SKRIVEBUATREFF - REFERAT FRA MSN-MØTE 30.MARS

Referat fra msn-møte om skrivebuatreffet – 30 Mars 2007.

Sakliste:

Vi hadde vel ingen egentlig sakliste før møtet, men dette dukket opp undervegs:
1.Skrivebuaheftene. Hvordan ligger det ann med printinga, hvem er med og selger og når skal det skje, når møtes vi?
2.Forfattersvar
3.Søking om ulike midler hos forskjellige sponsorer
4.Kontakt med lokalaviser
5.Vakter
6.Diverse

1.punkt: Som dere forhåpentligvis har fått med dere er heftene nå fullstendig ferdiglagde, med tekst, layout og framside. (Framsidelayouten kan du finne linken til fra forrige referat). Så har vi fått fantastisk utseende på tre ulike hefter. (Dikt, novelle og utdrag fra historier – til dere som måtte nøle). Det som skjer nå er at heftene har gått i trykken, og sålangt er det blitt produsert ett del hefter fra iallefall Alfonso sin side, jeg tror at han sålangt har fått trykt ut 16 hefter, men skal trykke litt mer før han tar turen til Oslo. Videre prøver jeg å få printa ut en del hefter men har litt tekniske problemer fortida, men jeg prøver å få ordna opp i det før jeg selv drar til Oslo. Dancer har sagt seg villig til å kopiere ut en del hefter hos jobben til sin mor, og videre har Akima sagt ja til å kopiere ut ett par. Likevel, så kan det bli trykt langt flere hefter, husk at pengene går til inntekt til skrivebuatreffet, og penger er viktig for at det skal bli ett treff, så ikke nøl om du har mulighet til å printe ett hefte eller flere og levere det til oss, sånn at vi får solgt det til uka. Har du mulighet til akkurat det så ta kontakt med mailadressa mi som står ned lenger i referatet, så kan jeg sende dokumentet til deg.

Vi skal selge utafor hovudbibloteket til Deichman;

Disse datoene:
Mandag 2.April
Tysdag 3.April
Onsdag 4.April

Med andre ord; til uka som kommer. Sålangt er vi bare ett par stykk som skal selge; det er følgende:

Dancer
Alfonso
gcbaby
Nattvindens gråt (meg)
Dragonssss
Mr. Random (Kanskje)
Akima

men om du har anledning og veldig lyst til å være med så tar vi deg imot med åpne armer. Man kan også si at dette blir ett nesten lite uformelt skrivebuamøte, og det blirikke bare slit og strev, men litt morro og muligheter til trivialiteter iblandt. Men vi kunne sikkert trengt flere som kunne ha stilt opp på en Onsdag, siden Akima og Dancer ikke kan da.

Vi har enda ikke satt opp noen tidspunkt for selgingen, men vi skal finne ett tidspunkt å møtes på mandag (Vi planlegger å møtes på Nationaltheateret). Videre har vi ikke tenkt så langt, men vi regner med å være der på dagtid når butikken er åpne. Så om du som leser dette er i Oslo på den tida så kan du ta deg en tur iallefall til oss og spytte noen kroner til ett godt formål.

Apropos det har vi ikke funnet ett eksakt beløp for hvert hefte, men vi tror det kommer til å ligge på sånn ca 40 – 50 kr, men det er ikke diskutert helt enda.

Vi prøver først å fremst å selge heftene i Oslo nå til uka, men om det blir en suksees og det er gode forutsetninger for å selge mer, er det selvfølgelig mulig å få solgt andre plasser, om det skulle være ønske om det. Om det er noen buamedlemmer som kan samle en liten gjeng f.eks i Hordaland hadde jo det vært supert. (Vi har prøvd å samle en liten gjeng i Bergensområdet, men det gikk dårlig.) Men dette ser vi altså ann, først får vi se hvordan det går i Oslo.

2. punkt; Vi veit ikke helt hvordan det ligger ann med eventuell forfatterbesøk, det eineste vi veit sikkert er at Bror Eeg kommer. Det er kommet en del avslag, men de fleste som har spurt har ikke fått noe svar enda. Jeg sjølv har fått ett kanskje fra Olaug Nilssen, hun virker positiv til forespørselet, men veit ikke enda om hun har anledning til å komme. Nå går vi ut og etterlyser dere som har sendt rundt mailer og lurer på om noen av dere har fått svar? Dere kan eventuell kontakte meg på e-posten som ligger nederst i referatet.

Og selvfølgelig, det er fortsatt mulig å spørre forfattere om de vil komme på treffet, hvis du har en favorittforfatter så du gjerne vil skal komme så er det berre å skrive en småsjarmerende forespørsel, men før du gjør det må du spørre meg om ikke forfatteren allerede er spurt, sånn at det ikke blir rot:)

3.punkt; Så var det sponsorer og slikt. Denne uka har ElinAlex gjort en glimrende jobb, hun har ringt rundt og sendt forespørsler hos diverse firmaer og forhørt seg om ulike typer sponsorer, her er ei liste over det hun har gjort: (Og for en innsats!!)

Sitert rett fra ElinAlex:

- "nice deal og abpromotion - begge selskapene driver med t-skjorter med trykk, spurt om å bli sponset med t-skjorter"


"steamdusj.com - ex'en til søster, han har sponset fotballag etc tidligere åpent bakeri as og baker hansen as - om mulighet for sponsing av brød annerledes brød og cirkus - prøver å få sponset oss et måltid da dem driver med catering"


"kommunalbanken og handelsbanken - banker har alltid penger:D"

Det er også sendt en mail til både Gilde og Tine, så nå får vi bare krysse fingrene for at vi blir sponsa fra noen av de.

Vi vil gjerne forsette med å spørre flere sponsorer, sånn at vi er sikre på at vi får noen. Så veit du om lignende firmare og slikt som ElinAlex har funnet så er det bare å spørre å vei, det hjelper lang på vei. Sjølv om det er usannsynelig at det firmaet vil hjelpe så skader aldri ett spørsmål, det kan jo komme overaskelser.

Jeg sjølv har tenkt å undersøke litt rundt for å se om jeg finner mulige sponsorer, det er jo blandt annet kommet opp forslag om at Cappelen kan støtte forfatterbesøkene som eventuell ville komme.
Jeg skal også undersøke om det finnes flere fond vi kan søke om, viss du veit om noen som kan være aktuelle, så hadde det vært fint om du hadde kontaktet meg.

4.punkt; Vi prøver stadig å kontakte ulike aviser for å spalteplass sånn at vi kan fortelle omverden hva vi holder på med, og eventuell bli sponsa. Jeg er ikke helt oppdatert på hvordan det ligger ann sålangt, men Aftenposten er ett alterantiv, men de trenger mer informasjon før de kan si gi ett positivt svar, så der har vi noe å jobbe med. Videre har jeg sagt tidligere at jeg skal ta kontakt med lokalavisa mi. Jeg beklager at jeg ikke har fått gjort det enda, men jeg skal prøve å gjøre det så fort som mulig. Så får vi se hvordan det går. Er det noen som kunne tenke seg å kontakte lokalaviser, prøve å få spalteplass i sin kommune, fylket? Da er det bare å kaste seg uti.

5.punkt; Vaktene ser ikke ut til å gå særlig framover. Vi har riktignok fått en sikker vakt til, og med rask og enkel hovudregning kan vi komme fram til at vi bare har to sikre vakter, og får vi ikke flere får vi problemer, ja faktisk så risikerer vi at det ikke blir noe treff. Derfor er det nok en gang viktig at dere tenker spesielt på dette med vakter, om dere kjenner noen som kunne stille opp under skrivebuatreffet som skal være helga den 27-29 juli. Noen i det heletatt som kunne stilt opp i en time eller noe sånt, for jo flere det er, dess mindre blir det for en vakt. Så her er det bare å fortsette å lete, for viss ikke kan vi risikere å ikke få ett treff. Så det er viktig at dere som ikke er i komiteen også hjelper oss på det punktet, for det ser ut til å være det største problemet til nå.

Ellers så er det sikkert småting som kan nevnes, men jeg kommer ikke på noe mer. Det er sikkert masse dere lurer på, men tidligere referat er til god hjelp. Ellers er min gode mail også en gylden mulighet for å spørr, jeg svarer på alle dumme spørsmål:)

Til da, se om ikke en og hver av dere kan tenke over det som står her og se om dere ikke kunne hjulpet på ett eller annet vis. Det er bare å kaste seg uti, for da er det jo mer sannsynelig at treffet virkelig blir.

Men det ser positivt ut, det er bare ett par ting som enda må fiksest.

Kontakt meg på: Skokkeli_munke@hotmail.com

Så snakkes vi sikkert snart folkens, hold dere oppdatert og kommenter masse!

Mvh Nattvindens gråt og de andre arrangørene.

SKRIVEBUATREFF   Nordland

 

    Alfonso
Toppers referat, fra et nokså rotete møte, kan man si =:P
Flott at vi er et par stykker ihvertfall som kan selge sammen i Oslo! Er du på ferie i Oslo eller no sånt så hadde det vært koselig om du stakk innom en tur ihvertfall =:)

30/03/2007 23:17

 
    Rocky
Humhum, dette ser jo supert ut :] Men dere må selge hefter utenfor Deichman 5. april ogsåå! For da kan jeg stikke ned en tur og hilse på dere. Bor rett ovenfor hoveddeichman omtrent :D Jeg skulle gjerne hjulpa med å selge hefter, men jeg er borte fram til onsdag. Så derfor ><

30/03/2007 23:18

 
    Rocky
dere måmåmåmåmååå 5. april. eller så kommer jeg og tar dere :'D

30/03/2007 23:33

 
    Kick
Bare sånn, så kan det hende at jeg ikke kan selge på onsdagen.. For da tror jeg kanskje at jeg blir tvunget opp på hytta.. *bææh* Men jeg kan i hvert fall mandag og tirsdag helt sikkert=) Også, hvis jeg skal printe, så går det helt fint, men da må jeg ha noe å printe ført^^ jaja.. fint referat.. Hvorfor jeg ikke var med på møtet vet jeg ikke.. Antageligvis var jeg ikke klar over det..^^

31/03/2007 11:08

 
    ElinAlex
Flott referat:)

var desverre på jobb når møtet var. men fikk sendt masse masse mailer på kvelden:D vi SKAL klare å bli sponsa med noe *glise*


31/03/2007 12:11

 
    Nattvindens gråt
Supert med all innsatsen folkens. Dragonsss, kan jeg få mailen din sånn at jeg kan sende det du kan printe? Send ein mail til meg med mailadressa som står nedertst:)

31/03/2007 12:21

 
    Nattfall
Unnskyld, unnskyld, unnskyld, jeg glemte hele greia! Det streifa meg overhodet ikke at det var treff, ellers skulle jeg så gjerne ha kommet. Heldigvis ser det ut til at dere greide dere bra uten meg, og fikk kommet fram til en god del.
Eva, vi skal ikke ta oss en tur innom Drammens Tidende når du kommer og høre om de vil gi oss noe spalteplass, da?;)

31/03/2007 14:22

 
    Nattvindens gråt
Jeg likte ideen din Kristine, vi tar med oss ett hefte hvert og spaserer rett inn som verdensvante stjerner.. kniiis, men det hadde jo forsåvidt godt an, eller hva?:)

31/03/2007 15:19

 
    Nattfall
Ja, nettopp! Nå aner jeg ikke åssen man spør om sånt, men det er jo lov å prøve seg. Det er ca. 2,5 km til nærmeste bussholdeplass, og det er jo overkommelig. Vi kan jo kanskje ta oss en tur på mandag eller tirsdag etter at vi har vært i Oslo?

31/03/2007 15:42

 
    Nattvindens gråt
Ja, det høres rimelig ut for min del. =) Hehe, for meg er det samme hva vi gjør, tehe har ingen andre planer en det du setter opp til..


31/03/2007 17:36

 
    Nattvindens gråt
Vi som skal selge møtes halv elve mandag, ved den runde fontenen som ligger i nærheten av Nationaltheateret:)

31/03/2007 19:10

 
    Dancer
Helt supert^^ Jeg kan skrive ut, hvor mange?

01/04/2007 08:54

 
    Alfonso
Det er ikke lett å si et eksakt antall, siden det er fryktelig mye... Jeg har skrevet ut 10 hefter av hver, og til sammen ble det rundt 1000 sider liksom. Skriv ut det du greier, så hjelper det i massevis ; )
Da sees vi imorgen! =:)

01/04/2007 09:32

 
    Dancer
Mennehh... *mase* skal vi liksom skrive ut i hefteform eller bare stifte? ^^

01/04/2007 09:45

 
    hurricane
kjmpe flott referat og fin innsats...01/04/2007 11:02

 
    Nattfall
Dancer? Bare lurer på noe... skal du selge i Bergen eller Oslo?

01/04/2007 15:48

 
    Dancer
I Oslo^^ Hvordan det?

01/04/2007 17:21

 
    Nattvindens gråt
Vi fikk solgt femten hefter idag. Yay=)

Tehe... ^^
*glise*
Og imorgen blir det bedre:)

02/04/2007 17:59

 
    Nattvindens gråt
til intresserte. Vi fikk solgt 47 hefter i Oslo i alt, og det er ingen dårlig antall:)
så det ble skikkelig bra:D

05/04/2007 14:35

 
    Rust
47 hefter er bra jobba :D

08/04/2007 18:13

 
    Nattvindens gråt
Ja ^^, Det synes jeg og..

08/04/2007 19:52

 
    desperantkyss
det her er et flott opplegg! det eneste jeg reagerte litt på, var at det hadde lite med skriving å gjøre :S forfatterbesøk, hurra, men jeg trodde vi skulle skrive sammen eller et eller annet sånt :P vet ikke helt, jeg :D

11/04/2007 18:24

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.