SKRIVEBUATREFF - REFERAT FRA MØTET - 26. MARS

Møtets sakliste, mandag, 26. mars.

1. Heftene
2. Vakter
3. Påmelding
4. Penger/sponsorer
5. Programkomiteen og opprettelse av andre komiteer
6. EventueltToppers folkens! Selv på så kort varsel greide vi å samle sammen en del mennesker. Her kommer det et lite referat fra møtet:


1. Heftene: Det virker som om heftene er klare, og den siste finpussen på layouten er i ferd med å komme i mål hos XaphaniA. Heftene kommer til å gå i trykken før helga som kommer, men foreløpig holder vi igjen litt på grunn av eventuelle sponsorer som vil ha gratis reklame i disse heftene (se under pkt 4). Når heftene må være ferdige hos dere andre printere har jeg ikke helt oversikten over, men si ifra så fort som mulig!

Av alle som kan selge er det kommet en foreløpig liste:

Nattvindens gråt
gcbaby
Alfonso
Akima
Dancer (kanskje)
Dragonsss(kanskje)

Det er bare koselig hvis flere har anledning til å bli med på dette lille ”treffet” for å skrape sammen penger til selve treffet i sommer. Dette salget skjer i Oslo, 2. 3. og 4. april, en eller flere av disse dagene. Hvis det er flere som kan bli med, så setter vi pris på om dere kan hjelpe til med å printe også. Send oss i så fall en mail rimelig kjapt! Allerede har Dragonsss sagt at det er muligheter for at hun kan få printet opp noen opplag.

Sted for salget av disse heftene. Her står vi igrunn litt fast ennå. ElinAlex har ringt til Oslo S. Bra jobba! Vi har likevel ikke kommet fram til et svar fra den fronten, så om vi får lov til å selge der eller ikke er ennå ikke avklart. Andre steder har blitt foreslått, blant dem Oslo City, Byporten, Karl Johan og et kjøpesenter på Bygdøy. Av disse har Akima tatt på seg ansvaret for å høre med Byporten, og Kamee skal høre med Bygdøy. Er det noen som vil sjekke opp de andre så setter vi pris på det.

Dette er med tanke på påsken, men det er selvsagt ingenting i veien for at man kan selge hefter helt fram til sommerferien, og andre steder enn i Oslo, men et felles samlingssted for inntektene, samt utsendelse av hefter til de ulike delene av landet er ennå i avklart pr i dag, så arrangørene kan ikke svare på om vi kommer til å sende hefter ut ennå. Alternativt kan dere printe ut selv. Dette kommer vi nok tilbake til. Blant annet så har Sabrina sagt seg villig til å selge med noen venninner i Kongsvik. Andre forslag omhandler blant annet å engasjere en privateid butikk.


2. Vakter. Foruten meg selv, som er over 18, så er det bare faren til gcbaby som er den eneste sikre vakten. Vi er klar over at dette er et følsomt punkt for mange, for de fleste greier ikke tanken på å ha en forelder eller en annen bekjent tilstedet under treffet, men vedkommende trenger ikke være der HELE tiden. Hvis vi får med oss 20 stykker som alle kan være der i noen timer hver dag, så dekker vi det kravet fra lokalet om å ha voksne der hele tiden.

Altså, vi har forståelse for at mange ikke vil ha foreldrene sine der, men det kommer ikke til å bli noe treff med mindre det er nok vakter som stiller opp! For mange er det også en forsikring for foreldrene.

Silje/Skorpionjenta har sagt at hun garantert får med seg en vakt, men dette er som sagt kun et løfte foreløpig. Det er mange som har spurt rundt til nå. Både av norsklæreren, tidligere dirigenter, bibliotekarer og lignende, og det er kjempeflott! Vi har ikke fått mange svar ennå, og for dem er det kanskje også vanskelig å si med sikkerhet om de har anledning å stille opp. Spør derfor folk dere kjenner veldig godt!


3. Påmelding. Lokalet, Bjølsen Misjonshus er vel nesten i boks. Det mangler ennå litt papirarbeid, men en skriftlig søknad er allerede på vei til Oslo, og vi regner med at det er i boks i løpet av kort tid. Selv skal jeg også ta en titt på det lokalet i påsken, så påmeldingen kommer tidligst til å skje etter påske. Det kan likevel være greit å allerede nå begynne å spørre hjemme om lov. Integrere foreldrene litt i Skrivebua. Gjøre dem litt positive til både nettsted og arrangement, så øker kanskje også sjansen for å få med vakter.

Det er foreslått en midlertidig påmelding, der vi får et inntrykk av hvor mange som kan bli med, og da hjelper det ikke at dere har lyst til å bli med, men ikke har spurt hjemme! Derfor, benytt tida fram til den påmeldingen kommer til å spørre hjemme først! Vi regner med at dette kommer rett etter påske.

For å gjøre det så rettferdig som mulig, så kommer vi til å reklamere for den bindende påmeldingen fra og med når den midlertidige påmeldingen har startet. Vi håper også på hjelp fra red’en om å slå det opp på medlemssidene, der info om påmelding og selve arrangementet blir slått opp.
Vi har satt en grense på 80 deltakere, hvis det skulle vise seg at det går over denne grensa, så er det ”Førstemann til mølla”-prinsippet som gjelder. Vær derfor forberedt på å være tidlig ute! For å være sikre på at dere har fått lov hjemmefra kommer vi også til å innføre en form for betalingssystem.

Mange lurer på om arrangørene kan sende ut en skriftlig ”invitasjon” til enkelte foreldre. Det kan være mulig, men det virker tungvindt. Vi håper på at et skikkelig program kan bidra med å øke troverdigheten, samt virke overtalende på stive foreldre. (se under pkt 5).

Identifikasjonsdelen skal vi prøve å få inn under påmelding, og legitimasjon kommer nok til å bli krevd under treffet. Et alternativt forslag kom også under møtet (se under pkt 6), men legitimasjon må nok være med uansett, som en ekstra sikring.


4. Penger/Sponsorer. Frifond, som for øyeblikket er eneste fond vi har søkt, har ennå ikke behandlet søknaden. Nok en gang så ettersøker vi programkomiteen til å lage et skikkelig program som kan vises til eventuelle sponsorer.

Vi skal jo som sagt også selge hefter i Oslo, og for sponsorer som vil ha gratis reklame i disse heftene, så må de komme på banen rimelig fort. ElinAlex har kommet med forslaget, www.steamdusj.com. En sponsorkomité har tatt på seg ansvaret for å sjekke litt rundt med sponsorer (se under pkt 5). Andre forslag omhandler blant annet BKK. Aftenposten var også inne i bildet, men vi er usikre på hvordan det ligger an der.

I sponsordelen har Thale også lovet å spørre sin far. Dragonsss har lovet å snakke med en som har en kontakt i et forlag. ElinAlex har en far i et firma. Dancer har visst også en link til en som jobber i et forlag. Vi håper på en tilbakemelding fra dere når det er undersøkt!


5. Programkomiteen og andre komiteer. Følgende sitter nå i programkomiteen:

Ildtåre
katti bull
Thale
Dragonsss
gcbaby

Dere har fått en frist til å sette opp et FORELØPIG program til onsdag, onsdag kveld!
Slik jeg har forstått det skal komiteen har et møte i dag, Tirsdag, klokka 19.45.


Vi venter på et realistisk program, som kan slå an hos både foreldre og deltakere. Husk at det kun er et foreløpig program som kan modifiseres etter hvert, men bare slik at vi har noe å vise fram til når vi søker etter sponsorer, samt ved påmelding. Forfatterbesøk er jo en selvskreven del av programmet.
Vær realistiske, og ikke heng dere opp i eksakte tidspunkt! For det funker ikke med så mange mennesker og Oslos herlige kollektivtrafikk!

En sponsorkomité ble også opprettet. Der sitter følgende (gjerne få med flere, for vi sier ikke nei takk til flere sponsorer!):

ElinAlex
Dragonsss

En påmeldingskomité er også oppe og går. Her sitter:

Nattvindens gråt
gcbaby
Alfonso
ElinAlex
Kamee


6. Under eventuelt kom ElinAlex med et forslag om å lage T-skjorter til de som skal delta. Ideen var oppe ved et tidligere møte, og Nattvindens gråt skulle høre hvordan det foregikk. Det er sikkert fullt mulig å få det til, men det er en sånn ting som kommer til å komme an på økonomien.
Dette ble foreslått som et alternativ til identifiseringen av deltakerne, men vi føler vel at legitimasjonen er det eneste sikre beviset på at du er den du utgir deg for å være. En fin idé, som vi kommer til å ta med videre.


Jeg håper jeg ikke har glemt noe nå, men hvis det er noe så er det bare å skrike ut på kommentar-boksen under. Innspill og forslag er det også bare å skrike ut. Vi henviser til tidligere møtereferat ved ulike spørsmål, og så tar vi også imot mail ved eventuelle spørsmål.

Neste møte kommer raskt. Allerede onsdag klokka 20.00, da skal også programkomiteen presentere sitt foreløpige program. Innkallingen kommer nok i løpet av dagen.

Takk til alle som kom, veldig bra oppmøte! Og som dere ser av referatet, så kom vi tross alt fram til en del!Cheers!
Alfonso og de andre arrangørene

SKRIVEBUATREFF   Nordland

 

    Kristine92
Bare 80 stykker? Åj.. Håper jeg får plass. Jeg skulle gjerne vært med på noe i det hele tatt, men bor så utrolig langt unna Oslo, så får ikke vært med på noe der, og plassen jeg bor på er veldig liten, med en veldig liten interesse for folk som skriver. Og jeg tror ikke foreldrene mine har tid til å være vakter, det blir altfor dyrt hvis de også skal reise til Oslo. Men er det noe annet jeg kan hjelpe til med?

27/03/2007 12:51

 
    Kamee
Kanskje noen du kjenner kan være med og stille opp som vakter? :]

27/03/2007 14:18

 
    Nattfall
Vil bare si at jeg har norskinnlevering til i morra, så jeg kan nok bare være en liten tur på programkomité-treffet. Men jeg lover å stille ved mine fulle fem, eller hva jeg skal si for noe, på møtet til onsdag!
Supert referat, forresten! Og beklager, nok en gang, at jeg ikke kunne komme.

27/03/2007 15:07

 
    Sabrina
Hei! Kjempe flott referat dette da! Håper jeg får plass da:) Skalta en prat med mamma, sekvfølgelig pappaen også da kanskje, han kan jo kanskje være vakt. Men må jo selvfølgelig høre med han først, ikke store forventinger da.. Han pleier og være vakt på motorsykkel klubben han er president i så han kan litt om sånnt. Men jeg skal høre med han. :)

27/03/2007 15:07

 
    hverdagspoeten
Bra referat Alfonso, beklager at jeg måtte gå i går, jeg fikk ikke meldt meg på noen komitee. Bares si fra hvis jeg trengs noe sted.

27/03/2007 15:10

 
    Phan
Åh, håper jeg får plass.. Har missa noe i diskusjonen, tror jeg, siden jeg har hatt dårlig tid i det siste, men jeg kommer vel inn i det snart igjen.

27/03/2007 16:55

 
    Dancer
Stakkars deg som måtte skrive referat... det var jo et veldig rotete møte. Har ikke hørt med verken link eller foresatte, men skal gjøre det snart.

27/03/2007 18:49

 
    Solnedgang
heihei^^ vell bra referat dette her, du fikk med det meste vil eg tro. Kan bli interesangt det der med programmet, men vell, ja jobber med det ;)

27/03/2007 19:38

 
    julie-92-92
Fint referat :) synd at bare 80 kan være med :(... men kan dere ikke skviise inn en 10-20 stykker til? for dere vet vel at det går flere en fire folk i en fireseters bil? :)

27/03/2007 21:11

 
    Alfonso
Mange syns nok at 80 høres lite ut, men vi syns det er ganske realistisk. Det blir også veldig mange å holde styr på hvis det blir altfor mange. Så er det jo også dette problemet med vakter. Flere deltakere betyr mer press på vaktholdet, og også mer på matgruppa og så videre. Tror nok den grensa der kommer til å stå.

27/03/2007 21:22

 
    desperantkyss
men hvis de som har skaffa vakter, ikke kommer med...?

27/03/2007 21:57

 
    Rocky
Yoo [h]
dette høres jo kjempebra ut ^^ angående det med aftenposten, så skal jeg sende med mamma et lite referat jeg fikk av Dancer på jobben i dag. så skal jeg gi nærmere beskjed (: btw så skulle jeg gjerne vært med å selge hefter, men på de datoene du nevnte her, alfonso, så er jeg på ferie ... :/
goo go skrivebuatreff. [y] :]

28/03/2007 08:06

 
    SmileSNina
Jeg er enig i at 80 medlemmer kan være bedre og lettere for vaktene, men jeg og vennene mine hadde gledet oss sånn, og spart penger. Tenk om bare en av oss kommer inn, eller ingen? Det er ikke en kjempe god nyhet for meg for å si det sånn.

28/03/2007 09:02

 
    Black-Mamba
Hei. Jeg bor veldig nært Oslo, og er ikke hjemme alle dagene dette skal være. Likevel lurte jeg på om det er muligheter for å ta en tur innom, uansett hvor det blir, for et par timer en av dagene, for de som ikke trenger å sove eller spise der? I mine øyne hadde det vært en veldig god idé, i hvert fall... Spesielt siden jeg vil være med, men ikke egentlig kan xD Det er sikkert flere som ville benyttet seg av dette om det var en mulighet.

28/03/2007 11:36

 
    Black-Mamba
Forresten ville jeg gjerne hjulpet til med å selge hefter, men jeg er dessverre på ferie de aktuelle datoene... Hvis det blir noen mer passende datoer, skal jeg se om jeg ikke kan få hjulpet til!

28/03/2007 11:37

 
    Sabrina
God nyhet! Jeg har fått svar fra redaktøren i Harstad Tidende, og de kan sette ut en annonse om treffet i avisa, jeg skal høre om de vetom andre mulige sponsorer, og annonsen "søker" etter de. Er det rettet opp en konto for sponsorene som vil gi penger eller no sånnt? :D

28/03/2007 12:10

 
    Sabrina
Dårlig nyhet. Avisen benytter sin anledning til lokale arrangementer, i troms altså:( Hører med dem om jeg kan få legge inn en annonse om treffet likevel. Og om det er noen som ønsker og støtte. Men jeg trenger et evt. nummer de kan ringe til(meg? vis det så er jeg nødt til og ha et konto nummer de kan sende pengene til)

28/03/2007 12:16

 
    Nattvindens gråt
Jeg beklager veldig mitt fravær fra møte og bua generelt, har vært konstant, og da mener jeg konstant opptatt med heildagsprøva i musikk dans drama som er i morgen. Heldigvis kan jeg komme på møtet ikveld, men bare værem der i en snau time, men det er da noe og. Alfonso, kjempebra referat, virkelig godt gjennomført!. Jeg beklager å måtte belaste deg med så masse arbeid og sånt, men har det veldig travelt. Jeg er nødt til å få ferdig loggen til heildagsprøva, så skal jeg få se om jeg ikke kan sette meg i noe. Imorgen etter klokka fire skal jeg være ledig og fri for det meste, og så er det snart påskeferie. Jeg synes dere fant ut masse på møtet. Kjempeknas! Vi snakkest^^

28/03/2007 18:29

 
    Nattvindens gråt
og fortsatt folkens; Jeg har faktisk ett problem med å tro at det blir så mange som åtti....

28/03/2007 18:30

 
    Nattfall
Ja, det er noe i det Eva sier, dere som bekymrer dere for at vi "bare" blir åtti. Sjøl om Skrivebua har en hel haug av brukere, er det bare et fåtall som er aktive, og det fåtallet er kanskje ikke åtti engang. Åtti er faktisk flere enn det høres ut. Så jeg trur nok ikke dere skal bekymre dere så altfor mye om at du ikke skal komme med.

28/03/2007 19:15

 
    * June *
Heei :] Er en jente som ikke akkurat følger så utrolig mye med meen.....xP Lurer bare på hva det er påmeldig til? xP

28/03/2007 20:19

 
    Nattvindens gråt
Hei June. Du kan ta kontakt på mailen min som ligger på profilside hvis det er mer du lurer på; Men dette er ett skrivebuatreff som skal være i Oslo den 27-29 Juli i år:)

30/03/2007 22:30

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.