SKRIVEBUATREFF - REFERAT FRA MØTET - 12. JANUAR

Arrangørene for Skrivebuatreff 08 samlet seg til et møte lørdag, 12. Januar.
Følgende punkt ble gjennomgått:


1) Lokalet – skolen, leie, tidspunkt og lignende.
2) Fordelingen av sponsorarbeidet
3) Programmet – diverse spørsmål rundt foreløpig plan og frister for skriving av maler
4) Heftesalg, trykkerier og ”plan B”
5) Eventuelt


1. Foreløpig har vi fått et positivt svar fra Singsaker skole i Trondheim, men ingen endelig avtale har blitt inngått. En omvisning forventes før eventuelle avtaler. Lokalene skal egne seg til slike arrangement, med muligheter for overnatting, matlaging, dusjing etc. Lokaliseringen av skolen skal også være topp.
Vi har fått en pris på leie av skolen. Den er foreløpig satt til 175 kroner pr. deltaker for overnatting fra torsdag til fredag. Med et deltakerantall på 40 stykker, vil prisen på lokalet komme opp til 7000 kroner, noe som riktignok er en overkommelig pris, men som vil gi store utslag på det foreløpige budsjettet. Alfonso skal prøve å få til en bedre avtale med skolen (kanskje ned mot 5000-6000 totalt).
Foreløpig er det budsjettert med en startavgift på 250 kr pr. deltaker, i likhet med fjorårets arrangement, men på grunn av en ekstra dag i år, og mest sannsynlig økt pris på lokalene har prisen blitt foreslått økt til 350 kroner.
Lengden på arrangementet i år er satt fra fredag formiddag til søndag ettermiddag, noe som innebærer mange ekstra timer sammenlignet med fjorårets arrangement. På grunn av lang reise for mange av deltakerne leier vi lokalet fra og med torsdag, slik at de som reiser langveisfra kan få overnatte til fredag, og få med seg starten av arrangementet. Torsdagen gir også arrangørene mulighet til forberedelser i lokalet.
Dato avhenger litt av skolen, men det ser ut til å bli enten uke 26 (26. – 29. juni) eller uke 27 (3. – 6. juli). Den endelige datoen kommer på plass så snart avtalen med skolen er i boks.

2. På sponsorsida har Monshain søkt økonomisk støtte fra følgende steder:
Aktivungdom
Kulturmidlene
Trafo
Frifond
Storebrandfondet

Dessverre har det så langt bare kommet avslag fra Aktivungdom, Kulturmidlene og Storebrand. Det kan se ut som om vi sliter av å ikke være en selvstendig organisasjon.

Videre skal vi prøve å spørre etter sponsorer i Trondheimsområdet. Monshain skal utarbeide en mal for søknader om støtte fra butikker. Fristen for dette har blitt satt til søndag 20. januar. Alfonso skal i mellomtiden prøve å samle sammen Bua-medlemmer fra Trondheimsområdet til en sosial sammenkomst og en felles spørrerunde i de ulike butikkene. En mer detaljert plan rundt dette punktet vil bli utarbeidet senere.

3. Spørsmål om manuskonkurransen ble tatt opp. Foreløpig er det kommet inn få bidrag. FG-49 har tatt på seg ansvaret for å hinte om dette på Bua, samt også spørre om tekstbidrag til Skrivebuaheftene.
Nattvinden kom med forslag om å be Per Ivar Marthinsen om å skrive et lite referat fra hans besøk hos Skirvebuatreff 07, som en referanse. Alfonso skal sjekke opp dette.
Et forslag om å lete etter forfattere på forfattersentrum dukket opp. Dette prøvde vi også i fjor, og fikk da beskjed om at de ulike forfattere kom til å ta betalt for det, men det er en mulighet vi kan sjekke opp igjen. Ellers så har Skrivebua engasjert en rekke forfattere til forfatterstafetten. Det kan være en fin plass å starte. Alternativ til forfattere kan være å få noen fra et forlag til å snakke om utgivelsesprosessen.
En mal for henvendelser til forfattere skal lages av Nattvinden og gcbaby til søndag, 20. januar. Et utkast til programmet har fått en foreløpig frist til 1. februar, men med forbehold om at den kan bli forskjøvet. Det endelige programmet skal være på plass innen 1. mai.

4. På trykkerisiden ser det mørkt ut. I fjor trykket vi alt på egenhånd. Dette alternativet er utelukket i år. FG-49 har henvendt seg til en rekke trykkerier og forlag, men det har bare kommet negative tilbakemeldinger. De trykkeriene/forlag som ikke har svart har pr. i dag fått tre henvendelser fra oss. Med mindre vi får et positivt svar, kan det se mørkt ut for disse heftene.
En alternativ plan har kommet på banen. I stedet for å sette disse bidragene inn i hefter, foreslås det å selge dem separat til en billig penge (kanskje 5-10 kr). Håndskrevne dikt, trykte noveller etc. kan selges hver for seg i stedet for i et hefte. Planen forutsetter at vi kan samle en større gruppe medlemmer i påskeferien. En dato for dette blir satt når det nærmer seg.

5. Under eventuelt ble det minnet på om en bedre kommunikasjon mellom arrangørene, og viljen til å ta et initiativ.
På matsida har Alfonso vært i kontakt med personer som virker positive til å stille opp i en matkomité. Handlelister og lignende fra i fjor har vi også liggende. Med en gang datoen blir satt skal Alfonso ta kontakt med lokale kjente som kan stille opp som vakter/kokker etc. Vi oppfordrer også deltakere, med kjente/slektninger til å spørre om de kan stille opp for oss en liten periode den aktuelle helga.
En meny må utarbeides, enten av arrangørene eller av matkomiteen, eller etter et samarbeid. Foreløpig er det bare forventet at matkomiteen skal stå for lagingen av middagen og rydding og vasking etter middag.
Frokost er foreslått laget av den siste nattvakten, men slikt vil bli beskrevet nærmere på timelistene ved et senere tidspunkt.
Programkomiteen (Nattvinden og gcbaby) får også ansvaret for å lage timelista.
Alfonso skal oppdatere hjemmesida, med linker til referater, samt oppdatere kontaktlista.


Dato for et neste møte er satt til søndag, 20. januar, der malene fra Monshain og Nattvinden/gcbaby skal presenteres. Tidspunkt for møtet kommer vi tilbake til. Alfonso sender ut en innkalling i løpet av uka.


Cheers;
Alfonso – og de andre arrangørene.

SKRIVEBUATREFF   Nordland

 

    desperantkyss
ååå, jeg gleder meg utrolig mye! hadde hatt lyst å være med på sånn salg av noveller og dikt, men hvis det blir i påska kan jeg ikke - skal til syden. men supert at det har kommet i gang igjen, tror dette blir kjempebra, jeg!

13/01/2008 13:53

 
    Mona Liza
Eg har veldig lyst å vere med på buatreff, men eg får ikkje lov om det blir for dyrt, og om eg blir reisande åleine frå her eg bur / Bergensområdet... men eg kjenner jo nesten ingen her på Bua som eg har treft før....

13/01/2008 14:31

 
    SeaH.
Har kjempelyst å vere med og, om eg får lov, og om eg har tid akkurat då. Iki: me bur jo i samme fylke, så kanskje du får lov viss eg reiser? Har kjempelyst til å møte alle eg har blitt kjent med her inne<3

13/01/2008 15:31

 
    Elaht
kjempefint referat, bra å se at det skjer noe:) (...)

13/01/2008 18:39

 
    Borgen
har skikkelig lyst til å være med!! Men...bor nok litt langt unna =( Og i påska skal vi på hytta=)=(. Men jaja...får nøye meg med den fantastiske siden, da =D

13/01/2008 22:02

 
    solstikk
åh, jeg har lyst til å være med! men er muligens i italia da? uansett, synd jeg ikke fikk vært med på møtet.

13/01/2008 22:05

 
    Rust
jaa. dere er flinke, folkens! :D
åh. men, skal bryllup den femte juli. kjipt at det kanskje blir da. men det kan jo aldri passe for alle. jup.
(unnskyld at jeg ikke kunne møte opp på møtet!)

13/01/2008 22:34

 
    Tyyra
Jeg har et lite spørsmål. Tror dere at det går an å flytte treffet litt? Jeg skal til Engeland fra 28. Juni til 5./6. Juli. Det betyr at jeg kan etter 6. Juli, men så må det bli før 20. Juli. Hadde vært kult om det gikk an. ;D

14/01/2008 20:11

 
    SKRIVEBUATREFF
Tyyra: datoen for treffet er ikke satt enda, det er avhengig av når vi får lokalet. Slik det ser ut nå blir treffet enten uke 26 (26. – 29. juni) eller uke 27 (3. – 6. juli). Men det er alltid noen det ikke kommer til å passe for å det er utrolig kjipt for den som ikke kan og har lyst å være med... Tror ikke det er så stort vi kan gjøre med det, desverre.

14/01/2008 20:25

 
    Tyyra
Ok..

14/01/2008 20:49

 
    Kamee
emmee. når er det skoleslutt? i bærumakershus, lissom. om noen veit. XD

14/01/2008 22:16

 
    Nattvindens gråt
Vi slutta iallefall onsdag den 18. Men ekkje sikkert alle andre gjer da..

15/01/2008 19:52

 
    Mona Liza
thoughts2am: jo, kanskje.. men det avhenger òg av pris S: Men eg har iallefall spurt, eg får kanskje lov.. hadde vore kjempekjekt :D Men for meg passar det best 26.-29. :S

18/01/2008 15:55

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.