REFERAT FRA MSN-MØTE OM SKRIVEBUATREFF

Som noen av dere kanskje har fått med dere, har altså vi arrangørene (i alle fall flesteparten) av Skrivebuatreffet hatt et aldri så lite møte på msn, og det var egentlig ganske utrolig hva vi fikk klarhet i.

Først av alt: antakeligvis blir møtet holdt i slutten av juli, nærmere bestemt fra den 27. – 29. Det er i fellesferien, slik at vi er sikre på at i alle fall så mange som mulig kan komme. Det er også da det er størst mulighet for at vi kan få med noen voksne. Det kommer til å foregå i Oslo, sannsynligvis på en skole vi kan få leid/lånt. Alfonso skal undersøke dette nærmere.

Så er det jo sånn at vi trenger noen pengeslanter. Trolig er det gratis å få lånt en skole, men vi trenger uansett penger til det vi skal gjøre, og andre ting. Det ble foreslått ulike måter å skaffe penger på, blant annet dugnad, støtte fra sponsorer, søking hos forskjellige fond, og at vi spytter i litt penger selv. Nattvindens gråt skal se nærmere på om vi kan få noe støtte fra fond. Vi var også inne på å selge egenproduserte diktbøker, hvis flere går sammen om det. Kanskje vi i påskeferien kan samle bufolk fra Oslo-området til å selge det der, og folk fra Hordaland. Om det er noen fra andre områder, som Trøndelag, Sørlandet og Nord-Norge som kan tenke seg å være litt ansvarlige for at dere kan møtes og selge diktbøker, ta gjerne kontakt. For nærmere informasjon om diktheftesalg i Hordaland, kan dere ta kontakt med Ildtåre. Nattvindens gråt skal prøve å samle folket i Sogn og Fjordane, så send henne en mail hvis dere lurer på noe angående det. Det er derimot begrenset hvor mye vi har snakket om det, så det er ikke så mye som er avgjort enda. Vi skal ha et møte til i nær fremtid, så får vi forhåpentligvis klarnet det litt opp.

Vi diskuterte også å innføre en liten ”inngangsbillett” i form av å betale 100 kroner idet vi går inn. Ved å vise legitimasjon og krysse seg av på en liste over medlemmer, samt betale de hundre kronene, selvsagt, vil vi få et armbånd. På den måten kan vi unngå ubudne gjester. Det hadde vært fint om noen vet om foreldre, lærere eller andre voksne de kjenner som kan stille opp som vakter, men vi kommer til å snakke mer om det senere.

Når det gjelder sponsorer, skal katti bull og Silje/Skorpionjenta sjekke det ut litt. Noe som hadde vært fint, er om vi kunne skapt litt oppmerksomhet rundt det. Hvis noen kan ta kontakt med lokalaviser eller lignende, vil kanskje flere få øynene opp for prosjektet vårt, og kanskje få litt lyst til å sponse oss…

Dessuten var vi innpå sånne småting, som å lage egne Skrivebuatreff-t-skjorter som vi kan selge eller gi bort, eller om noen Skrivebua-band kan opptre, men slike ting er bare i planleggingsfasen enda, og mye planlegging gjenstår før vi kan begynne å diskutere slikt for alvor.

Og, som alltid, hvis det er noen flere som vil være med å arrangere, eller noen, hvem som helst av medlemmer, har ideer, så ikke nøl med å ta kontakt! Dette er et prosjekt vi skal få til, og mailer til både Tonje og Nordland fylkesbibliotek er underveis!

Med vennlig hilsen
gcbaby og de andre arrangørene

SKRIVEBUATREFF   Nordland

 

    Nattvindens gråt
bra bra kristine:D *gliser fra øre til øre* dette høres riktig profft ut. Jeg har nå sendt en passe lang mail til tonje, så får vi se om det passer for henne og sånt. men dette ser jo aldeles lovende. Godt referat:D
:) Får håpe at flest mulig ser dette.

25/02/2007 18:29

 
    Nattfall
Så jeg fikk med det meste, altså? Nå er det bare å håpe på at ting går noenlunde knirkefritt!:D

25/02/2007 18:31

 
    Nattvindens gråt
jeg er i ekstase:D

25/02/2007 18:32

 
    Rust
Jessings, dette høres bra ut :D

25/02/2007 19:14

 
    Dancer
Hurra! *HiveSegPå*. Dette blir jo kjempegøy!

25/02/2007 20:14

 
    Sabrina
Kjempe bra!
Men litt dumt da kanskje, sikkert ikke så mange nord fra som kan komme...

25/02/2007 20:36

 
    Kamee
Jippi =D

25/02/2007 20:50

 
    Pjokken
Okay; hundre kroner. det er jo ikke dårlig. Men; hva er planene for hva man skal gjøre? Hva skal man gjøre? Er det noen turer rundt? Muséer? Møte med forfattere? Foredrag? Eller skal vi bare møtes og kose oss? Bare ha det fint og diskutere bøker og få nye venner. (og da høre på eventuelle band etc) Eller blir det filmtitting deluxé? Og hvor mange blir vi med sikkerhet?

25/02/2007 21:05

 
    Nattvindens gråt
det kommer til å være et fullspekket program, vær du ikke redd, og det skal være variert, men først holder vi på med å forsikre oss om at det blir den datoen vi har sagt, og at vi får tak i lokale.. og vi skal ha en påmelding etterhvert, men det ser positivt ut. og om vi håper å få så mange som mulig med, :)


25/02/2007 21:31

 
    Snøengel
Jess, dette høres flott ut!
Gleder meg :D

25/02/2007 21:33

 
    Camz
Yaay .. JEG diskuterer gjerne bøker^^ Håper det passer da. Så kreative dere er i SKRIVEBUATREFF "redaksjonen" .. Men det er jo ikke ALLE som er så kultur og bok intressert, så tur på Museum, møte forfattere og diskutere bøker er kanskje ikke så aktualt for alle. Men skal ikke undervudere folk, blir sikkert kjempeknallers uansett :D
- Hold oss orientert!

25/02/2007 21:47

 
    Kanin =o)
Er det bare en helg? >.< Liiite. Men flott at dere har planlagt mye da =D Syns kanskje også tur på museum ble litt dumt da. Men ellers liker man planene, joda =) Stå på =D

25/02/2007 22:06

 
    Solnedgang
Bra jobba Kristine! =D yes, men om folk i Hordaland er interesert så ver så snill legg meg til på msn! eg har tatt noen msn adresser fra profiler her som eg ser er fra folk i Hordaland.. men det er jo ikkje sikkert de er interesert, så det hadde vert bedre om folk kontaktet meg som sagt..!
Min msn: christi_elin91@hotmail.com
Bare ta kontakt!^^

25/02/2007 22:31

 
    hurricane
dette er bra jobbet.
en ting til er også at folk som må ta fly fra nord til sør burde få rabatt muligheter så om noen kunne skaffet billige billetter som vi fra nord kan benytte oss av hadde det vært fint.

26/02/2007 08:39

 
    Nattvindens gråt
dette kan vi tenke på:) det er også mulig å finne sponsorer som nettopp kan hjelpe til med det.

26/02/2007 14:54

 
    Papirkutt
NAAAIII! må vi ha det 27-29..?! må vi..? :'( vel, hvis flertallet er enige om det så.. men.. kan vi ikke ha det en helg før..? Nå er jeg veldig egoistisk, jeg vet det, mn.. :S

26/02/2007 15:35

 
    Alfonso
Vi har vel innsett at det er umulig å få til en dato som passer for absolutt alle, men nå kan jeg berolige deg med at denne datoen ikke er helt stiv ennå, men bare en dato som vi foreløpig har satt for å ha noe å gå etter. For det å finne lokaler og slikt er ganske avhengig at det ihvertfall er en ca dato som vi kan legge fram. Nå har prøvd å få tak i noen Osloskoler, så får vi se om noen av de har anledning til å låne ut skolen den helga eller eventuelt en annen helg i sommerferien.

Så Hele, det er ikke helt mørkt ennå ; )

26/02/2007 15:58

 
    Siri L. A.
Håper jeg kan komme! jeg er gjerne med på og selge bøker jeg:D

26/02/2007 16:11

 
    katti bull
Fint referat! Håper virkelig dette går supert!

26/02/2007 16:29

 
    Solnedgang
Sender den opp til toppen igjen eg^^ og såså hele.. alfonso har rett i det han sier^^

26/02/2007 16:58

 
    Ladybuglover
Dette kommer til aa bli KJEMPE bra!(er enda ikke sikker paa om jeg kan komme...men haaper det!) Dere har vaert utrolig flinke! =D Men en ting jeg lurer paa: jeg er flinkest og liker best aa skrive paa Englesk... saa jeg lurte paa om dette treffet kommer bare til aa handle om Norsk skriving og forfattere osv?

26/02/2007 19:07

 
    Ladybuglover
... hva mener dere med 'armbånd'?

26/02/2007 19:08

 
    sindrekolberg
I Rana er det stort og selge kaker, det går her. Jeg kjenner folk innenfor lokalavisen (Venn, stemor og onkel faktisk). Hvis the missedhapned teddybear kunne opptre med sitt band så kanskje det også sitter. Og dessuten har jeg så j***** lyst men skal vel til Tyrkia i den perioden (hvor lenge skal treffet være?). Også må vi passe på at rusmidler ikke blir med (Bort med kniver, røyk, øl osv.) Og dessuten; Oslo blir langt og reise (100 mil fra Mo i Rana og til Oslo.) Legetimasjon? Kunne ikke heller alle ha tatt med noe som buabrukere vet er særegent for denne gutten\jenta. (Som feks: Meg og humor, Cheesman og gale historier osv). Eller buapass? Mye og finne der. Jeg håper bare at denne komentaren ikke var for lang og at dette treffet får blitt. BUA BUA DET ER BEST, OG DET TREFET SKAL BLI FEST! HALELUJAAAAAAAA

26/02/2007 20:08

 
    TazGold
Hadde vært veldig kjekt å komme, men er veldig uklart for meg om det passer... Jeg bidrar gjerne med dikt til en diktbok, eller å tjene inn penger på annet vis da. Men jeghar ikke ressurser til å sette i gang noen ting. Bor alene for tiden, har masse ansvar og jobb i stallen(Fra rett etter skolen til i åtte-halv ni tiden stort sett hver dag), slitsom skole, ansvar for konstant oppdatering på nettsidene til soltun, må lage all mat selv (:D Uvant... hehe), og masse masse mer. Jeg hadde ikke merket det om døgnet ble utvidet med en time :/ Skal bli deilig med vinterferie. MEN nå sporer jeg helt av. Men som sagt, i første omgang ville jeg sette pris på om mine bidrag kunne være dikt eller lignende (gjerne som jeg allerede har skrevet =P Og så heller evt. fjerne diktet fra bua så man må kjøpe boka for å lese det).

26/02/2007 20:50

 
    Solnedgang
ladybuglover: eg tror nok at treffet ikkje bare kommer til å handle om skriving.. og eg er sikker på at det kommer til å vere litt variasjon.. men det meste kommer sikkert til å gå for seg på norsk.. (?) det vet eg ikkje sikkert, men vi får se kordan ting utvikler seg videre.. ;)
sindrekolberg: eg tror det står i teksten ovenfor om kor lenge det skal vere.. men i alle fall, tror det var en helg det er snakk om.. hmm.. rusmidler og slikt skal vi nok klare å holde utenfor går eg ut i fra.. ^^ men nå kan ikkje eg akuratt sitte her og skrive for alle.. så det er vell kanskje best å vente på at nattevindens gråt svarer på spørsmålene dine! ;)
Det med å fjerne dikta fra skrivebua når man putter det i boken, syns eg i alle fall var en god ide^^

27/02/2007 12:52

 
    *flying angel*
Så artig.. :) med dette gjelder for alle som vil her inne? og er det slik at man komme en dag for eksempel? hvis man er borte noen av de dagene der.. bare lurer. ;)

27/02/2007 20:20

 
    Kanin =o)
Må jo være lov å ha med røyk da... Hvis noen røyker liksom... Å forby det er jo bare teit. Men de kan jo holde seg ute når de skal røyke. Og ja, Kristine (det du heter? haha, *gamble*), det er vel lov til å komme èn dag... Er jo bare idiotisk om det ikke hadde vært lov i hvert fall da. =P ... Håper fortsatt jeg kan møte opp, men tviler på det >.< Er alltid bortreist i sommerferien... Jaja. ^^ <3

27/02/2007 20:24

 
    *flying angel*
huska navnet mitt jo:) stolt av deg:P ja, burde jo være lov å røyke.. bare ute.. kan skjønne om dt er alkoholfritt.. håper jg kan..

27/02/2007 20:50

 
    Nattvindens gråt
Uff, nå er jeg litt dårlig til å ta meg tid til å svare på dere, jeg har egentlig planlagt å jobbe mye med prosjektet i vinterferien, men det avhenger nå av om jeg snart får svar på mailen jeg sendte til Tonje. I mellomtiden kan jeg informere om at vi kanskje skal søke i Frifond barn&unge og ungtiltaksyn (eller noe sånt), det er det vi har kommet fram til så langt, solofondet ser det ut som ikke gir ut penger lenger.. men jeg skal se det ann mer. Ehm, og angående sånne ting dere diskuterer, det kommer selvfølgelig være sånne forhåndsregler som at alkohol ikke er lov, det tror jeg ikke dere skal frykte så mye. Angånde det med røyking og sånt så kan man ikke akkurat forby folk å røyke, som dere sier, det blir røykeforbud inne, men hva de gjør ute, er ikke vårt problem, så lenge det ikke blir personer i berusa tilstand, da må de desverre hales vekk. Men ja, sånne ting skal vi tenke på etterhvert. Alfonso har forresten sendt inn mail til tre forskjellige skoler, han fikk svar av den ene at i sommerferien så blir det rengjort på skolene og at det derfor ikke leigde ut skoler om sommeren. Om det gjelder alle skoler, veit vi ikke, men vi kan kanskje prøver å inngå en avtale der vi lover å rydde etter oss, eller noe sånt, for jeg synes ikke det burde være så vrient å få lånt en skole i tre dager..men ja, dette kommer vi tilbake til. Jeg skal se litt ann på ting imorgen, regner med at jeg ikke kommer til å være så opptatt da. Så, men dere kan gjerne diskutere i hu og hei så lenge. Snakkest.

^^.

27/02/2007 22:54

 
    desperantkyss
åhh, dette blir genialt! så må jeg bare spørre mamsen og papsen =) men jeg føler meg litt dum nå, men hva er legitimasjon? er det noe alle har? kan vi ikke heller ha et eller annet form for passord som bare skrivebuafolk vet?! :)

28/02/2007 10:24

 
    Nattvindens gråt
Ett passord ville nok bare lekke ut er jeg redd. Kanskje litt risikabelt. Legitimasjon er ett bevis på at du er den personen som du framstår her, f.eks hvis Ola Nordmann har meldt seg på treffet, så har vi han på lista over de som kommer, når han kommer viser han fram f.eks bankortet sitt, eller noe sånt som beviser at det er Ola Nordmann. Altså, noe med bilde. Det er litt forskjellig om hva som ansees som legitimasjon, men jeg tror ikke vi skal være så alt for strenge, er jo selvfølgelig ikke alle som har kort.. f.eks de under tretten.. Men vi fikser nok det:)

28/02/2007 11:27

 
    sindrekolberg
Legetimasjon er feks noe du har når du skal handle øl. er du mellom 18 og 13 må du vise legetimasjon eller bevis på at du er 18 eller mer.

28/02/2007 17:43

 
    Elaht
Når der gjelder legitimasjon kan jo pass også brukes:) det har de fleste.

28/02/2007 21:12

 
    Tustehue
ja, pass kan brukes som legg. men er ikke alle som får vanke rundt med passet sitt da...

28/02/2007 21:15

 
    Rust
Heh, nei, er ikke alle som har pass heller (a) ;]

28/02/2007 21:17

 
    Kamee
Kan man bruke bankkortet som legg.?

28/02/2007 21:46

 
    Tustehue
jo, bankkort er legg...

28/02/2007 21:48

 
    desperantkyss
skolebevis eller noe? jeg har en sånn.. greie. eller skolebildet xD jeg kan ta med det. eller nei. da kommer folk til å få spysjuka.

28/02/2007 22:05

 
    Tustehue
skolebevis er vel egentlig for så vitt legg, men bare om du har bilde på tror jeg... er ikke helt sikker på det... nå snakker jeg masse her inne syntes jeg :-p

28/02/2007 22:10

 
    Kanin =o)
Stakkars den som må se på bildet på noen som helst av mine legitimasjoner (dersom jeg kommer altså)... Ser ut som en kvinnelig menneske-marsboer. Eller noe. Hjelp! Hvis det står navn på skolebildet funker det, men hvis ikke... ^^ <3

28/02/2007 22:20

 
    Tustehue
nei altså, om det står navn på skolebeviset... du får vel skolebevis når du er 12 tror jeg... er vel det og bankkort og pass jeg kan komme p åsom er legg... ellers tror jeg ikke det er noe....

28/02/2007 22:27

 
    Nattvindens gråt
Hva? Får dere skolebevis på skolen når man er tolv.. Eksisterte iallefall ikke på vår jumboskole

28/02/2007 22:39

 
    Kanin =o)
Skolebilde, sa jeg, ikke skolebevis. Dust =P Tenkte på de små portrettbildene jeg vettu, er litt dum i huet ^^ Skolebevis når du er tolv..?

01/03/2007 13:46

 
    Alfonso
Jeg skjønner at det sikkert er mye spørsmål om sikkerhet og hvordan vi skal gjøre det, men jeg tror dere kan ta det med ro alle sammen. Legetimasjonen er bare et forslag på hvordan vi kan ha litt kontroll på hvem det er som kommer inn på treffet. Jeg mener, hvis en 12-åring kommer uten legetimasjon så tviler jeg sterkt på at vedkommede er i stand til å lage så mye krøll at det blir ubehagelig for alle, men hvis en 17-åring kommer inn og begynner å leke med brannslokningsapparat så er det litt verre liksom. Akkurat den biten der tror jeg ikke dere skal bekymre dere for =:)

Foreløpig så er problemet leie av lokale. Jeg har sendt ut en del mail til diverse skoler i Oslo, og til nå fått to avslag, unnskyldningen er jo at hele sommerferien brukes litt oppussing. Senest igår sendte jeg ut en mail til en skole jeg vet skal arrangere sånn sommerskole i ferien, så får vi bare krysse fingrene og håpe =:)

Forresten så fortjener du all ros for et flott referat av et litt rotete møte, gc! ; )

01/03/2007 15:15

 
    desperantkyss
Jeg synes dere er veldig, veldig flinke til å organisere dette, alle dere som jobber med det. :] jeg får ganske sikkert lov også, det hadde jeg aldri trodd!

01/03/2007 15:43

 
    Dancer
Legitimasjon... men jeg er jo anonym på nett, og ønsker egentlig å fortsette å være det etter treffet... det er litt dumt å måtte ut med navn og greier på bua. Går det at de som veit navnet mitt fra før av godkjenner for meg?

01/03/2007 15:47

 
    Dancer
Jeg skal selvfølgelig ha med bankkortet også(hvis jeg får lov, da), selv om bildet er helt - unnskyld - jævlig.

01/03/2007 15:47

 
    Nattvindens gråt
Navnet blir vel ikke offentligjort her.. Det er nok bare de som styrer med navnelister og som skal stå og ta imot buafolket som får vite, og det tror jeg ikke er farlig. Nej, jeg tror nok ikke at dere skal bli avslørt alle sammen..

01/03/2007 17:15

 
    bergkarlsen
Dette blir bra!!!

01/03/2007 21:30

 
    Nattvindens gråt
:)
Minner bare om msn-møtet idag kjære arrangører:)

03/03/2007 12:26

 
    Nova
wow. dette er faktisk ganske STORT. ikke som de små gledetreffene eller noe. jeg vil være med ^^
Men et forslag: Hvis vi får nok penger syns jeg en del av reisen burde bli dekt for folk som reiser langt og dyrt som nord-norge og vestlandet og slikt siden det ville vært hyggelig å få med seg bua-folk fra hele landet. Bare et forslag, siden det kan hende reiseutgiftene blir et hinder for de som bor langt unna...

03/03/2007 15:20

 
    Kamee
Det med sponsorer. Hva med sol.no?
De har jo link til Skrivebua på siden sin ^^

03/03/2007 15:23

 
    Rust
Sol.no ja, det var ikke dumt syns jeg.

03/03/2007 15:24

 
    Gi tilbakemelding:

  Du må lese reglene hvis du er ny på Skrivebua.
Kommentarer som kan virke sårende vil bli slettet.
Det samme gjelder førstekommentarer på egen tekst
som ikke er helt nødvendig.

Husk at vi er her for å bli oppmuntret til å skrive.
Du må være registrert bruker og innlogget for å gi tilbakemelding.