Historiens aller første SKRIVEBUATREFFJeg har fått en umulig oppgave. Det er riktignok en herlig oppgave, og nå som jeg har fått lov til å ta den, så kommer jeg aldri til å gi den ifra meg igjen heller. Likeså er det er oppgave som er umulig å utføre. Jeg skal nemlig skrive et lite referat fra SKRIVEBUATREFF 07, som var fullstappet av alt som heter følelser, inntrykk, minner, gleder, øyeblikk, og alt det skal jeg gjenfortelle med ord. Svart på hvitt, eller en eller en annen farge på en bakgrunn av en eller en annen, annen farge. Den var kreativ syns jeg…

Det eneste jeg hadde trengt å skrive er i grunn bare dette: Tusen takk.
Tusen takk til alle arrangørene, tusen takk til vaktene våre, tusen takk til sponsorene, tusen takk til dere som hjalp til med det dere kunne under selve arrangementet, tusen takk til alle som hadde tro på at dette ville bli noe, tusen takk til deltakerne og tusen takk for at jeg, fikk med meg historiens første buatreff i mitt, sannsynligvis siste år som medlem av Skrivebua. En kontrast som både gleder og deprimerer meg.

Og ut ifra disse to små ordene skal jeg bygge opp et referat. Det er ikke et stort utgangspunkt, du, men det er grunnmuren jeg har å jobbe med, det er følelsen jeg sitter igjen med inne i meg, og det er bare takknemlighet der, for som en av arrangørene var det ingenting som gledet mer enn å se at arrangementet ebbet ut i et vemodig farvel. Jeg så tårer, jeg så lengsel, jeg så gleden som minnene ga, og så var det tomheten som satt igjen etter at vi gikk hver vår vei. Det var godt å kjenne den, på en måte, for den vil alltid minne om båndene som knøt seg sammen, og alle de nye personlighetene som vi blei kjent med. På den andre siden representerer det sorgen. Noen av disse herlige menneskene kommer vi kanskje aldri til å se igjen. På et senere arrangement er det kanskje noen som uteblir, og den lille veien vi fikk dele
sammen endte bare der, utenfor Bjølsen Misjonshus, med en klem eller et håndtrykk, for vet vi egentlig om veiene våres krysses igjen der framme?


Men nå har vi vært sentimentale nok for en stund, og selv om den sinnsstemningen ikke er til å unngå i en sådan stund, så skal jeg prøve å holde meg til oppgaven!

Jeg må få lov til å komme med en liten innrømmelse først, og det er at selve arrangementet og mye av opplegget som deltakerne ble møtt med burde ha vært bedre planlagt. Det er ikke til å skyve under en stol at det til tider ble litt dødtid mellom det som var planlagt på forhånd. Men der kommer den kreative kraften til nytte, for alltid var det noen der som kunne dra i gang en sosial lek, en film, en sang, en tur rundt huset, og denne improvisasjonen, sammen med en løs og fin tone mellom alle sammen gjorde at ”ta-det-på-sparket”-planen knøt oss raskere sammen enn hva en stiv ”bli-kjent”-lek eller lignende hadde greid. For var det egentlig noe som var morsommere enn ”Psykolog”?


Middagen den første dagen ble forberedt av noen herlige jenter, som jobbet helt fra de kom til lokalet tidlig på fredag og helt fram til det var tid for servering, og jeg kan ikke få takket dere nok for den innsatsen. Den hjemmelagde pizzaen falt vel i smak hos noen i hvert fall, for det skal sies at det ble igjen en god del av den mengden med mat som ble tilberedt, men hei, kald pizza funka jo bra som nattmat for sultne nattvakter, nattravner, nattkråker, nattugler, nattbrøleaper og diverse andre nattdyr som visstnok syntes at det å sove ikke er noe for tenåringer. Når vi først er inne på det med nattvakter, så må jeg bare gripe anledningen til å takke mora til Thale, som ofret deler av sin egen nattesøvn til å stille opp som nattvakt i et par timer hver natt. Tusen takk, det hadde virkelig ikke gått rundt uten din hjelp!

Den første kvelden ble for det meste brukt til å bli kjent med hverandre, og takket være litt hjelp fra noen gutter som er litt mer teknisk briljante enn undertegnede, så fikk vi også opp en film på lerretet i storsalen. Ellers ble det en kveld med småprat deltakerne imellom, trasking rundt i området, og masse herlig gjødsel for god, gammel internhumor.
Og nå må jeg bare få lov til å legge til noe igjen, selv om det selvsagt er noe utenfor tema, nok en gang, men når vi først er inne på det med internhumor så må det nevnes at selv på så kort tid, så spiret det opp en masse internhumor. Det er en finfin indikasjon på samholdet som dannet seg mellom deltakerne. Enten det er snakk om ”Eg er steeerrrke…”, ”Har du sett ei sko?”, ”Alf-Marius (et flott kjælenavn, du, som noen søte jenter ”velsigna” meg med) og Jenny”, ”Johnny-boy”, eller diverse fortolkninger av bibeltekster som visstnok har gode moraler i bunn og grunn, så hadde vi det utrolig moro med hver og en av dem, og det er sannsynligvis noe vi alle kommer til å ta opp igjen ved en senere anledning (og nå er det sikkert en haug med annen internhumor som jeg ikke har plukka opp i løpet av helga).


Dag to startet, for mange, med en brå vekking. Ikke rart når enkelte av deltakerne ikke var trøtte i det hele tatt den natta, men da hjalp det forhåpentligvis godt med nybakt brød til frokost rett ifra ovnen til bakeren. Vi blei nemlig sponset med en masse brød fra ”Åpent Bakeri” i Oslo, og bedre brød enn det skal man nok lete lenge etter! Ellers kan jeg jo nevne i samme slengen at BAMA (Takk til Trygve og gcbaby!) sponset oss med flere kurver frukt og grønt, og at REMA 1000 – Tønsberg hjalp oss økonomisk!

Etter frokosten ble det også tid til en liten utflukt i den store, flotte parken som ligger rett ved Misjonshuset. Riktignok tok det litt lenger tid enn planlagt for arrangørene å få tak i ting vi kunne leke med, som volleyball, freesbe og fotball, men da det var på plass ble det tid til å løpe litt fra seg i den lille stunden med godvær som dukket opp den dagen. En takk også til Ole som stilte opp som en ekstra vakt på utflukten vår.

Middagen var taco, og det som hører med til en taco. Men før middagen ble det tid til litt leking. Det var kort mellom latteranfallene da vi lekte ”Psykolog”, og noen sære skikker blei også innført da ”Kulturforskjeller” kom på banen. Under selve middagen fikk vi også besøk av forfatteren som stilte opp for oss, Per Ivar Martinsen. Tusen, tusen takk for foredraget ditt. Det var gripende, engasjerende, vakkert, på bergensk (…) og det er sikkert en hel rekke andre adjektiv som kan beskrive den stemningen du skapte i oss. Vi var fanget fra første stund.

Den siste dagen startet med en liten overraskelse til en av deltakerne, som fylte år. Undertegnede dro fram noen av sine ”husmoregenskaper” (eller egenskaper man er nødt til å ha som enslig student) til å bake en…noe snål kake, og jeg håper at dere som sa den var god virkelig mente det! (Og jeg tar det som et stort kompliment at hele den kaka der forsvant i løpet av dagen)

Ellers blei det igjen tid til litt mer ”Psykolog” etter frokosten, men mye av dagen ble brukt til pakking og rydding av lokalet. Nok en gang en takk til dere som hjalp til med ryddinga. Det gikk så utrolig mye fortere da!


Og så er vi tilbake igjen til utgangspunktet for dette referatet, nemlig slutten, eller starten på ventetiden og lengselen etter å dele flere minner sammen med alle dere som tok turen til Oslo. Det var tungt å se dere forsvinne én etter én, men det gledet å se at det ikke var noen sure miner der, dere var bare slitne etter en lang helg med så utrolig mange inntrykk som ventet på å bli sortert og vurdert, og kanskje til og med skrevet ned.

Det begynner å nærme seg slutten på dette lille referatet her, men jeg vil benytte anledningen til å komme med et lite ønske, eller kanskje det er et lite ønske til også.

Jeg håper inderlig på å få inn bilder som dere har tatt i løpet av helga. Det å se på bilder senere er på en måte halve festen, og vi arrangører har et sterkt ønske om å slenge opp bildene på hjemmesida vår, slik at alle får se at det hele var en realitet, og for at de som av ulike årsaker ikke kunne komme, også får ta del i en del av det som skjedde.

Nå vil jeg også komme med en liten kommentar til de av dere som ikke kunne komme:
Jeg føler med dere, virkelig, for det er nærmest ubeskrivelig hvor utrolig fint dette arrangementet ble, og jeg håper at det kommer senere arrangement, og at dere får anledningen til å delta da!
Og så til de av dere som ikke ville komme:
Synd… For dere aner ikke hva dere har gått glipp av! Men nå er den skumle ”første gang” unnagjort, og vi håper jo at det blir en ”annen gang” også!
Men likevel, så får det bli med denne magre trøsten, for det er INGENTING som er som ”første gang”, uansett hva det gjelder, og denne første gangen kommer vi alle til å huske.

Og så til mitt andre, lille ønske:
Jeg håper veldig på at det blir flere treff framover, for vi har nå vist overfor alle at det lar seg gjøre, det er mulig for oss å arrangere et treff. Vi har også opplevd samholdet mellom medlemmene av Skrivebua. Det bare MÅ bli en neste gang, og jeg tør påstå at det er mange, mange flere som deler det samme ønske som meg. La meg også få være egoistisk et lite øyeblikk. Når tida kommer for et neste treff, så håper jeg at jeg får vært med på en eller en annen måte, selv om jeg blir ”Bua-pensjonist” en gang den kommende våren.

Jeg runder nå av referatet slik jeg startet det, med et Tusen takk, nok en gang, til alle sammen som delte denne fantastiske helga på Bjølsen. Jeg savner dere allerede, men heldigvis vil jeg alltid ha minnene jeg kan se tilbake på, og minner er herlige…


Vi sees igjen, mine venner…- Alfonso (Alf-Marius for en helg)
- og de andre arrangørene
PS 1: Er det noen som kan tenke seg å arrangere noe slikt til en annen gang? Da er det på tide å begynne å samle troppene allerede nå! (Og vi stiller gjerne med hint og tips)
PS 2: Vil du lese referatet med bilder, eller bare se på alle de andre bildene som er lagt ut fra treffet er det bare å klikke seg inn på hjemmesiden vår: www.piczo.com/skrivebuatreff.

SKRIVEBUATREFF   Nordland

 

    Solnedgang
faen altså, hadde sykt lyst til å dra, men ja, funket dårlig det. Bra dåkkar hadde det utrolig kjekt i alle fall! =D Håper også det blir en nestegang!

07/08/2007 20:39

 
    Phantoma
helt enig med Christi Elin! skulle så gjerne vært der.. håper det blir en neste gang altså!! :D

07/08/2007 20:57

 
    Elaht
Mm, dere burde virkelig vært der! Men synd det ikke gikk for dere... dere gikk virkelig glipp av noe!=) dere får være med neste gang da ;D

07/08/2007 20:59

 
    MaChie
jøsses, dere må !

07/08/2007 22:35

 
    SeaH.
hadde veldig lyst å reise, men var på landskytterstevnet akkurat den helga. Derfor må de heilt klart gjere dette til neste år og, sånn at eg og kan komme. Men kanskje det går ann å arrangere det ein stad midt i landet, for det er langt å reise for meg til Oslo, men enda lenger for dei som bur endal lenger nord igjen. Då blir det kanskje fleire som kan komme.

07/08/2007 23:32

 
    hverdagspoeten
Alt for buatreff! Og psygologlek;)

08/08/2007 08:58

 
    tonje (red.)
Gratulerer med vel overstått Skrivebuatreff! Det er veldig hyggelig å lese at det var så vellykket! Dere er kjempedyktige til å planlegge, organisere og gjennomføre. Smile over hele fjeset =0) Mona, Medred.

10/08/2007 13:51

 
    Kamee
hendene mine er helt daue etter alle pizzadeigene ingrid og jeg måtte lage. >< men det var gøy. bibelboka er et fint minne. ^^ alt var jo et fint minne, yeah ! flosshatter er fine. :)

10/08/2007 14:00

 
    tonje (red.)
Ja Kamee, det er litt av en jobb dere har gjort! =0) Bra referat!
Psst, lest mail fra meg? Mona, Medred.

10/08/2007 14:18

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.