SKRIVEBUATREFF - REFERAT FRA MSN-MØTE 18.MARS

Saksliste:

1. Heftene 2. Vakter 3. Fordeling av arbeid på og rundt treffet 4. Fond og andre pengekilder 5. Forfatter svar.


Heisann. Her er nok enda ett av våre berømte msn møte referater. Denne gangen var det imponerende mange som møtte opp. Ti av arrangørene, hurra! Og vi fikk diskutert en god del.

Først av alt kan jeg starte med en gladnyhet (For dere som ikke har fått det med dere enda) Vi har, etter masse strev og om og men fått tak i lokale. Etter at vi igrunn bare har søkt på skole og fått bare avslager, fikk vi ideen om at vi kunne søke misjonshus, saler, speiderhus og lignende. Så sendte jeg mail til Bjølsen Misjonskirke, og dagen etter fikk jeg svar der de sa at det var fullt mulig å få leigd misjonskirka tidsperioden 27-29 Juli. Det er en stor sal, med plass til 65 når de sitter rundt bord. Det er ellers tre toaletter og en dusj, et lite kjøkken (det vil bli mulig å lage mat der). Det blir ikke noen behagelige sengeplasser, så de som skal sove over må være foreberedt på å sove på liggerunderlag/soveposer, men det regner vi med skal gå bra. Prisen for leiga er ikke helt bestemt, men blir en plass mellom 2000-3000 kr, noen som ansees som reelt billig leige, til Oslo by å være.
Ellers har de krav på nattevakter, for at vi skal få leige, men dette skal vi komme tilbake til. Alfonso har vært så vennelig og snakket med han som styrer med misjonskirken, og fått svar på en del spørsmål. Alfonso regner også med å få se på misjonskirka i påska.
Ellers har Alfonso skrevet en skikkelig søknad som sendes rundt og blir underskrevet av meg og Kristine, når vi har sendt det til Bjølsen Misjonskirke, regner vi med at lokalet er så godt som booket.

1.Heftene. Ja, sist søndag var fristen til å sende inn tekstene til skrivebuaprosjektet. Det har vært veldig varierende. Jeg har fått inn 26 dikt, Alfonso inn 13 Noveller, og Gcbaby bare inn 5 utdrag av serie/historie. Etter mye om og men bestemte vi oss for att hver hefte skal være på omtrent 30 A4 sider. Derfor vil alle diktbidraga som er kommet inn bli med i heftet, alle novellene og alle utdragene. I tilegg skal gcbaby ta av seg jobben med å finne flere utdrag på bua, men selvfølgelig med tilattelse fra vedkommende. Vi har ikke diskutert hva heftene skal koste, men rekner med at hvert hefte vil bli på en pris rundt 50 kr, noe som er en ganske rimelig pris. Vi har ikke helt bestemt på hvor mange vi skal printe, men ett antall på rundt 100-200 er mulig, men det kommer veldig ann på. Vi har bestemt oss for at vi skal printe ut heftene selv. Det vil si at jeg og Alfonso har så langt sagt ja til å få printa ut på skolen/universitet, men det er jo begrenset på hvor mye vi kan printe ut, tross alt blir jo tretti sider ganger to hundre forferdelige mange ark og vi kan ikke gjøre alt aleine. Så da håper vi at det er folk rundt Oslo området, eller som skal til Oslo i påska, som kunne tenke seg å kopiere ut ett par hefter? Dess flere dess bedre, så blir det mindre å printe ut for hver. Så om du kan kopiere ut bare ett hefte, så hjelper det veldig. Så vær så snill, ikke nøl, vi trenger hjelp på den måten, ta kontakt via mailen min; Skokkeli_munke@hotmail.com – om du kunne kopiere ut ett eller to hefter (eller mer).
Når det gjelder layoten er Xaphania ansvarlig for det. Hun har kommet med ett forslag til framside, og skissen kan per dags dato sees på; http://www.deviantart.com/deviation/51224199/
men MERK; Det er bare en foreløpig skisse. Vi er forresten ikke helt sikker på om vi har tilattelse til å selge heftene, men Elin har vært så vennelig og sagt ja til å ringe til overordnende i Oslo S og høre om vi kan få selge der i påska. Om ikke må vi finne andre plasser å selge på. Jeg har også sagt ja i ettertid til å gå rundt i min egen kommune og dørhåndselge dem, om det skulle være en del igjen.

2.Vakter ja. Vakter ser ut til å være det største problemet nå. Vi har bare en sikker vakt, og det er faren til gcbaby. Hvis han skal være vakt hele helga kommer han nok til å være en litt sur og sliten vakt. For at vi skal forhindre dette trenger vi selvfølgelig flere vakter. Akima har sagt ja om hun kan stille opp, men det er veldig mye usikkert. Så da er det bare forsette å oppfordre dere til å spørre og spørre og spørre foreldre, voksne, læreren, eldre søsken o.s.v om de kan stille opp. Det skader faktisk ikke å spørre, og det er bedre å spørr hvis dere er usikre enn å ikke spørr. En del av arrangørene skal nå spørre bekjente, men vi trenger en del vakter, i og med at vi også må ha nattevakter. Så vær så snill å spørr, om det uansett er bare en som kan stille opp opp i to timer, så er det faktisk mye til hjelp, tenk, det er faktisk en stor middagshvil for faren til Kristine! Altså, for at dere skal ha ett utgangspunkt; Treffet er i slutten av juli, helga den 27-29 Juli og skal avholdes i Bjølsen Misjonskirke, som altså ligger i Oslo. Vi trenger vakter i tidsrommet fredag til søndag, den 27-29 Juli. Så da er det bare å spørre.


3.Så har vi omsider kommet frem til at det er på tide å starte med komiteer, og da i første gang mat - og program komitee. Gcbaby er hovudansvarlig for programkomiteen og med seg har hun ildtåre, hele og katti bull. De skal starte med å planlegge alt som har med program å gjøre på treffet, men selvfølgelig, dere må jo være med å bestemme hva som skal skje. Derfor gjør vi det sånn at dere kan sende inn forslag til hva som kan skje på til Krisitne. Kaninen_rulle@hotmail.com. Men vår så snill og vær realistiske, det skal tross alt være mulig å gjennomføre. Programmet skal også til slutt godkjennes av alle arrangørene. Så nå er det på tide med å tenke litt gøyalt, så da er det bare å vri hjernen på mange måter!

I matkomiteen har jeg, Xaphania, Alfonso, Kamee og Katti Bull meldt oss. Vi kommer til å planlegge måltidene og gjøre det klart eventuelt. Det er selvfølgelig lov til å komme med forslag til hva det foreksempel skal være til middag en av dagene, men her igjen, dere må være realistiske, tenk at det skal lagest mat til 70-80 personer, og det er begrenset hvor mye arbeid vi kan legge i det, men supper, alternativer er mulig. Vi kommer selvfølgleig til å velge mat som de fleste spiser og rare spanske retter. Og siden Xaphania som er vegaterianar er med i matkomiteen kommer vi til å sørge for at det blir næringsrik mat til de som også ikke spiser kjøtt. Igjen,
4.Ja, så var det penger og slikt. Det vil ikke akkurat bli gratis å arrangere treffet. Alfonso har satt opp ett midlertidig matbudskjett, og hvis hver deltaker betaler 250 kr for å komme på treffet så vil alle matutgiftene bli dekt. Dette er regnet ut ifra ett måltid fredag, fire lørdag og tre søndag. Men likevel er det andre utgifter som kommer. Leige har vi sagt kommer inn på ca 2000-3000 kroner. Om vi får solgt 100 skrivebuaheftet skulle det være i boks. Likevel trenger vi mer penger til diverse andre utstyr. Forfattere som skal komme skal sikkert ha betalt.
Alfonso har søkt ved frifond barn&unge, men søknaden er ikke behandlet enda, og det kan tid. Det er heller ikke sikkert at vi faktisk får penger, derfor må vi finne alternative nødmuligheter om vi ikke får det tilskuddet vi trenger. Jeg har tatt på meg oppgaven rundt å undersøke hos andre fond, siden jeg kjenner noen som har litt bekjentskap med arrangering av slikt. Ellers er det en mulighet for å bli sponset av Aftenposten, dette avhenger selvfølgelig av at det kommer forfattere på treffet. Aftenposten vil sponse oss om vi får noen forfattere dit, akkurat dette skal vi komme tilbake til seinere. Ellers prøver vi som sagt å få andre sponserer, og dere folkens, om dere veit om noen som kunne tenke seg å sponse oss, så ikke nøl med å ta kontakt. Det kan være alt mulig, onkelen din som jobber i en leketøysfabrikk, hva som helst! Jeg og Xaphania her tenkt å kontakte lokalavisa angående sponserer og andre ting, det skal jeg fortelle litt mer i detalj seinere i referatet. Men jeg oppfordrer folk til å gjøre lignende. Vi hadde også ett forslag på møtet at de som sponser skal få reklamere på skrivebuahefta, men isåfall må sponsorene komme fort, men det virker som en grei byttehandler for mulige sponsorer.
5.Så var det forfatterbesøk da. Jeg har oppfordret alle arrangørene til å finne en eller flere forfattere som kan komme på treffet. Til nå veit vi med sikkerhet at Bror Eeg kommer. Så da har vi iallefall booket en forfatter. Videre er det sett forespørsmålet til flere, men det kan jo ta en del tid før vi får svar, og det fleste kan sikkert ikke komme, men om det er noen av dere andre der ute som har en forfatter på ønskelisten, så er det bare å sende en mail til meg, så kan det bli fikset.

Jeg tror nå iallefall at det meste som er verdt å nevne er nevnt:) Som dere ser så har vi kommet en del lenger i planleggingen nå, og det gleder oss veldig:D

Om ikke så lenge vil komme tilbake til påmelding og slikt, så dere må bare følge opp.

Skrivebuatreffet 07 kommer til å bli kjempebra! Vi gleder oss.

Med masse vennelige hilsner fra
Nattvindens gråt

SKRIVEBUATREFF   Nordland

 

    SKRIVEBUATREFF
Uff. Herreminnhatt, unnskyld altså for at jeg i ren latskap glemte å se over teksten og skrivefeilene, det er virkelig lov å lure om jeg har en skrue løs i det avsnittet som omhandler matkomiteen; jeg tror det jeg mente var at jeg skulle søge for at det ikke ble rare spanske retter. Beklager igjen, veldig masse skrivefeil, men hadde ikke tid til å se over.. Beklager..

19/03/2007 18:24

 
    SKRIVEBUATREFF
Og nå veit man hvorfor man ikke skal sette eva på referat.. Jaja.
Unnskyld Mona/Tonje, kan dere fikse tittelen; Det skal stå med store bokstaver;
SKRIVEBUATREFF - REFERAT FRA MSN-MØTE 18.MARS

19/03/2007 18:28

 
    Sabrina
Kjempe bra referat, nattvindensgråt. Synes det er kjempe flott at det er funnet lokaler og slikt. Og vil bare si at hvis dere trenger hjelp på kjøkkenet(er god til og lage mat) så hjelper jeg gjerne til!

19/03/2007 18:36

 
    Rust
Bra referat, Eva :) Dere er utrolig flinke, og fortjener mer ros enn jeg kan gi ^^ Ellerno sånt. Kommet veldig, veldig langt på liten tid, det er godt gjort.
Var innom og så på fremsiden til heftet, og det var veldig-veldig fint. Skal spørre folk jeg kjenner om de kan være vakter og slikt, men siden jeg, og de fleste jeg kjenner, bor langt borte fra Oslo så blir det sikkert litt vanskelig. Men det skader aldri å spørre. :)

250,- er en akseptabel pris by the way, særlig om man tenker at det dekker både mat, sovested -og- fine opplevelser :D Hørtes fælt klisjéisk ut det da, men så er det jo fakta. Mamsen virker bare mer og mer positiv til treffet [a] Gleder meg. <3

19/03/2007 18:39

 
    desperantkyss
Flott referat ! :D Jeg håper jeg klarer å melde meg på, for jeg har -virkelig- lyst! aii. jeg er forresten vegetarianer, så det hadde vært fint med no sånn.. ja, samma det, jeg pleier bare å spise grønnsaker og poteter til middag. (jeg spiser fisk) :D uansett: flott initiativ, det er veldig, veldig bra! hvis det er muligheter til det, kan jeg godt selge hefter på døra til folk her :P hihi ^^ gleder meg.

19/03/2007 18:40

 
    Kamee
Bra referat, Eva. Jeg klarte ikke å snike meg vekk fra trening. Jeg var ikke syk nok. Bah. Beklager at jeg ikke kom. Jeg hadde noe info og spørsmål, menmen. Jeg fikk lest samtalen etterpå, for dere var jo så smarte å invitere meg alikavæl ^^
HAr noe mer å si, men det sier jeg på msn ;]

19/03/2007 18:51

 
    Nattfall
Superdupert referat! Jeg skal se om jeg ikke kan få invitert Anders, eks-læreren min.

19/03/2007 19:54

 
    XaphaniA
*skryte, skryte* Siden alt allereie er sagt. Og ingi: Flott det er andre enn meg som er vegetarianere ^^ (Og, buanavnet ditt trur eg har vore kallenavnet mitt ein gong i tida. Usaklig, ja, men eg følte berre for å sei det.) Ah, jess, eg gleder meg kjempemasse, og sit og finskisser no, so vi får sjå om det blir noke utav detta her. Og syns det er flott at fleire har begynt å engasjere seg.
Men ein ting, om vi skal ha med alle dikta og alt det som vart sendt inn, treng eg då å lese igjennom dei og skrive og sånt, eller er ikkje det nødvendig lenger? Og skal vi legge novellene og utdrag av serier/historier i samme hefte, eller blir det to? Kjem vel an på om vi finn fleire bidrag, kanskje? Ah, uansett, bra jobba ;)

19/03/2007 20:37

 
    Snekrystall
jeg vil ikke være noen pain in the ass og henge meg helt opp på dette, men jeg står for at dere ikke trenger å dekke mat. Jeg vet ikke helt hvordan det er planlagt, men er det ikke greit at folk ved faste tider får "matpauser" der de kan vandre hvor de vil for å kjøpe den maten de liker så billig de vil? Jeg vil hvert fall mye heller ha med matpakke hjemmefra, så vet jeg hva jeg betaler for. Jeg vil ikke bruke 250 kr på mat jeg ikke en gang vet om jeg liker (jada, jeg vet at "opplevelsen" og underholdningen er med i prisen). Dessuten tviler jeg på at mine frender her inne ville kunnet betale, og jeg går i hvert fall ikke alene. Det er bare trist. Jeg vil altså ikke være irriterende og negativ, jeg vil gjerne være med, men kan dessverre ikke så lenge det er så dyrt. Uff, rot og pessimisme. Joho.

19/03/2007 23:01

 
    Kamee
Mat greia var en god idé, Snekrystall! =D

20/03/2007 07:32

 
    hurricane
kjempe bra jobbet dette her...
har ett spørsmål bare, ikke for å lage mere hodebry, men viss jeg skal komme på treffet, er jeg avhengig av skyss til og fra gardemoen. Og det er jeg helt sikkert ikke alene om heller...


20/03/2007 09:16

 
    Alfonso
Akkurat den biten med mat og slikt, er jo selvsagt til hodebry for enkelte. Nå syns ikke vi at 250 kroner for tre dager så ille. Vi tenkte at det skulle dekke matutgiftene også, fordi treffet også foregår på en søndag. I tillegg så er kommer det nok noen som av ulike årsaker ikke kan lage mat selv. Det kunne vært en ide å ta ulik betaling, men det ville vært urettferdig, for de som bor i Oslo kan jo åpenbart bare stikke hjem og få mat. Nå har Nattvindens gråt sagt at hun har holdt på mye i speideren, og den erfaringen derfra tror jeg kommer til å komme godt med å den fronten. Vi skal nok greie å få til mat som alle kan leve med, for av forskjellige årsaker så spiser vi jo forskjellige ting.

hurricane, det er jo litt dumt at flyplassen ligger såpass langt unna Oslo by. Jeg regner med at vi skal prøve å få til en felles reise derfra, eller at man reiser litt sammen i puljer. Dette må vi i så fall diskutere litt mer sammen, men det kommer nok ikke til å bli noe problem for noen å finne fram! =:)

20/03/2007 14:39

 
    Alfonso
Med søndag så tenkte jeg på at det er lett for de som bor i Oslo og området rundt å få seg frokost, men for de som overnatter der, og som ikke har noen å dra til, så er det å finne seg frokost på søndags morgen ganske kjedelig...med mindre man er ekstremt glad i bensinstasjonmat...

20/03/2007 14:41

 
    Kamee
^^
På bensinstasjoner får man jo kjøpt seg frukt og sånnt da.. Og for de som liker brød så finnes det jo.. Ola-matpakke.. ^^,
Bensinstasjonen selger også drikke og baguetter, om man vil ha det.
Noe vi kan diskutere på neste møte kanksje, da.. =)

20/03/2007 15:26

 
    hverdagspoeten
Utrolig bra referat! Dere fortjener masse ros!!!!!:)Jeg ser at faste matpauser kritiseres, er det ikke koslig at alle kan spise sammen da?? Jeg skal ta kontakt med en del forfattere. Har sendt til lokalavsier angående sponsorer, hører med familie og slekt angående vakter. Hva med forlag??? De vil sikkert sponse, har sagt det før, og sier det igjen. Kanskje jeg får sende noen e-poster. Stå på folkens! endelig har vi fått lokaler:)

20/03/2007 16:11

 
    hverdagspoeten
Forsalg til middager : lasange og salat iallafall...

20/03/2007 17:02

 
    Horisonter
Så bra referat da!! *kommet laangt*
Dessverre kan jeg ikke komme, nå som datoen er satt :( Er på ferie i USA da.. :(
Uff... *hulker*
Stå på med arbeidet! Det blir et kjempehyggelig treff!! :)

20/03/2007 17:29

 
    katti bull
Veldig fint referat! Gleder meg*

21/03/2007 19:31

 
    Nattvindens gråt
Fortsett å kommenter og send mail folkens:)

21/03/2007 19:48

 
    Sabrina
Kan høre med folk i familien om de kan være vakter. Går en søster på 16 bra? har ikke hørt med henne enda, men hun vil dra til en plass hun ikke har vært på.. :D

21/03/2007 19:58

 
    desperantkyss
bra initiativ! jeg synes ikke 250 er særlig mye å betale for alt det man får ! når det dekker mat for -tre- dager! nei, jeg ville betalt det for bare å være med, jeg xD

21/03/2007 22:06

 
    Nattvindens gråt
Jeg tror ærlig talt ikke det er så mye å diskutere angående matplanen, jeg tror at vi arrangørene ville rett og slett fått refs fra voksne om vi ikke hadde oppført det.

22/03/2007 06:45

 
    hurricane
en forfatter jeg gjerne vil skal være på buetreffet er Heine t. Bakkeid. Han er fra kvæfjord i sør-Troms men bor ett sted i sør-norge...

22/03/2007 12:33

 
    katti bull
Takk for råd hurricane... sender denne teksten opp igjen jeg:)

22/03/2007 15:52

 
    Nattfall
hurricane, det hadde vært fint om du kunne ha leita fram en mailadresse og spurt om han kan være med:)

22/03/2007 15:57

 
    tonje (red.)
Travel uke, men overskriften er rettet nå. Stå på! Mona, Medred.

23/03/2007 11:59

 
    Nattvindens gråt
Olaug Nilssen kommer kanskje på treffet, men det er ikke sikkert. Har folk spurt rundt om de er noen som kan være vakter?

24/03/2007 17:38

 
    Rust
Jeg har spurt litt, men fått dårlig resultat dessverre "/

24/03/2007 17:44

 
    hverdagspoeten
250 er ikke mye penger folkens! Dette blir en opplevelse folkens!!!!! Nye venner og amsse gøy til 250!!!! Benytt sjansen:) Dette blir bra!

24/03/2007 17:50

 
    Nattvindens gråt
Søstera mi kan kanskje, men dete r mye usikker, pga at hun ikke har planlagt sommeren enda

24/03/2007 17:56

 
    Cheesman
om dere fortsatt er på jakt etter forfattere, kan dere jo alltids prøve ut http://www.forfatterbloggen.no/roller/listForfattere.do Det er en blogg hvor mange kjente og mindre kjente forfattere blogger (i tillegg til vanlige folk). det er mulig å sende mail til alle forfatterne på den listen jeg sendte, så da har dere hvert fall valgmuligheter! bare et lite tips=) lykke til.

24/03/2007 18:06

 
    Solnedgang
Takketakk du^^

24/03/2007 18:43

 
    Solnedgang
men.. er det noen som skal høre med Anne-Berit Åspaas? for ellers kan eg ta kontakt med henne.. eller prøve i alle fall.. hehe

24/03/2007 18:52

 
    SmileSNina
YESYESYES! Jeg fant ut at jeg fikk lov og penger til det her ^^ Håper 500 kr er nok til både det der og toget? Jeg kommer kanskje, må bare finne ut med vennene mine :)

24/03/2007 19:44

 
    julie-92-92
Kjempebra referat eva :) jeg skal sende dikt til heftet nå etterpå! :)
håper virkelig at dette blir altså! hadde vært morro å møte alle folka! :')

24/03/2007 20:54

 
    Nattvindens gråt
Ikke noen som har sendt mail til henne Ildtåre, så du kan gjerne ta kontakt. Hvordan ligger det ann å terrenget folkens?

25/03/2007 14:06

 
    Norwegian Blue
Det var da et underlig sted dere hadde funnet. (: Ligger det ikke litt krøkkete til? Eller kanskje jeg blander det med et annet sted... Anyways: Jeg har såvidt spurt min bror om han kunne tenke seg å være vakt, og det virket ikke helt umulig. Men han må finne ut om han skal andre ting, og blablabla. Også lurte jeg på, det vil bli mulighet til å komme og gå litt? Type ikke overnatte, men komme igjen dagen etter, eller no..

25/03/2007 19:00

 
    lonelily
Hva er kriteriene for vakter? Det er jo sikkert mange her som er myndige til sommeren og som kan ta ansvar?

25/03/2007 19:14

 
    Nattfall
Jeg regner med det, trur det er flere som skal det, men det er jo litt kinkig for de som kommer langveisfra:)

25/03/2007 21:14

 
    Nattvindens gråt
Må helst være over atten, men om en blir det til sommeren skulle det vel gå fint=)

26/03/2007 16:37

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.