
Men jeg har et spørsmål...
Hvorfor er det samme Hamsunsitat som i januar?

06/10/2009 15:39

 
    Mona (red.)
Jøss, hvor du følger med da... =0)

Eh, det er absolutt et veldig godt spørsmål, Helenora...
Forklaringen ligger i at vi fikk noen nye sitater siden vi ikke var helt fornøyde med de vi allerede hadde fått. Det ble ikke sjekket om det var brukt før, og for å være helt ærlig husket jeg det ikke. Sløvt, men sant.

07/10/2009 09:32

 
    H & G
Tema forslag:
1: kjendis for en dag
2. Ut av kroppen opplevelse.
3. skrive om en detektiv som skal løse et dramatisk mysterie.

Uansett elsker skrivebua, og kult at vi får være med å bestemme tema!!!

Hilsen oss!!!---

14/10/2009 15:59

 
    H & G
beklager skrivefeilen, mysterie er mysterium.

14/10/2009 16:00

 
    Ei-Vakker-Jente(13 år)
Ide til tema:

dikt/historie om vinter. Hva skjer når snøflak faller fra himlen. Hva er bra med vinter? hva er dumt? Hadde det ikke vært morsomt med et lite dikt eller en morsom historie om snø, vinter, ski og aking? sÅ MÅTTE MAN ha med disse ordene: Snø, ake, skøye, kakao, varme boller, solbrent, snøblind osv.

love Ei-Vakker-Jente<3

14/10/2009 22:15

 
    Silly96
Når vinteren kommer og alle sovner
Så sovner far, og du drar
Når vinteren kommer
Gjem deg til det blir sommer!

16/10/2009 07:47

 
    Eirathestir
jeg syns vi kan ha et tema om kjærlighet<333 elr lykke<33 det er begge ting folk bryr seg om, og alle en gang vil oppleve<3

16/10/2009 15:09

 
    Stjernøye
Teksten din skal starte med et skrik. Hva slags skrik det er kan du bestemme selv. Et jubel skrik eller et rop om hjelp. Alt er helt opp til deg.

20/10/2009 15:15

 
    Mona Liza
"Om en død person som har kommet til det hinsidige, eller hva det nå som skjer etter Livets ende?" <-- Helenora sitt eine forslag :) Denne verka litt spanandes ^^ :D

27/10/2009 14:55

 
    Tira
månedens tema:

en du kjenner er syk, og du vet ikke om hun eller han kommer til å overleve. hvordan føles det? vet personen som er syk at hun eller han ikke kommer til å leve lenger?
skriv gjerne en novelle eller en kort histore/fortelling.

det var i hvertfall min ide...

30/10/2009 17:09

 
    Janern
Månedens tema:

Om en person som får eller finner en gjenstand som har uvanlige krefter, som virker skremmende eller merkelig og som forandrer livet...
novelle eller en kort fortelling : )

15/11/2009 14:18

 
    ellinor
Månedens tema:

Du bor på gata. Hvordan klarer du deg videre? Hva opplever du? Hva synspunkt har du i denne situajsonen? Hva fordriver du tida med? Tar du stoff? (osv.) novelle eller dikt (eller hva som helst, bare du får med deg det samme innholdet).

27/11/2009 20:42

 
    Tusta!
hva med et dikt eller novelle til sin beste dyrevenn? det hadde jeg likt å skrive til min kjære kanin tøflus!


01/12/2009 16:15

 
    I'm one
Et dikt eller en novelle om hvorfor jula er spesiell for akkurat DEG
Og kanskje man mp bruke noen spesielle ord, eller starte med et ord, eller bruke en tittel som er bestemt .
. Okei, funker bare i Desember da , og det har dere vel valgt allerede , men uansett.

01/12/2009 16:43

 
    Abstract
Tiriltitti: Likte ideen din til månedens tema :)

04/12/2009 20:23

 
    Jekristo
Man kan jo ha tema om å skrive en fantasy tekst. det liker jo mange, så hvorfor ikke?


12/12/2009 22:56

 
    Carmabell
MØTE MED FADDERBARNET MITT:
Jeg syntes vi kan skrive en tekst om at jeg-personen har et fadderbarn. En dag reiser hun/han ned til fadderbarnet, etter å ha vært fadder i mange år. Møtet blir spesielt, og h*n reiser hjem med minner for livet.

Eller vi kan gjøre det motsatt: Fadderbarner kommer hjem til h*n.

Noen som syntes det hørtes bra ut?

03/01/2010 07:09

 
    Diskusjonstorget
TAKK FOR MANGE GODE FORLSAG.

NY MÅNEDENS TEMA 2010 ER OPPRETTET.

GÅ INN PÅ DEN OM DU HAR FORSLAG =0)

04/01/2010 14:44

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.