SKRIVEBUATREFF - REFERAT FRA MØTET - 10. JUNI

Det ble holdt et MSN-møte i dag, søndag 10. juni. Oppmøtet var slapt, og det er nesten deprimerende å si ”som vanlig”!

Jeg vil bare starte dette referatet med en liten kommentar:
Til dere andre som har tatt på dere et ansvar som arrangører, dette er fjerde, eller femte gang vi prøver å skrape sammen alle for et slikt møte, og vi har måttet avlyse så mange ganger på grunn av manglende oppmøte at vi følte at vi måtte få noe ut av dagens møte, selv med veldig få oppmøtte!
DETTE HOLDER IKKE! Kort og godt!
Når vi først har gått sammen om å arrangere noe, så er vi avhengige av at vi kan stole på hverandre, at ting blir gjort, at avtaler holdes og at det er et engasjement der! Hvor ble alt av?
Jeg er klar over at det til tider har vært kort varsel til disse møtene, men denne gang ble det sendt ut innkalling en hel uke i forveien. Ytterst få har meldt ifra om at de ikke kunne komme, mens resten muligens har fortrengt hele greia.
Jeg liker ikke å være kritisk, og heller ikke å virke sur og grinete, men forstå at det er vanvittig frustrerende å hele tida ikke vite 1) hvorfor folk ikke kommer, 2) om dere kommer senere, 3) om vi bare skal vedta noe uten å ha diskutert det sammen og 4) om dere i det hele tatt bryr dere. (Og det synes på referatet fra dagens møte at mye ble hemmet av nettopp dette)
Det er ikke en lett oppgave vi har tatt på oss, vi må jobbe sammen for å få det til, så lov meg skjerpings heretter, for slik som det her kan det nemlig ikke fortsette!Men over til referatet, her er saklista:
1) Orientering om hva som har skjedd (med spørsmål fra oppmøtte)
2) Invitasjon til forfattere
3) Programmet
4) Fellesreise
5) Trege påmeldinger
6) Eventuelt


1. Vi har ikke fått svar fra flere sponsorer, selv etter innsatsen til gjengen i Lillehammer har det ikke dukket opp noe nytt på den fronten, annet enn at Bama har lovet å sponse oss med frukt og grønt. I den anledning trenger de en pekepinn på hvor mye vi trenger i løpet av treffet. Dette må avtales senere arrangørene imellom, og da spesielt i matkomiteen. Det kan vel også tenkes at de har lyst til å få opp logoen på hjemmesidene våre.
Av inntekter så ser økonomien ut til å gå bra, både fra heftesalgene (tusen takk til dere som har bidratt!) og fra påmeldingene. Vi etterlyser imidlertid fremdeles sponsinga fra REMA 1000 – Tønsberg, og ber den aktuelle arrangøren om å ta kontakt. Det har også blitt sendt ut hefter til potensielle selgere som ikke har gitt svar etter å ha mottatt dem, og vi lurer på hvordan det ligger an der. Undertegnede kan ta og spørre litt rundt.

2. Vi håper på at flere forfattere vil komme og kaste glans over treffet vårt, men det viser seg at det der vanskelig å komme i kontakt med dem. Selv har jeg fått mailkontakt nå med Per Ivar Marthinsen, som har lovet å gi oss tilbakemelding i løpet av uka som kommer. Nattvindens gråt skal prøve å gjenoppta kontakten med Olaug Nilssen. Det ble foreslått å spre oppgaven litt rundt. Nattvindens gråt kommer til å sende ut en mail til arrangørene, med en konkret oppgave angående forfattere. Det har blitt skrevet ”maler” som kan sendes ut, så oppgaven kommer nok til å dreie seg om å finne kontaktinfo.
Nattvindens gråt skal også ta kontakt med en organisasjon som spesielt tar seg av forfattere og forfatterjobber. I tillegg har eks-medlem Sweet miss Monshain sagt seg villig til å kontakte forlag for å komme i kontakt med potensielle gjester, tusen takk for det!
Det bør likevel diskuteres hva det er forfattere skal gjøre på treffet, noe som fører oss til neste punkt.

3. Vi søker fremdeles programkomiteen for det redigerte programmet som skal stå på nettsidene våre.
Det var ikke lett å diskutere noe omkring dette temaet, da ingen i den komiteen var til stedet, og at vi heller ikke hadde et utgangspunkt å diskutere.

4. Når det kommer til fellesreisen, noe som også går under temaet, ”program”, så må vi åpenbart fastsette noen tidspunkt snart. Hele veien har vi informert om at tidspunktet er et foreløpig tidspunkt, noe som betyr at vi komme opp med noen konkrete tidspunkt snart. Av alle som er registrert som påmeldt til nå er det ingen utenom reiseleder, ElinAlex som skal via Gardemoen, så det kan se ut til at det bare blir arrangert fellesreise fra Oslo S, med mindre det dukker opp et behov for reise fra flyplassen. I den anledning ble det foreslått at starttidspunktet for treffet skulle skyves fram, da en ikke lenger trenger å vente på gruppereisende fra Gardemoen. Dette følte vi måtte diskuteres mer arrangørene imellom før noe endelig blir vedtatt.

5. Det har i den senere tid kommet inn henvendelser på forumene på hjemmesida om vi kan ta imot sene påmeldinger. Først og fremst syns vi at det vil være litt urettferdig, i og med at det faktisk ble satt en frist, og at det faktisk var en hel måned for folk å melde seg på. Dermed bør det være en god unnskyldning for å ikke ha meldt seg på tidligere. Likevel er det rom for unntak, så sene påmeldinger kan sendes til mailen som finnes under hjemmesida, men vi varsler om at hver sak kommer til å bli gjennomgått, det kan komme avslag, og det vil bli lagt inn visse betingelser for dere som får godkjent påmeldingen.

6. Under eventuelt ble det tatt opp et punkt. Det er angående komiteene. Det ble foreslått å utnevne en hovedansvarlig i hver komité som har oversikten over hva som skjer innenfor hvert felt. Mange misforståelser har skjedd på grunn av manglende oversikt og kommunikasjon innad i komiteene, og det har til tider vært vanskelig å vite hva det er komiteene har kommet fram til. Kanskje er det aktuelt å utnevne komiteene på nytt (muligens også opprette nye komiteer), men vi må vite hvem som kan tenke seg å ta på seg et slikt ansvar.


Det er igrunn veldig mye mer vi burde ha tatt opp, og veldig masse som er nødt til å komme i boks rimelig kjapt, så jeg ber dere som har meldt dere som arrangører, om å være så snill å vise litt mer engasjement i dette her. Vi ville alle ha treff, nå får vi til et treff, men vi trenger en siste innsats ifra alle sammen!
Skravles på neste møte (?)Cheers;

Alfonso – og de andre arrangørene

SKRIVEBUATREFF   Nordland

 

    Elaht
Er veldig, veldig, veldig, veldig, VELDIG lei for at jeg ikke kunne komme i dag! Men jeg sendte mail til deg, Alfonso. Dog noe sent, men jeg sendte og sa fra hvorfor jeg ikke kunne komme. Må skaffe meg briller!:@ som sagt; veldig lei for at jeg ikke kunne komme.

10/06/2007 23:37

 
    Kamee
Affe, sorry, jeg kunne ikke komme, men jeg hadde en grunn! Jeg var på fotballcup i Bø.. x]
Jeg kan muligens prøve å få tak i Jo Nesbøe, fordi jeg kjenner niesene hans, men det er bare om jeg tørr. :)

11/06/2007 08:26

 
    Tustehue
Kamee, jeg har forsøkt å få tak i han, men fikk beskjed om at han ikke var ledig den helga. Det er sikker ikke farlig om du spørr en gang til, litt direkte. men det kan jo hende det blir som masing, bare sier det.

11/06/2007 12:00

 
    Solnedgang
Eg er også utrolig lei meg for at eg ikkje kom, hadde tenkt, hadde til og med på alarm, men noe skar seg, det var ikkje forventet, men eg måtte ordne opp i noe.. Også tenkte eg at det ikkje kunne vere så viktig for meg å vere på møtet når eg alikavell ikkje får dra dit.. Men eg tok nok feil der ja, og eg har utrolig dårlig samvittighet over det, men som sagt noe kom i veien og eg var nødt til å ordne opp i det.. Men eg er med i programkomiteen så vidt eg husker, og vi må nesten ha et møte der om det i hele tatt skal bli noe videre utviklet program.. Men gi meg beskjed om det er noen som skal arrangere ett møte der, for visst ikkje så kan eg prøve, selv om eg ikkje er helt sikker på alle som er med i den.

11/06/2007 12:03

 
    Camz
Hei, flott med flere tekster fra SKRIVEBUATREFF-profilen, selv om dette kanskje ikke var det mest gledeligste ;] Vil bare i den forstand si at nå har moren min betalt, bare sånn at det er i orden? Bra saker dette^^

11/06/2007 14:14

 
    Nattfall
Heisann, jeg er også lei meg for at jeg ikke kunne komme, men du veit vel grunnen. Det er en del som skjer for tida, men når ferien kommer har jeg masse fritid! Skal sette alle kluter til for å dukke opp på neste møte, lover, lover, lover. Kan også prøve å få kontakt med noen forfattere.

11/06/2007 20:50

 
    Alfonso
Jeg håper nå at alle som ikke var på møtet får med seg referatet her i det minste, og helst også referat fra tidligere møter. Som sagt, så er det enkelte ting som må på plass snart.

Håper jeg ikke virket bare sur og grinete i referatet her, men jeg vil, og jeg er sikker på at alle vil, at treffet skal bli så bra som mulig, og da kreves det litt engasjement og enda litt mer av den flotte "stå-på"-viljen vi hadde helt i starten! =:)

Men jeg har trua på at det blir bra til slutt, klart det blir bra!!

11/06/2007 22:12

 
    Nattvindens gråt
Alfonso, det må du no meine, du som burkar to utropstegn etterkvarandre:)

Nei, men eg har trua eg og, eit godt referat og eg skal gjere det eg har fått beskjed om, ettersom eg har fri for dagen har eg prima med tid:)

12/06/2007 11:35

 
    Nattvindens gråt
Sånn, no har eg sendt avgårde mail til Olaug, også tenkte eg at eg skulle surfe rundt for å finne ut litt meir:)

12/06/2007 11:58

 
    Nattvindens gråt
Hm, den sida eg snakka om fatt eg att no, men eg trur ikkje det mogleg å prøve å booke kva som helst, det er eit parnership firma og dei er berre i kontakt med noken få, og helst berre musikkfolk ser eg. Dessverre, litt dumt. Men kan sjå om eg ikkje finn noko anna.

12/06/2007 12:30

 
    Alfonso
Kan nevnte at jeg har satt eks-medlem Monshain på å kontakte noen forlag, og hun kom med forslaget om at ikke bare spørre forfattere, men også de som jobber i forlaget, de ulike forfattere hun søker etter har også blitt bedt om å ta hver sin del av utgivelsesprosessen, slik at alle ikke bare gjentar seg selv. I tillegg kom forslaget om å be en psykolog komme og fortelle litt om de mentale sidene ved å skrive. Det gjenstår å se hvor vi får napp hen, men tiltaket er jo herlig, så tusen takk, nok en gang for engasjementet!

Apropos, så kom hun også med ideer om andre ting, som vi burde ta litt mer "internt" =:P

12/06/2007 12:39

 
    Nattvindens gråt
Ok, høyrast tipp toppers ut. Du får berre logge deg på msn i løpet av dagen. *kremt*

12/06/2007 12:41

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.